preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Nepušenjem protiv ovisnosti - ja sam iz razreda nepušača

Autor: Sandra Bošnjak, 27. 10. 2020.

U mjesecu borbe protiv ovisnosti, u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina, provode se preventivne aktivnosti u okviru projekta“ Nepušenjem protiv ovisnosti - ja sam iz razreda nepušača“. Projekt se provodi u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, te Udrugom Veranda. Educirani tim, kojega čine voditeljica preventivnih programa Srednje škole Marka Marulića Slatina,  psihologinja Ljiljana Matošević, te članica Udruge Veranda, psihologinja Marina Kožul, provode u prvim i drugim razredima edukaciju o štetnosti duhanskog dima.

Profesorica Marina Kožul je provela on- line edukaciju učenika 2.razreda tehničara za elektroniku, a profesorica Ljiljana Matošević provodi edukaciju u svim ostalim razredima.  Za potrebe edukacije pripremljene su publikacije za učenike pod nazivom „Ja sam iz razreda nepušača; kako se ne izgubiti u duhanskom dimu“ te plakat „Kako se ne izgubiti u duhanskome dimu“.
 

 

Cilj je ovog projekta osnažiti samozaštitne kapacitete učenika u odgojno- obrazovnim ustanovama i ostalih mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmaciji zdravlja, pri čemu se naglasak stavlja na prevenciju i suzbijanje pušenja duhanskih proizvoda mladih, kao jednog od glavnih rizika koji mlade uvode u svijet štetne zloupotrebe droga.

Ljiljana Matošević, prof.
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Učenici 2. razreda tehničar za elektroniku na Satu razrednika s razrednicom Dubravkom Ištvanfi obilježili su Međunarodni dan djeteta. Na satu su raspravljali o odnosu prava i odgovornosti, a primjere kako se prava vežu uz odgovornosti istaknuli su na panou.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju