preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

EUROPE CODE WEEK

Autor: Sandra Bošnjak, 16. 10. 2020.

Učenici trećih razreda gimnazije sudjelovali su u obilježavanju europskog tjedna kodiranja aktivnostima provedenim na nastavi engleskog jezika s profesoricom Sanjom Špoljarić. Aktivnost je na nastavi provedena 13. listopada, a cijeli događaj traje od 10 – 25. listopada te u njemu ove godine sudjeluje ukupno 78 zemalja s nešto više od 46,000 aktivnosti.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan način svima približiti kodiranje i digitalnu pismenost. Promiče razmišljanje na kreativan način te razvija vještine rješavanja problema uz suradničko učenje. Osim toga, europski tjedan kodiranja prilika je da se u nastavu unese dodatni element kreativnosti pa su učenici na nastavi engleskog jezika imali priliku iskusiti osnove šifriranja poruke, ali bez uporabe ikakve digitalne tehnologije. Naime, profesorica Sanja Špoljarić je aktivnost pod nazivom „Secret Messages – Unplugged“ osmislila tako da su učenici suradnjom u grupama šifrirali poruke koje su nakon toga učenici drugih grupa morali otključati koristeći krugove za šifriranje poruka.

 

Hrvatska je ovim događanjem uspjela osigurati osmo mjesto na ljestvici od ukupno 78 zemalja prema broju događanja u odnosu na ukupan broj stanovnika.

Autor: Sanja Špoljarić, prof.
Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Učenici 2. razreda tehničar za elektroniku na Satu razrednika s razrednicom Dubravkom Ištvanfi obilježili su Međunarodni dan djeteta. Na satu su raspravljali o odnosu prava i odgovornosti, a primjere kako se prava vežu uz odgovornosti istaknuli su na panou.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju