preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Static HTML

 

Prigodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, učenici Srednje škole Marka Marulića zapalili lampione u centru Slatine

Autor: Sandra Bošnjak, 18. 11. 2021. 19:23

U pratnji ravnatelja Ivana Roštaša, profesora Mirjane Drenski, Daria Kovača i Jelene Matišić, učenici 1.a, 1.b i 3.a razreda simbolikom paljenja svijeća pridružili su se službenom obilježavanju Dana sjećanja i pokazali poštovanje i zahvalnost svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima te svim žrtvama Domovinskog rata o 30.-toj obljetnici ratnih stradanja.

 [više]

Mjesec francuskih filmova

Autor: Sandra Bošnjak, 9. 11. 2021. 17:14

 U sklopu kurikuluma izborne nastave Francuskoga jezika učenici naše škole obilježili su Mjesec francuskih filmova koji se ove godine  održavao od 17. rujna do 17. listopada.  Učenici gimnazije sudjelovali su u različitim aktivnostima, pri čemu je je ostvarena i međupredmetna korelacija, tj. povezivanje nastave Francuskoga i Hrvatskoga jezika te Informatike.
Jedna od aktivnosti bio je posjet, sedmom po redu, Rendez-vous au cinéma u slatinskom kinu.
Učenici 4. i 2. razreda opće gimnazije u pratnji su profesorica Dijane Fotez, Ksenije Rastije i Valerije Ivanac-Jelenčić  pogledali animirani film Avantura na sjeveru ( Tout en haut du monde).

 [više]

‘Bahtalo o dive e romane – čibjake sa e romenge’ (Sretan vam Dan romskog jezika)

Autor: Sandra Bošnjak, 9. 11. 2021. 16:33

U povodu Svjetskog dana romskog jezika, koji se obilježava 5. studenoga (na isti  je dan 2008. izašao prvi Romsko-hrvatski i hrvatsko-romski rječnik autora Veljka Kajtazija), ponovno smo osvijestili činjenicu da je najvažnije obilježje identiteta nekog naroda jezik jer upravo romski narod dokazuje upečatljiv primjer tog shvaćanja. Njihov jezik, podijeljen na onoliko narječja koliko postoji i grupa Roma, jedina je poveznica za pradomovinu, Indiju.
Učenici 3. razreda opće gimnazije u virtualnom okruženju istraživali su romsku kulturu, jezik i poznate osobe.

 [više]

Manifestacija Mjesec hrvatske knjige Obilježavanje Dana rječnika

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 10. 2021. 15:51

U povodu Mjeseca hrvatske knjige, koji traje od 15. listopada do 15. studenoga, učenici trećih razreda opće gimnazije posjetili su sa svojom profesoricom Željkom Orban Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

 [više]

U našoj školi obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Sandra Bošnjak, 20. 10. 2021. 16:05

19. listopada 2021. obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi.  Učenici agroturističkog  obrazovnog područja  potrudili  su se izraditi  slatke i slane proizvode od dizanog tijesta, a pridružili su im se učenici obrazovnog područja agrotehničar sa plodovima zemlje.
U izložbenom prostoru nalazi se pano sa prigodnim učeničkim literarnim radovima.
Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi organizirali su profesori: Željka Venus, Brigita Jurlina, Jasna Asić, Sandra Bošnjak i Damir Balković.

 [više]

Obilježavanje Međunarodnog dana slijepih i slabovidnih – 15. 10. 2021.

Autor: Sandra Bošnjak, 18. 10. 2021. 16:47

Predmetna nastavnica hrvatskog jezika, Marina Ivoš i pedagoginja, Antonija Blaženović s učenicima Marijanom Benkovićem, Bornom Bulom, Patrikom Vidom i Viktorijom Velić obilježile su Međunarodni dan slijepih i slabovidnih osoba. Sa svojim mentoricama učenici su istražili osobe važne za navedeni međunarodni dan, učili su o tehnologiji s pomoću koje su slijepi i slabovidni pisali i učili u prošlosti i danas te su pokušali pisati i čitati brajicu.

 [više]

U listopadu nosimo roza

Autor: Sandra Bošnjak, 15. 10. 2021. 11:26

Mjesec listopad proglašen je Mjesecom borbe protiv raka dojke u svijetu te se u listopadu održava niz akcija i događanja s ciljem skretanja pozornosti na potrebu za ranom detekcijom raka dojke te povećanjem mogućnosti njegova izlječenja.

Ovom prigodom i učenici 3. razreda agrotehničar sa svojim razrednikom Alenom Đurasekom danas 14. listopada obukli su roza majice i tako skrenuli pažnju ukućanima, susjedima, kolegicama i kolegama na ovu akciju koja roza bojom pokušava ukazati na važnost ranog testiranja i otkrivanja mogućih malignih oboljenja. Misao vodilja bila je da se oni koji ih susretnu odjevene u roza majice zapitaju: „Zašto?“, „Zašto roza?“ Naravno, samo „oni“ koji za ovu akciju još ne znaju, a možda baš njima treba poticaj da posjete svoga liječnika.

Idući mjesec pustimo brkove, Movember je….

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju