preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Izleti, ekskurzije, terenske nastave

Na ovim stranicama možete se prisjetiti naših nedavnih izleta, ekskurzija i terenskih nastava. Nadamo se kako će vam se ovaj kutak naše web stranica svidjeti. Uživajte!


Izvješća s naših stručnih ekskurzija

Predstava „Kakva majka, takva kći”

Autor: Željka Orban, 20. 1. 2020. 18:52

Učenici 1. i 2. razreda naše škole, prema Kurikulu nastavnog predmeta Hrvatski jezik, u organizaciji i suradnji s POU Slatina, pogledali su 20. siječnja predstavu kazališta „Smješko” pod nazivom „Kakva majka, takva kći”. Predstava tematizira životna zbivanja  naše prve novinarke i književnice Marije Jurić Zagorke prije njezina dolaska u Zagreb, prema motivima iz  autobiografskih zapisa „Što je moja krivnja”.

 [više]

Posjet elektrotehničara energani u Slatini u okviru projekta "Mladi za održivu zajednicu"

Autor: Darko Špoljarić, 26. 12. 2019. 16:04

U petak, 13. prosinca 2019. učenici 3. i 4. razreda elektrotehnike Srednje škole Marka Marulića Slatina posjetili su postrojenja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora tvrtki Bioplin proizvodnja d.o.o. i Energy 9 d.o.o. Voditelj učenicima bio je profesor Darko Špoljarić uz pratnju profesora Siniše Grahonje i Miodraga Stojanovića. Posjet je organiziran u sklopu projekta „Mladi za održivu zajednicu“  financiranog u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije“.

 [više]

Terenska nastava u Državnom hidrometeorološkom zavodu i Muzeju suvremene umjetnosti

Autor: Zorislav Jelenčić, Dario Kovač, 10. 12. 2019. 18:46

U petak 15. studenog 2019. godine učenici trećih razreda gimnazije i trećeg razreda ekonomije posjetili su Zagreb gdje su imali terensku nastavu iz Likovne umjetnosti, Geografije i fakultativnog predmeta Geografija rizika i klimatske promjene.

 [više]

Posjet Vukovaru završnih razreda opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina

Autor: Zorislav Jelenčić, 8. 12. 2019. 18:20

Da se ne zaboravi

Pod pokroviteljstvom slatinskog ogranka HVIDRA-e u  petak, 29. studenog završni razredi opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina,  u sklopu terenske nastave i provedbe Građanskog odgoja i obrazovanja, posjetili su grad  Vukovar. Voditelji terenske nastave bili su profesori Dario Kovač, nastavnik Povijesti, Robert Nikčevski, nastavnik Likovne umjetnosti, Matija Gosler, nastavnik Geografije te Zorislav Jelenčić, nastavnik Politike i gospodarstva. Tijekom boravka učenici su posjetili vukovarsku bolnicu,  Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Spomen dom Ovčara i mjesto masovne grobnice te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. Izdvojeni dio izvanučioničke nastave bio je obilazak Muzeja vučedolske kulture.

 [više]

Posjetili smo Interliber, INOVA i Reboot InfoGamer2019

Autor: Ksenija Rastija, 20. 11. 2019. 21:10

U petak 15. studenog učenici prvih razreda gimnazije i prvog razreda ekonomije posjetili su sajmove  Interliber, INOVA te Reboot InfoGamera 2019 u okviru terenske nastave u Zagrebu. Terensku nastavu vodile su profesorice Željka Orban, Nikolina Benčina i Ksenija Rastija te profesori Klement Drago i Matija Gosler.

 [više]

13. studenog učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda zanimanja elektrotehničar posjetili su sajam REBOOT INFOGAMER 2019 u Zagrebu

Autor: Darko Špoljarić, 16. 11. 2019. 11:28

S obzirom na kišu učenicima je bila savršena prilika provesti vrijeme na sajmu te isprobavati i upoznavati najnovija postignuća u najbrže rastućoj grani svjetske industrije.

 [više]

TERENSKA NASTAVA U LJUBLJANI

Autor: Željko Milnović, 7. 11. 2019. 13:45

Od 05 - 06. studenog 2019. održana je zadnja projektna aktivnost - izvanučionička (terenska) nastava u Ljubljani u sklopu projekta „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.
Cilj posjeta je bio nagrada učenicima za redovitost pohađanja edukacija financijska i digitalna pismenost na radionicama u školi kao i upoznavanje s načinima kako naši
susjedi razvijaju svoju financijsku pismenost.

Na izvanučioničkoj (terenskoj) nastavi u Ljubljani bili su učenici i profesori srednjih škola Virovitičko-podravske županije koji sudjeluju u ovom projektu ( 160 učenika i 16 profesora ). Iz naše škole u izvanučioničkoj nastavi  bili su profesori Željko Milnović i Zorislav Jelenčić te učenici trećih razreda ekonomije i gimnazije.

 [više]

Terenska nastava - posjet predstavi Charlesa Dickensa "A Christmas Carol"

Autor: Silvija Štimac, Marina Ivoš, Željka Orban, 20. 10. 2019. 13:39

U srijedu, 16. listopada 2019. godine učenici 2. razreda agroturistički tehničar  i 1.a i b razreda gimnazije, u pratnji svojih nastavnica, profesorica Marine Ivoš, Željke Orban i Silvije Štimac, prisustvovali su predstavi Charlesa Dickensa ''A Christmas Carol'' u sklopu terenske nastave. Predstava je izvedena u zagrebačkom kazalištu Kerempuh, Scena Vidra.

 [više]

Učenici 2.a i 2.b u kazalištu ostvaruju ishode kurikuluma Škole za život

Autor: Sanja Špoljarić, 16. 10. 2019. 17:24

15. listopada učenici drugih razreda opće gimnazije posjetili su kazalište Vidra u Zagrebu gdje su imali priliku gledati kazališnu predstavu na izvornom engleskom jeziku. Na repertoaru glumačke trupe, The American Drama Group Europe, koja svake godine pruža priliku učenicima iz Hrvatske upoznati jedno klasično britansko djelo, ove je godine bila predstava A Christmas Carol utemeljena na istoimenom djelu Charlesa Dickensa.

 

 

 [više]

Izvješće sa maturalnog putovanja trećih razreda gimnazije 02.-07.07.2019.

Autor: Matija Gosler, Valerija Ivanac Jelenčić, Željka Korlević, 14. 7. 2019. 14:13

1.dan 02.07.2019.

Putovanje je započelo vožnjom kroz Hrvatsku, Mađarsku i Austriju, gdje smo došli do prvog odredišta: Beč, glavni grad Austrije. Nakon razgleda iz autobusa i kraćeg obilaska centra grada, zaputili smo se u poznatu bečku tvornicu i muzej čokolade. Zatim smo posjetili dvorac Schonnbrun i obišli ga, s naglaskom na unutrašnjost dvorca. Nakon razgledavanja, već poprilično umorni od dugog putovanja, uputili smo se u Prag, gdje smo se smjestili, odmorili i izmijenili iskustva prvog dana našeg putovanja.

 [više]

MATURALNO PUTOVANJE U CRNU GORU

Autor: Željko Milnović, 8. 7. 2019. 15:23

Maturalno putovanje 3. razreda ekonomije sprovedeno je prema planu i programu od 29.06.2019. do 04.07.2019. god. u Budvu ( Crna Gora) preko turističke agencije «Astralis» iz Slavonskog Broda.
Za vrijeme putovanja i boravka u Budvi nije bilo nikakvih problema.
Maturalno putovanje učenika trećeg razreda ekonomije Srednje škole Marka Marulića Slatina započelo je vožnjom preko Slavonskog Broda, Sarajeva, Mostara pa sve do Budve, gdje smo se smjestili, odmorili i izmijenili iskustva prvog dana našeg putovanja.

 [više]

Posjet Zavičajnom muzeju Slatina i izložbi fotografija „Ovce koje piju more“

Autor: Sanja Mrzljak Jovanić, 10. 6. 2019. 18:38

                U četvrtak, 6.lipnja 2019.g., učenici 1. elektrotehničara i 1.a i 1.b. gimnazije posjetili su Zavičajni muzej Slatina i izložbu fotografija „Ovce koje piju more“ u pratnji profesorica Željke Orban i Sanje Mrzljak Jovanić. Izvanučionička nastava održana je u sklopu teme vezane za putopis prilikom provedbe eksperimentalnog programa Škole za život gdje učenici neposredno upoznaju pojam putopisa putem fotografija i svega onoga što putopis može označavati.

 [više]

Učenici i profesori naše škole na otvaranju izložbe Slovenskog planinskog muzeje u Zavičajnom muzeju grada Slatine

Autor: Silvija Štimac, 19. 5. 2019. 20:48

U srijedu 15. svibnja učenici 4. a i 4. b gimnazije te 1. razreda zanimanja ekonomist prisustvovali su otvaranju izložbe ''Na vrhu gora, blizu neba'' koju je postavio Slovenski planinski muzej. Izložba je postavljena povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, a glavni motiv bogatog programa otvorenja bile su planine.

 [više]

Pečuh – prijestolnica Hrvata u Mađarskoj

Autor: Matija Gosler, 8. 5. 2019. 18:48

Prvi razredi opće gimnazije u sklopu eksperimentalnog programa „Škola za život“ te kurikula geografije, povijesti i engleskog jezika posjetili su 30. travnja 2019. godine Pečuh – prijestolnicu Hrvata u Mađarskoj.
Središnji događaj aktivnosti učenika bio je obilazak špilje Barlange u naselju Abaliget na obroncima Mencek gorja sjeverno od Pečuha. Špilja se nalazi u sklopu Muzeja šišmiša koji i danas obitvaju u špilji. Uz špiljske ukrase učenici su prošli 650 m prostora uređenog za turistički obilazak od ukupno 1 700 metara dužine špilje.

 [više]

Terenska nastava 2. a i b razreda gimnazije i 2. razreda ekonomije

Autor: Željka Balković, Zorislav Jelenčić, 8. 5. 2019. 18:05

Učenici drugih razreda gimnazije i ekonomije su 2. i 3. svibnja 2019.godine u sklopu terenske nastave posjetili Graz, Beč i Bratislavu.
U pratnji svojih razrednika prof.Jelenčića, prof.Drokan i prof.Balković učenici su prvi dan doputovali u Graz, te se upoznali s glavnim gradom pokrajine Štajerske, koji je i sveučilišni grad i ugošćava veliki broj hrvatskih studenata.

 [više]

Filmske projekcije za srednjoškolce

Autor: Valerija Ivanac Jelenčić, Željka Orban, 14. 4. 2019. 12:31

Dani medijske pismenosti (od 8. do 12. travnja) obilježeni su u Srednjoj školi Marka Marulića različitim aktivnostima. Između ostaloga, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem za naše je učenike organizirano gledanje  domaćih kratkometražnih filmova.  U pratnji nastavnica Hrvatskoga jezika –  Željke Orban, Sanje Mrzljak Jovanić i Valerije Ivanac-Jelenčić –  učenici prvih i drugih razreda gimnazije i ekonomije gledali su u slatinskom Kinu odabrane kratkometražne filmove.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju