2020-10-12 21:21:41

Provođenje projekta „Srijemuš s Papuka“

Na temelju provedenog Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam, PROMOCIJA ZANIMANJA 2019/20. i Odluke o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava, od 11. prosinca 2019. godine naša škola je u provedbi projekta  „Srijemuš s Papuka“.

Zbog otežanih uvjeta provedbe uslijed novih epidemioloških preporuka za rad u školama prolongiranje provedbe projekata je 30. lipnja 2021.

Naša škola prema proračunu  projekta nabavila je Konvekcijsku pećnicu u  kojoj će sušiti medvjeđi luk, poseban sastojak pri izradi rezanaca.

Učenici će uz vodstvo nastavnika, istražiti koji su uvjeti najoptimalniji da bi sirovina zadržala vrhunsku kvalitetu. Osušeni medvjeđi luk usitnjavati će se mljevenjem i dodavati  kao posebni sastojak pri izradi rezanaca. Jedan  dio tako izrađenih rezanca u školskom praktikumu za kuharstvo koristiti će se za pripremu samostalnih jela ili kao prilog mesnim i vegetarijanskim jelima.

Drugi dio pakirati će se u oslikane staklenke i vrećice od rižinog papira.

Uključivanjem učenika u projekt  „Srijemuš  s Papuka“ pokazati ćemo  im da raditi u turizmu i za turizam, mogu i u svojem okružju. Provedbom projektnih aktivnosti, učenici sami doprinose  kreiranju i promoviranju zanimljivog i korisnog turističkog proizvoda.

Autor: Željka Venus, prof.


Srednja škola Marka Marulića Slatina