preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Naslovnica

MREŽA ČITANJA

Autor: Sandra Bošnjak, 2. 6. 2022.

U školskoj godini 2021./2022., 13.svibnja 2022.,  pod pokroviteljstvom udruge Hrvatske mreže školskih knjižničara održane su tri razine natjecanja (školska, regionalna i državna ). Na nacionalnoj razini kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja" za srednje škole, učenica 2.razreda ekonomije, Lana Brdarić, osvojila je 5.mjesto vezano za izradu multimedijskog uratka.

Kviz znanja i kreativnosti se sastoji od dva dijela, odnosno kviza znanja i prezentacije multimedijskog uratka. Učenici su trebali izraditi multimedijski uradak (u trajanju od dvije do najviše tri minute) koji se vezuje uz temu, temelji se na popularizaciji čitanja literature na zadanu temu i izrađuje na temelju pročitane tri zadane knjige. Ove godine zadane knjige bile su:

1. Jerko Mihaljević: Putar i parizer

2. Marina Vujčić: Susjed

3. Jurica Pavičić: Crvena voda

 

Srednja škola Marka Marulića ove je školske godine imala jednog predstavnika u natjecanju, Lanu Brdarić iz 2.ekonomije, a mentorica joj je bila prof. Sanja Mrzljak Jovanić.

Nakon sudjelovanja na sve tri razine natjecanja, Lana je osvojila 5. mjesto na državnoj razini te joj zahvaljujemo što je na nacionalnoj razini dostojno predstavljala našu školu.

Sanja Mrzljak Jovanić, prof.
Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju