preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Sportski uspjesi učenika i nastavnika

Državno prvenstvo školskih sportskih društava u odbojci za djevojke i mladiće

Autor: Sandra Bošnjak, 17. 5. 2022. 12:50

Državno prvenstvo školskih sportskih društava u odbojci za djevojke i mladiće održano je od 10. do 12. svibnja 2022. godine u Poreču, a sudjelovale su 24 srednje škole u kategoriji djevojaka i 24 srednje škole u kategoriji mladića. Našu Županiju predstavljali su učenici i učenice Srednje škole Marka Marulića Slatina.

 [više]

Europski tjedan sporta 2021.

Autor: Sandra Bošnjak, 3. 10. 2021. 20:18

Ove školske godine Europski tjedan sporta obilježili smo 29. rujna međuškolskim krosom. Na krosu je sudjelovalo 80 učenika iz Industrijsko-obrtničke škole i Srednje škole Marka Marulića Slatina. Natjecanje se je održalo na kros stazi OŠ Eugena Kumičića u četiri kategorije. Čestitamo svim našim učenicima na sudjelovanju i ostvarenim postignućima!

 [više]

Svjetski dan kretanja

Autor: Sandra Bošnjak, 17. 5. 2021. 15:52

Svjetska zdravstvena organizacija promiče zdrave stilove života i navodi redovitu tjelesnu aktivnost kao jedan od najvažnijih preduvjeta dobrog zdravlja. U tu svrhu je 2003. godine pokrenula inicijativu da se 10. svibnja, na nacionalnoj razini, provode aktivnosti kojima se promiče redovita tjelesna aktivnost. Taj dan je poznat kao Međunarodni dan tjelesne aktivnosti, odnosno Svjetski dan kretanja. Osnovni cilj je podizanje svijesti djece, mladih i odraslih o važnosti i koristima redovite tjelesne aktivnosti i zdravih stilova života u očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

 [više]

Europski tjedan sporta obilježen je u našoj školi

Autor: Sandra Bošnjak, 4. 10. 2020. 11:34

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja se u Hrvatskoj provodi od 2015. godine. Usmjeren je na poticanje građana za sudjelovanjem u različitim tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost na tjelesnu aktivnost, ne samo tijekom toga tjedna nego i cijele godine.

 [više]

Državno natjecanje u badmintonu

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 3. 2020. 19:12

Državno natjecanje školskih sportskih društava Republike Hrvatske u badmintonu održano je u Zadru od 2. do 4. ožujka 2020. godine. Na natjecanju su sudjelovale 23 srednje škole u kategoriji djevojaka i mladića. Virovitičko-podravsku županiju predstavljali su učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina: Una Maravić, Ana Čurić, Luna Kovač, Ramona Mikolić, Marin Zdelar, Dorian Bogati, Marko Rastija i Dominik Kizivat. Ekipe djevojaka i mladića ŠSD „Marul“ izvrsnom igrom osvojile su odlično 5. mjesto.  Mentorice i voditeljice učenicima su nastavnice tjelesne i zdravstvene kulture Nikolina Benčina i Mirta Drokan. Čestitamo svima na postignutom uspjehu!

 [više]

Županijsko natjecanje u odbojci za mladiće (Grupa 1)

Autor: Sandra Bošnjak, 2. 3. 2020. 14:13

Županijsko natjecanje srednjih škola (grupa 1) u odbojci za mladiće održano je 26. veljače 2020. godine u dvorani Srednje škole Marka Marulića Slatina u Slatini. Domaćin natjecanja bilo je Školsko sportsko društvo „Marul“ iz Slatine.

 [više]

FUTSAL - Maruli osvojili skupinu bez poraza

Autor: Sandra Bošnjak, 26. 2. 2020. 20:30

Dana 13. veljače 2020. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića Slatina, održano je natjecanje u futsalu za mladiće u prvoj skupini. Nastupilo je četiri ekipe, ŠSD "Marul" Slatina,  ŠSD "Obrtnik" Slatina, ŠSD "Victoria" Orahovica i ŠSD Pitomača. Predstavnici naše škole su suvereno osvojili ovu skupinu bez ijednog poraza, sa dvije pobjede i jednim neriješenim ishodom, te tako osigurali županijsku završnicu koja će se održati u Virovitici 18. ožujka 2020. godine.

 [više]

Nacionalni dan hodanja obilježili su učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina

Autor: Mirta Drokan, 10. 10. 2019. 18:46

5. listopada 2019. godine veliki broj učenika opće gimnazije i ekonomije sudjelovao je u aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“, koja se provodi u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, i tako obilježio Nacionalni dan hodanja.

 [više]

Srednja škola Marka Marulića Slatina obilježila Europski tjedan sporta i Hrvatski olimpijski dan

Autor: Mirta Drokan, 27. 9. 2019. 14:49

Veliki broj (151) učenika i učenica naše škole i ove je godine sudjelovao na Krosu grada Slatine održanom 25.rujna 2019. godine.  Ovim Krosom obilježili smo Hrvatski olimpijski dan i Europski tjedan sporta s ciljem poticanja učenika na tjelesnu aktivnost i promicanja olimpijskih načela: mira, prijateljstva, zajedništva i razumijevanja.
 Najbrži učenici naše škole u svojim kategorijama bili su: Tanita Šantalab, Kristian, Ferenčak, Terezija Som i Marin Zdelar. Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju i ostvarenim postignućima i zahvaljujemo učenicima koji su pomogli u organizaciji Krosa.

 [više]

HOD, Europski tjedan sporta

Autor: Mirta Drokan, 22. 9. 2019. 14:50


 

Naša Škola obilježava Hrvatski olimpijski dan i Europski tjedan sporta u srijedu 25. rujna 2019. sudjelovanjem naših učenika i učenica na Krosu grada Slatine. Nastava je taj dan organizirana u poslijepodnevnoj smjeni, kako bi svi učenici mogli dati svoj doprinos obilježavanju ovih sportskih događaja.
Hrvatski olimpijski dan (HOD) posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, 10. rujna 1991., i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću i olimpijska načela: razumijevanje, mir, zajedništvo i prijateljstvo.
Europski tjedan sporta održava se od 23. do 30 rujna 2019. To je inicijativa Europske komisije koja se u Hrvatskoj provodi od 2015. godine s ciljem poticanja djece i mladih na tjelesno vježbanje.

 [više]

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana i Europskog tjedna sporta

Autor: Mirta Drokan, 29. 9. 2018. 18:45

170 učenika naše škole sudjelovalo je na Krosu grada Slatine, održanom 19.rujna 2018. godine povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana i Europskog tjedna sporta. Najbrži učenici naše škole ove godine bili su: Matea Klement, Marin Zdelar, Ana-Marija Menčik i Sebastian Herceg. Čestitke svim učenicima na sudjelovanju i ostvarenim postignućima na krosu.

 [više]

Kickboxing: Una Maravić seniorska i juniorska pobjednica svjetskog kupa

Autor: Sandra Bošnjak, 24. 9. 2018. 16:05

World cup Kickboxing Budimpesta održan je od 18 do 20. svibnja 2018. godine. Sudjelovalo je 38 država, 243 kluba i 2.437 boraca.

Una Maravić, učenica 3. a razreda opće gimnazije,  osvojila je dva zlata i broncu u tri različite discipline, jedina od svih borkinja na svjetskom kupu:

  • Zlato je osvojila u Kick lightu u seniorskoj konkurenciji do 55 kg. Prošla je tri kola bez izgubljenog boda.
  • Zlato je osvojila u Light contactu, juniorke do 55 kg, gdje je pobijedila 4 borbe i time postala najbolja juniorka svjetskog kupa.
  • Broncu je osvojila u Semi contactu do 60 kg, juniorke gdje je pobijedila tri borbe i tijesno izgubila borbu za finale.
 [više]

Izvannastavne sportske aktivnosti

Autor: Mirta Drokan, 9. 1. 2018. 21:55

Tijekom zimskih praznika izvannastavne sportske aktivnosti za učenike SŠ Marka Marulića Slatina provode se u sportskoj dvorani OŠ Eugena Kumičića. Treninzi iz odbojke i badmintona održavaju se svakodnevno od 3. do 12. siječnja 2018. godine u prijepodnevnim satima.

 [više]

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

Autor: Mirta Drokan, 29. 9. 2017. 20:03

Učenici naše Škole sudjelovali su na Utrkama ulicama grada i tako obilježili Hrvatski olimpijski dan. Utrke su održane 22. rujna 2017. godine. Veliki broj učenika i ove je godine sudjelovao na ovoj sportskoj manifestaciji. Najbrži ove godine bili su: Una Maravić, Marin Zdelar, Elizabeta Taradej i Sebastijan Herceg. Čestitke svim učenicima naše Škole na sudjelovanju i ostvarenim postignućima.

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju