preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Šubertijade - međupredmetna korelacija

Autor: Sandra Bošnjak, 31. 10. 2020.

Uvijek razborito uživaj u sadašnjosti pa će ti prošlost biti lijepa uspomena, a budućnost nimalo strašna.

Riječima poznatog austrijskog skladatelja Franza Schuberta, koje smo povezali s aktualnom epidemiološkom situacijom i nužnošću odgovornog ponašanja,  započeo je sat međupredmetne korelacije Glazbene umjetnosti i Hrvatskoga jezika,  s profesoricama Sarom Mojzeš i Željkom Orban, 29. listopada u 3. a razredu opće gimnazije.


Sat je protekao u ozračju romantičarske poetike sa slušnim predlošcima po uzoru na poznate Šubertijade (privatni koncerti koje je organizirao zajedno sa svojim prijateljima u čast njegove glazbe) i povijesnom okosnicom. Učenici su imali priliku uočiti sličnosti u glazbenim i književnim djelima, povezati sadržaje razdoblja romantizma i na taj način dobiti cjelinu jer poznavanje glazbe i glazbene umjetnosti određenog razdoblja uvelike pomaže recepciji književnosti istog.

Željka Orban, prof.
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Članovi školskog volonterskog kluba „Carpe Diem“ ovih dana su se prisjetili prerano preminulih učenika i profesora škole. Volonterke Anja Semak 2.agt i Lana Keller 2.agt za tu su prigodu napravile pano koji su postavile u hol škole. Navedena aktivnost provedena je uz stručnu pomoć voditeljica volonterskog kluba Silviju Štimac i Marinu Ivoš i vjeroučiteljicu Jelenu Matišić.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju