preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Provođenje projekta „Srijemuš s Papuka“

Autor: Sandra Bošnjak, 12. 10. 2020.

Na temelju provedenog Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam, PROMOCIJA ZANIMANJA 2019/20. i Odluke o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava, od 11. prosinca 2019. godine naša škola je u provedbi projekta  „Srijemuš s Papuka“.

Zbog otežanih uvjeta provedbe uslijed novih epidemioloških preporuka za rad u školama prolongiranje provedbe projekata je 30. lipnja 2021.

Naša škola prema proračunu  projekta nabavila je Konvekcijsku pećnicu u  kojoj će sušiti medvjeđi luk, poseban sastojak pri izradi rezanaca.

Učenici će uz vodstvo nastavnika, istražiti koji su uvjeti najoptimalniji da bi sirovina zadržala vrhunsku kvalitetu. Osušeni medvjeđi luk usitnjavati će se mljevenjem i dodavati  kao posebni sastojak pri izradi rezanaca. Jedan  dio tako izrađenih rezanca u školskom praktikumu za kuharstvo koristiti će se za pripremu samostalnih jela ili kao prilog mesnim i vegetarijanskim jelima.

Drugi dio pakirati će se u oslikane staklenke i vrećice od rižinog papira.

Uključivanjem učenika u projekt  „Srijemuš  s Papuka“ pokazati ćemo  im da raditi u turizmu i za turizam, mogu i u svojem okružju. Provedbom projektnih aktivnosti, učenici sami doprinose  kreiranju i promoviranju zanimljivog i korisnog turističkog proizvoda.

Autor: Željka Venus, prof.
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Učenici 2. razreda tehničar za elektroniku na Satu razrednika s razrednicom Dubravkom Ištvanfi obilježili su Međunarodni dan djeteta. Na satu su raspravljali o odnosu prava i odgovornosti, a primjere kako se prava vežu uz odgovornosti istaknuli su na panou.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju