preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Nastava  > Smotre
Smotre projekata

Učenici naše škole sudjelovali na 8. simuliranoj sjednici Sabora

Autor: Sandra Bošnjak, 21. 4. 2021. 21:16

U Hrvatskom saboru u ponedjeljak (19. travnja 2021.) videokonferencijskim putem održana je 8. simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. Na sjednici je sudjelovao 151 učenik-zastupnik iz cijele Hrvatske, a među njima i učenice naše škole Marija Bljakaj, Elena Bićanić i Lea Mustafi kao zastupnice te Karla-Marija Mojzeš kao izvjestiteljica. Njihov mentor je profesor Zorislav Jelenčić.

 [više]

Slatinčani šesti put na Državnoj smotri simuliranih suđenja

Autor: Sandra Bošnjak, 12. 10. 2020. 20:48

U subotu 3. listopada, održana je 14. Državna smotra simuliranih suđenja iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja  na kojoj je sudjelovalo samo deset ekipa, a jedna od njih bila je i ona iz Srednje škole Marka Marulića Slatina za koju su nastupili: Barbara Jukić, Dina Kovač, Elena Bićanić, Karla-Marija Mojzeš, Lucija Podolski, Marija Bljakaj, Nikka Kurtović, Noa Fazerkaš, Sonja Prebeg, Terezija Som i Vlatka Pačarić, a mentor im je bio profesor Zorislav Jelenčić.

 [više]

Slatinčani na 7. Simuliranoj sjednici Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

Autor: Zorislav Jelenčić, Sandra Bošnjak, 19. 5. 2019. 13:45

U ponedjeljak, 13. svibnja u održana je 7. simulirana sjednica Hrvatskog sabora za učenike srednjih škola koju je organizirala saborska Služba za građane u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u sklopu provedbe Građanskog odgoja i obrazovanja. Učenici-zastupnici iz 23 srednje škole iz cijele Hrvatske upoznali su se s radom klubova zastupnika, saborskih odbora te zakonodavnom procedurom, a imali su prigodu čuti i kako Hrvatski sabor izvješćuje javnost o svom radu.

 [više]

Čak deset slatinskih projekata na Županijskoj smotri iz građanskog odgoja

Autor: Zorislav Jelenčić, 12. 4. 2019. 22:56

U petak, 5. travnja 2019. U Virovitici se održala osma Smotra  projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Virovitičko-podravske županije. Na smotri se predstavilo dvanaest projekata od kojih čak deset iz Slatine, jedan iz Virovitice te jedan iz Špišić Bukovice. Uz određene dorade prosudbeno i županijsko povjerenstvo je sve projekte predložilo za sudjelovanje na državnoj smotri. Svi učenici i mentori dobili su kao poklon publikacije iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.

 [više]

Slatinčani peti put na Državnoj smotri simuliranih suđenja

Autor: Zorislav Jelenčić, 13. 3. 2019. 18:17

U prostorijama Općinskog suda u Novom Zagrebu u subotu, 9. ožujka 2019. godine, održala se 12. Državna smotra simuliranih suđenja iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja  na kojoj je sudjelovalo 24 ekipe iz Belog Manastira, Bjelovara  Buzeta, Dugog Sela, Đurđevca, Koprivnice, Orahovice, Osijeka, Rijeke, Siska, Splita, Šibenika, Trogira, Varaždina i Zagreba te učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina. Pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića za slatinski tim je nastupilo dvanaestero učenika:  Veronika Beneš, Josipa Blašković, Barbara Gabrić, Ema Jajić, Sanja Kelemen, David Kokorić, Leonarda Kokorić, Kristina Mačinković, Irena Marušić, Luka Miličić, Antea Rap i Anamarija Vučković. Pripreme za suđenje trajale su tri mjeseca, a pravnim savjetima i saslušavanjem učenika pomogao je Zoran Šljivac,  sudac Općinskog suda u Slatini.

 [više]

Šesta županijska Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Zorislav Jelenčić, Sandra Bošnjak, 3. 4. 2017. 20:25

Srednja škola Marka Marulića Slatina bila je 31. ožujka 2017. šesti put domaćin Smotre projekata Virovitičko-podravske županije iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Na smotri je u dvije kategorije predstavljeno pet projekata od kojih su povjerenstva (prosudbeno - Dragan Zubak, Martina Miler i Silvija Štimac te županijsko - Darko Špoljarić, Jasminka Viljevac i Zorislav Jelenčić) prva četiri predložila za sudjelovanje na državnoj smotri.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Učenice 2. a razreda opće gimnazije Marija Pongračić i Ivona Benko izradile su za obilježavanje Dana frankofonije tematski pano u predvorju škole koji je privukao brojne poglede.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju