preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Naslovnica

Školska zaduga” SLATINA “ sudjelovala je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga VPŽ

Autor: Sandra Bošnjak, 25. 5. 2022.

Naša školska zadruga u petak, 20.05.2022. godine sudjelovala je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga VPŽ. Domaćin smotre bila je Industrijsko-obrtnička škola Slatina. Svoje radove prezentiralo  je 14 učeničkih zadruga.

Tema smotre bila je održivi razvoj kroz tradicijsko obrtništvo. Učenice Leona Kordi I Marta Loparac predstavile su rad naše zadruge te izvele praktičan prikaz izrade  Namaza od slavonskih čvaraka. Posjetitelji su kušali naše proizvode I reakcije su bile izvrsne, što nam je vrlo dobar pokazatelj za nastavak proizvodnje. Učenice su bile u pratnji mentora prof. Brigite Jurline I prof. Željke Venus.
Našoj zadruzi pripalo je 3. mjesto  te  smo osvojili i priznanje za ukupni dojam, očuvanje kulturne baštine, inovaciju i ekologiju.

 

Željka Venus, prof.
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju