preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

"Village Corner" u svakom kutku svijeta

Autor: Sandra Bošnjak, 18. 11. 2020.

Početkom ove godine Srednja škola Marka Marulića Slatina prijavila se za sudjelovanje u međunarodnom projektu Village Corner koji je nastao kao odgovor na pandemiju koronavirusa. Naime, ovaj projekt nastavak je aktivnosti vezanih uz projekt International Village u kojemu je naša škola sudjelovala 2018. godine kada je petnaestak učenika s profesoricom Sanjom Špoljarić provelo tjedan dana u međunarodnom kampu u slovačkim Tatrama družeći se s vršnjacima iz raznih europskih zemalja, učeći kako biti tolerantniji prema drugim kulturama i razvijajući vještine komunikacije na engleskom jeziku. Više o ovoj aktivnosti možete saznati na poveznici: http://ss-mmarulica-slatina.skole.hr/?news_id=1987#mod_news

Ovogodišnji projekt pod nazivom Village Corner doskočio je nemogućnosti putovanja, ali je iskoristio prednosti digitalnih tehnologija te osmislio niz različitih kraćih projekata koji uključuju učenike na vrlo aktivan način, pružajući im mogućnost upoznavanja vršnjaka iz drugih zemalja s kojima surađuju u raznim aktivnostima, naravno komunicirajući na engleskom jeziku. Projekti su različitih formata i trajanja, a sudjelovanje financiraju roditelji učenika koji su prepoznali vrijednost ovakvih aktivnosti. Participacija se kreće od 50 do 100 kuna, ovisno o složenosti i trajanju projekta.
Prvi u nizu projekata u kojima će učenici sudjelovati nazvan je "Unboxing a surprise" i uključuje predstavljanje zemalja iz kojih dolaze učenici na način da svaki učenik priprema svojevrsnu kapsulu s tradicionalnim proizvodima svoje zemlje te ju šalje drugom učeniku u neku drugu zemlju. Svaki od njih također prima jednu takvu kapsulu upotpunjenu pismom te videom učenika.
Ovaj se projekt posebno svidio učenicima trećih razreda gimnazije koji su se prijavili za sudjelovanje. To su: Ramona Mikolić, Anamarija Bilavčić, Tamara Zdelar, Dino Majstorović, Karla Vasiljević, Ivona Bosec, Jana Macinger, Ana Čurić i Lea Mustafi. Koordinatorica ovog međunarodnog projekta je profesorica Sanja Špoljarić.
U planu je uključivanje i u druge aktivnosti u okviru projekta, ovisno o interesima učenika.

Sanja Špoljarić, prof.
Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Učenici 2. razreda tehničar za elektroniku na Satu razrednika s razrednicom Dubravkom Ištvanfi obilježili su Međunarodni dan djeteta. Na satu su raspravljali o odnosu prava i odgovornosti, a primjere kako se prava vežu uz odgovornosti istaknuli su na panou.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju