2021-06-16 16:18:17

Radionica izrade prehrambenih suvenira

Radionica izrade prehrambenih suvenira potaknuta je inicijativom učenika agroturističkog usmjerenja koji u sklopu Praktične nastave iz ugostiteljstva obrađuju temu „Prehrambeni suveniri u agroturizmu“.

Radionica je zamišljena kao ciklus više radionica u kojima će učenici pod vodstvom prof. Brigite Jurlina osmišljavati i proizvoditi prehrambene suvenire koje će učenici promorvirati na svom budućem turističkom seoskom obiteljskom gospodarstvu.

Druga radionica obrađuje temu “Proizvodnja gvirca“

Na ovoj radionici učenici su u Praktikumu kuharstva pripremali sve komponente za proizvodnju poznatog alkoholnog pića od meda gvirca ili medovine (vino od meda) koje može sadržavati 10-12 vol.% alkohola.

Med koji su učenici koristili za proizvodnju gvirca je med iz pčelinjaka našeg učenika pčelara Dominika Kapetanovića.


Sirovine za proizvodnju gvirca

Med Selecionirani vinski kvasci Prokuhana voda

Brigita Jurlina, prof.


Srednja škola Marka Marulića Slatina