preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

„ARDUINO KROZ IGRU“ U OKVIRU EUROPSKOG TJEDNA KODIRANJA

Autor: Sandra Bošnjak, 24. 10. 2020.

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina učenici 3. razreda elektrotehnike obilježili Europski tjedan programiranja. Cilj ove aktivnosti je promovirati i približiti programiranje i digitalnu pismenost te privući što veći broj sudionika.
Obilježavanju Europskog tjedna programiranja priključili su se i aktivno sudjelovali učenici Mateo Šerer, Luka Predrevac i Josip Maroš pod vodstvom profesora Darka Špoljarića. Aktivnost pod nazivom 'Arduino kroz igru' provedena je 22. listopada 2020. godine, a cilj joj je bio pokazati kako platforma Arduino na zabavan način povezuje elektroniku, programiranje i digitalnu pismenost.

 


Učenici su tako tijekom proteklih tjedana kreirali programski kod za društvenu igru Simon Says (igra ponavljanja ili igra memorije) te izradili konzolu za igranje. Također, nisu se zadržali samo na tome, već su izvornu verziju igre unaprijedili dodavanjem zvučnih i svjetlosnih efekata te ispisivanjem rezultata na LED zaslonu. Ova aktivnost učenike je potaknula na kreativnost i razmišljanje izvan okvira, a ujedno je bila i odlična prilika da praktično primjene i unaprijede svoje znanje iz elektronike.

Autor: Darko Špoljarić, prof.
Susjedne škole
Osnovne škole: Srednje škole:
OŠ Eugena Kumičića OŠ Josipa Kozarca Industrijsko-obrtnička škola

Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Članovi školskog volonterskog kluba „Carpe Diem“ ovih dana su se prisjetili prerano preminulih učenika i profesora škole. Volonterke Anja Semak 2.agt i Lana Keller 2.agt za tu su prigodu napravile pano koji su postavile u hol škole. Navedena aktivnost provedena je uz stručnu pomoć voditeljica volonterskog kluba Silviju Štimac i Marinu Ivoš i vjeroučiteljicu Jelenu Matišić.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju