preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

POZITIVAN STAV = MENTALNO ZDRAV na državnoj smotri projekata

Autor: Sandra Bošnjak, 13. 5. 2021. 09:13

Tijekom provođenja projekta Pandemija i mentalno zdravlje učenici 2. i 3. razreda gimnazije sa svojim mentoricama, prof. Željkom Orban i prof. Ksenijom Rastijom,  osmislili su i realizirali Projekt građanin na temu POZITIVAN STAV = MENTALNO ZDRAV s kojim su  sudjelovali na Smotri projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja u povezanosti s drugim međupredmetnim temama. Učenici koji su predstavljali  projekt su: Noa Fazekaš (2. b),  Venio Rulj (2. b), Elena Bićanic (3. a) i Niko Rastija (3. a), a učenice Helena Tariša (2. b), Izabela Štimac (2. b) i Lorena Krupnicki (2. b) svojim su idejama i kreativnošću osmislile i izradile plakate za ovaj projekt.

 [više]

Županijsko stručno vijeće za Građanski odgoj i obrazovanje Virovitičko-podravske županije

Autor: Zorislav Jelenčić, Sandra Bošnjak, 2. 1. 2020. 07:56

Modeli i moduli poučavanja Građanskog odgoja i obrazovanja – šest primjera dobre prakse

U petak 27. prosinca  2019. godine u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina održano je Županijsko stručno vijeće za Građanski odgoj i obrazovanje Virovitičko-podravske županije pod nazivom Modeli i moduli poučavanja Građanskog odgoja i obrazovanja na kojem je bilo predstavljeno šest različitih primjera dobre prakse.

 [više]

Na državnoj smotri od 14 projekata čak 3 slatinska

Autor: Mirta Drokan, Zorislav Jelenčić, Matija Gosler, Silvija Štimac, 24. 5. 2018. 00:37

U Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu održana je 21. svibnja 2018. godine 20. Državna smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja. Učenici i mentori iz Srednje škole Marka Marulića Slatina sudjelovali su sa svojim projektima na ovoj jubilarnoj dvadesetoj Državnoj smotri projekata. Na Smotri su prikazana tri projekta Srednje škole Marka Marulića Slatina.

 [više]

Šesta županijska Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Zorislav Jelenčić, Sandra Bošnjak, 3. 4. 2017. 20:25

Srednja škola Marka Marulića Slatina bila je 31. ožujka 2017. šesti put domaćin Smotre projekata Virovitičko-podravske županije iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Na smotri je u dvije kategorije predstavljeno pet projekata od kojih su povjerenstva (prosudbeno - Dragan Zubak, Martina Miler i Silvija Štimac te županijsko - Darko Špoljarić, Jasminka Viljevac i Zorislav Jelenčić) prva četiri predložila za sudjelovanje na državnoj smotri.

 [više]

Predstavljeni novi priručnici iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Zorislav Jelenčić, 12. 1. 2017. 21:30

U utorak, 10. siječnja. 2017. Srednja škola Marka Marulića Slatina bila je domaćin stručnog skupa Provedba Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole – analiza dosadašnjih praksi. Skup su vodili viši savjetnici za nacionalne programe u Agenciji za odgoj i obrazovanje  Nevenka Lončarić Jelačić, prof. i mr. sc. Tomislav Ogrinšak.

 [više]

Stručni skup iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Dario Vrbaslija, 18. 12. 2016. 15:07

U petak, 16. prosinca 2016. godine, u Agenciji za odgoj i obrazovanje u Zagrebu održan je Stručni skup iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja, s temom Gospodarska dimenzija - poduzetnost i poduzetništvo. Jedan od predavača bio je profesor Dario Vrbaslija s naslovom izlaganja Poduzetnost i poduzetništvo mladih - od učeničke zadruge do poduzetništva mladih.

 [više]

Svi slatinski projekti pozvani na Državnu smotru iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Zorislav Jelenčić, 7. 5. 2015. 17:51

Na Državnu smotru projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja koja će se održati 23. svibnja 2015. godine u Zagrebu pozvani su svi predloženi slatinski projekti.

 [više]

Izvješće s Četvrte županijske Smotre projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja - Virovitičko-podravska županija

Autor: Zorislav Jelenčić, 31. 3. 2015. 23:46

Srednja škola Marka Marulića Slatina bila je 31. ožujka 2015. domaćin četvrte županijske Smotre projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.
Smotru je pred četrdesetak učitelja i profesora otvorila Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije.
Na smotri su predstavljena tri projekta koje je stručno povjerenstvo predložilo za sudjelovanje na državnoj smotri.

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju