preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Osnovne informacije

Provedbom projekta

Mladi poljoprivrednici-donositelji zdravih vrijednosti lokalnoj zajednici,

Srednja  škola Marka Marulića Slatina opremila je praktikum za analize tla, vina i hrane. S nabavljenom aparaturom učenici  se osposobljavaju  da kao budući proizvođači hrane na vlastitim gospodarstvima  vrše potrebne analize. Primjenom nabavljenih strojeva uče prerađivati poljoprivredne sirovine u komercijalne proizvode, a korištenjem uređaja  FarmBot-a upoznaju se primjenom robotike u uzgoju biljaka.

Osigurana sredstva iz projekta za školu prijavitelja SŠMMS  iznosila su 558.773,77 kn i iskorištena su u potpunosti za nabavu i ugradnju opreme, učila, informatičke opreme, namještaja te renovatorske radove u učionici prema stavkama prihvaćenog proračuna.

Projekt je uspješno proveden te je o svim aktivnostima i nabavama izvješteno Ministarstvo poljoprivrede, kao ugovorno tijelo.

 


Vijesti

Tribina o provedbi projekta Mladi poljoprivrednici – donositelji zdravih vrijednosti lokalnoj zajednici

Autor: Jasna Asić, Sandra Bošnjak, 17. 7. 2018. 20:14

13. srpnja 2018. članovi projektnog tima, održali predstavljanje projekta u izvođenju. Nastavnica Željka Venus, kolektiv naše škole upoznala je s načinom kako smo ostvarili potporu Ministarstva poljoprivrede i što će ta potpora značiti za budućnost obrazovanja u obrazovnom podsektoru poljoprivrede (educirani učenici moći će poštivati sustav održivog gospodarenja), a što će to značiti i za širu lokalnu zajednicu gdje je glavna gospodarska grana upravo poljoprivreda (poljoprivrednici će moći doći vrlo brzo do njima važnih podataka koje će primjeniti u poljoprivrednoj proizvodnji).

 [više]

Posjet OPG-u Kufner u sklopu promicanja i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017.

Autor: Jasna Asić, 26. 6. 2018. 22:51

U sklopu projekta Mladi poljoprivrednici-donositelji zdravih vrijednosti lokalnoj zajednici (Promicanje i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017.) učenici koji se obrazuju u obrazovnom podektoru poljoprivrede posjetili su 20. lipnja 2018. godine Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kufner, zajedno s nastavnicama Gorankom Tomšić, Željkom Venus i Jasnom Asić. Cilj je bio upoznati se s dobrim primjerom prakse u proizvodnji grožđa za proizvodnju vina i proizvodnjom vina.

 [više]

SREDNJOJ ŠKOLI MARKA MARULIĆA SLATINA ODOBREN PROJEKT OD 1 000 000 KUNA!

Autor: Sandra Bošnjak, 7. 12. 2017. 10:57

Između 30 projekata iz cijele Hrvatske Srednjoj školi Marka Marulića Slatina, kojoj je partner na projektu Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, odobren je projekt „Mladi poljoprivrednici – donositelji zdravih vrijednosti lokalnoj zajednici“ prijavljen na Javni poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi koje je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede. Prijavljena vrijednost projekta iznosi 999.707,50 kuna. I ovaj je projekt prijavljen u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju