preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa

Autor: Sandra Bošnjak, 9. 3. 2020.

U subotu, 7. ožujka, u Osnovnoj školi Voćin održano je međuškolsko natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa i praktičnom pružanju prve pomoći. Našu školu trebale su predstavljati dvije ekipe. Na žalost, u petak prije natjecanja dvije članice iz jedne ekipe su se razboljele, stoga je nastupila samo ekipa u sastavu Elena Bićanić, Lea Mustafi, Ena Majer, Simona Sabljak, Hana Reksa i Lea Tušek. Učenice su osvojile prvo mjesto sa 99,80 bodova, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Industrijsko obrtničke škole sa osvojenih 85,40 bodova.


Radilište s realističnim prikazom nesreće

 

Osim natjecateljica školu su predstavljale, i u organizaciji natjecanja pomagale, Emma Fabijanac i Ivana Bračun kao šminkerice. Djevojke su vrlo spretno i realistično izradile ozljede na radilištu za prikaz pružanja prve pomoći unesrećenim osobama.  Lorena Hodak je kao pomoćni sudac ocjenjivala na jednom od dva radilišta sa realističnim prikazom nesreće, a Marta Juršik, Ivona Benko i Paola Jaković uvelike su pridonijele da se natjecatelji oslobode treme i što uspješnije obave postavljene zadatke.

Osim dviju ekipa mladeži, sudjelovalo je i pet ekipa podmlatka iz osnovnih škola. Pobjedu je izborila ekipa OŠ Voćin.

Pobjednička ekipa mladeži 2020.

Natjecanje nastavljamo na međužupanijskoj razini koja će se ove godine održati u Našicama 04. travnja. Objema ekipama želimo puno uspjeha i što bolji plasman.

Mirjana Drenski
Popis udžbenika

Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju