preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Dan škole 2011.

S obzirom da je Dan Srednje škole Marka Marulića Slatina, 22. travnja, ove godine u vrijeme proljetnih praznika i na Veliki petak, povjerenstvo za obilježavanje odlučilo je obilježiti ga tjedan dana ranije.

U sklopu sportskih natjecanja nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture Mirta Drokan, Vladimir Borbaš i Nikolina Benčina organizirali su nogometnu utakmicu između predstavnika učenika školskih smjena, a održano je i natjecanje u skoku u vis.
Zanimljivu radionicu pod nazivom „Vino“ u školskoj knjižnici pripremili su knjižničar Damir Balković, vjeroučitelj Dario Vrbaslija, i profesorice Jasna Asić i Ankica Borovčak, a u učionici kemije zanimljive pokuse izveli su učenici gimnazije pod budnim nadzorom prof. Ane Krpačić. Darko Špoljarić pipremio je izložbu informatičke opreme, a Vijeće učenika organiziralo je koncert za mlade. Premda je planirano da se taj koncert (kao prošle godine) održi na školskom igralištu, zbog prohladnog i kišovitog vremena održan je u predvorju škole.
Na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća, pred nastavnicima, učenicima i gostima, nastupili su učenici koji su predstavljali školu na ovogodišnjim susretima LiDraNo. Boris Bićanić pročitao je svoj literarni rad „Proces preobrazbe“, Mirna Ostrošić nastupila je s monodramom prema romanu Branke Primorac „Divlje godine“ i Toni Bosak sa stilskim varijantama pjesme „More“ Josipa Pupačića. Tekstove i učenike pripremila je prof. Dinka Filipović. Četrnaest učenika izvelo je recital „Sedmero židovske djece“, koji je na tekst Caryla Churchilla pripremio prof. Zorislav Jelenčić. Poslije nastupa školskih tamburaša i iluzionista Leona Žilavog, ravnatelj Petar Žarković govorio je o aktivnostima u školi, među kojima je istaknuo nedavno održani Slatinski amaterski filmski festival i IPA projekt edukacije nastavnika za e-poučavanje.
Ravnatelj se posebno osvrnuo na provedena natjecanja učenika i njihove nastupe na državnim natjecanjima i smotrama. Učenica 1. razreda gimnazije Ana Peterfaj osvojila je treće mjesto na državnom natjecanju iz matematike, a na državnim natjecanjima i smotrama nastupe su još izborili matematičari Danijel Rončević, Ana-Marija Rukavina i Tajana Novak, školska ekogrupa na ekokvizu „Lijepa naša“, Boris Bićanić i Toni Bosak na smotri LiDraNo, Josip Baro na natjecanju učenika poljoprivredne struke, članice ŠŠD „Marul“ na natjecanju u krosu, ekipa škole na smotri Globe programa i Mihovil Gazda iz engleskoga jezika.
Sjednica Nastavničkog vijeća u povodu Dana škole bila je i prigoda za oproštaj s Ljiljanom Zorko, koja je nakon gotovo 45 godina rada na računovodstvenim poslovima u školi otišla u zasluženu mirovinu.

Ostale fotografije dostupne su u našoj fotogaleriji.


Događanja za Dan škole

Dan škole - Zanimljiva kemija

Autor: Petar Žarković, 16. 4. 2011.


Zanimljivi pokusi iz kemije – Ana Krpačić i učenici

 1. Crna mamba
 2. Goruća pjena
 3. Kemijski skakač
 4. Zelena zmija
 5. Vulkan
 6. Lužnati vodoskok
 7. Elektroliza NaCl
 8. Mineralni Kameleon i dobivanje O2
 9. Nevidljivo pismo
 10. Labaratorijsko dobivanje vodika
   

Ostale fotografije dostupne su u našoj fotogaleriji.
Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Tko je bio sv. Nikola i koje su zanimljivosti vezane uz njegov život istražili su članovi školske sekcije Etnologija koja djeluje u sklopu Školske zadruge Slatina i njihova voditeljica Marina Ivoš,prof. Ovom temom bavili su se Lana Šimić 1.te , Viktorija Velić 2.te, Borna Bula 2.te i Antonija Gegić 4.att. Svojim radovima uredili su pano u školi. Detaljnije informacije o svetom Nikoli možete pronaći u virtualnoj učionici Školska zadruga Slatina – sekcija Etnologija koja se nalazi na Loomenu.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju