2021-06-16 16:18:17
Radionica izrade prehrambenih suveniraRadionica izrade prehrambenih suvenira potaknuta je inicijativom učenika agroturističkog usmjerenja koji u sklopu Praktične nastave iz ugostiteljstva obrađuju temu „Prehrambeni suveniri u agroturizmu“.
Radionica je zamišljena kao ciklus više radionica u kojima će učenici pod vodstvom prof. Brigite Jurlina osmišljavati i proizvoditi prehrambene suvenire koje će učenici promorvirati na svom budućem turističkom seoskom obiteljskom gospodarstvu.
Druga radionica obrađuje temu “Proizvodnja gvirca“
Na ovoj radionici učenici su u Praktikumu kuharstva pripremali sve komponente za proizvodnju poznatog alkoholnog pića od meda gvirca ili medovine (vino od meda) koje može sadržavati 10-12 vol.% alkohola.
Med koji su učenici koristili za proizvodnju gvirca je med iz pčelinjaka našeg učenika pčelara Dominika Kapetanovića.
Sirovine za proizvodnju gvirca
Med
Selecionirani vinski kvasci
Prokuhana voda
Brigita Jurlina, prof.
|