preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Europski tjedan sporta obilježen je u našoj školi

Autor: Sandra Bošnjak, 4. 10. 2020.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja se u Hrvatskoj provodi od 2015. godine. Usmjeren je na poticanje građana za sudjelovanjem u različitim tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost na tjelesnu aktivnost, ne samo tijekom toga tjedna nego i cijele godine.

Od 23. do 30. rujna 2020. godine obilježavao se je Tjedan sporta u našoj školi. Učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda opće gimnazije i četvrtog razreda zanimanja ekonomist primjenjivali su na nastavi tjelesnu aktivnost hodanje. Hodanje je jednostavna i primjerena tjelesna aktivnost, a učenici je mogu izvoditi svakodnevno u slobodno vrijeme. Na nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture učenici su hodali u prirodi i školskom okruženju s nastavnicom Mirtom Drokan, a na satu razrednog odjela s nastavnicom Željkom Orban. Hodanje, kao dostupna i provediva tjelesna aktivnost za većinu ljudi svih dobnih skupina, prepoznata je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog „sjedilačkog“ načina života.

2.a i 3.b opće gimnazije

4.a opće gimnazije

4.ekonomije

4. razredi

 

Autor: Mirta Drokan, prof.
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Članovi školskog volonterskog kluba „Carpe Diem“ ovih dana su se prisjetili prerano preminulih učenika i profesora škole. Volonterke Anja Semak 2.agt i Lana Keller 2.agt za tu su prigodu napravile pano koji su postavile u hol škole. Navedena aktivnost provedena je uz stručnu pomoć voditeljica volonterskog kluba Silviju Štimac i Marinu Ivoš i vjeroučiteljicu Jelenu Matišić.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju