preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Naslovnica

eTwinning projekt e – Trigonometrija

Autor: Kata Vidaković, 25. 5. 2022.

Projekt e - Trigonometrija, pokrenut početkom prosinca 2021. godine na eTwinning platformi, uskoro se završava. Sudjelovalo je 46 učenika i sedam nastavnika iz sedam srednjih škola.

 

 

 

Projekt e - Trigonometrija, pokrenut početkom prosinca 2021. godine na eTwinning platformi, uskoro se završava. Sudjelovalo je 46 učenika i sedam nastavnika iz sedam srednjih škola:

- Srednja škola Marka Marulića Slatina

- Elektrotehnička i prometna škola Osijek

- Gimnazija „Fran Galović“, Koprivnica

- Strojarska i prometna škola Varaždin

- Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik

- Tehnička škola Virovitica

- Srednja strukovna škola Kralja Zvonimira, Knin

Iz naše škole sudjelovalo je sedam učenika 2.a i 2. b razreda opće gimnazije: Mateja Podolski, Dunja Viktorija Krolo, Barbara Schweigert, Frančeska Brajnović, Roko Milković, Dominik Gaća i Valentino Đumlija. Na početku projekta svi smo se predstavili u par rečenica, ispunili smo pristupne ankete te sudjelovali na sastancima organiziranim na platformi Teams. Učenici su samostalno kreirali logo projekta te su glasali za najbolji prijedlog. Slijedile su edukacije učenika s učenicima i nastavnika s nastavnicima. Sudionici su istraživali trigonometrijske zakonitosti te primjenjivali svoja znanja o trigonometriji. Inače je trigonometrija područje Matematike, učenicima prilično teško za usvajanje, a zastupljeno je u svim razredima srednje škole.  Komplikacije pri učenju mogu se otkloniti pregledavanjem odgovarajućih grafičkih predložaka. Na interaktivnim prikazima, analiziraju se različite situacije, mijenjaju parametri i veličine objekata te koeficijenti u jednadžbama, što omogućava lakše usvajanje kompliciranih obrazaca. Učenike se poticalo da samostalno, u parovima ili timu osmisle kratki trigonometrijski zadatak, prezentiraju ga u interaktivnom sučelju (izrade aplet u računalnom programu GeoGebra) te ga testiraju s drugim učenicima. Naši su se učenici pokazali doraslim izazovu – uspjeli su kreirati nekoliko originalnih uradaka. Sudjelovanjem u projektu, poboljšali su svoja shvaćanja osnovnih matematičkih koncepata te proširili svoje spoznaje korištenjem računalnog programa dinamične geometrije – GeoGebre. Osim kontinuiranog rješavanja trigonometrijskih zadataka na forumu, učenici su prigodno obilježili Dan broja Pi (svi znamo da su trigonometrija i broj Pi u „neraskidivoj vezi“). Na kraju smo ispunjavanjem izlazne ankete i pisanjem po „oproštajnom zidu“ dovršili naše projektne aktivnosti.

 

 

Prijedlozi za logo projekta koji su izradili naši učenici:

Barbara Schweigert

Valentino Đumlija

Mateja Podolski

 

Nadamo se da je našim učenicima sudjelovanje u ovom projektu bilo zanimljivo i korisno te da će se rado uključivati i u neke buduće.

                                                                               prof. Kata Vidaković

 
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju