preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Nastava  > Smotre
Smotre projekata

Slatinčani na državnoj Smotri projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Sandra Bošnjak, 20. 5. 2022. 11:48

U subotu, 14. svibnja 2022. godine u Osnovnoj školi Grigora Viteza u Zagrebu održana je 24. državna Smotra projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja na kojoj je predstavljeno 45 osnovnoškolskih i 22 srednjoškolska projekta, a među njima i četiri slatinska.

 [više]

Jedanaesta županijska Smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema - Virovitičko-podravska županija

Autor: Sandra Bošnjak, 1. 4. 2022. 15:48

U subotu, 26. ožujka 2022. u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina održana je jedanaesta Smotra  projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema Virovitičko-podravske županije. Na smotri se predstavilo osam projekata od kojih županijsko povjerenstvo sedam predložilo za sudjelovanje na državnoj Smotri. Smotru je promatralo 20 profesora i nastavnika – članova županijskog aktiva za Građanski odgoj i obrazovanje. Svim učenicima sudionicima smotre podijeljena je publikacija Crvenog križa „Kako postati COOL“. Tijekom jedanaest godina na smotrama je predstavljeno 65 projekata na kojima je radilo 260 učenika i 28 različitih mentora.

 [više]

15 slatinskih gimnazijalca nastupilo na državnoj Smotri simuliranih suđenja

Autor: Sandra Bošnjak, 17. 3. 2022. 10:52

Putem videokonferencije održana je 16. državna Smotra simuliranih suđenja iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja na kojoj je sudjelovalo 20 ekipa iz Belog Manastira, Bjelovara, Đurđevca, Gline, Koprivnice, Osijeka, Otočca, Rijeke, Splita, Šibenika, Trogira, Varaždina i Zagreba te učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina za koju su nastupili: Elena Bićanić, Lorena Bocor, Valentino Đumlija, Noa Fazekaš, Dominik Gaća, Tvrtko Kolarić, Fran Kovač, Dunja Krolo, Sara Matovina, Roko Milković, Petra Piskač, Mateja Podolski, Lana Radić, Luka Šabić i Patrik Štruklec, a mentor im je bio profesor Zorislav Jelenčić.

 [više]

Slatinski gimnazijalci na državnoj Smotri simuliranih suđenja: Kriva zbog ljubavi

Autor: Sandra Bošnjak, 3. 5. 2021. 10:11

Putem videokonferencije održana je 15. državna Smotra simuliranih suđenja iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja na kojoj je sudjelovalo 12 ekipa iz Belog Manastira, Bjelovara, Đurđevca, Gline, Koprivnice, Osijeka, Splita, Trogira, Varaždina i Zagreba te učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina za koju su nastupili: Dina Kovač, Dunja Krolo, Elena Bićanić, Lorena Bocor, Lucija Podolski, Luka Šabić, Marija Bljakaj, Mateja Podolski, Noa Fazerkaš, Sonja Prebeg i Vlatka Pačarić, a mentor im je bio profesor Zorislav Jelenčić. Smotra je da je održana online – timovi su se javljali iz matičnih škola, a sudci su bili na Općinskom sudu u Novom Zagrebu.

 [više]

Učenici naše škole sudjelovali na 8. simuliranoj sjednici Sabora

Autor: Sandra Bošnjak, 21. 4. 2021. 21:16

U Hrvatskom saboru u ponedjeljak (19. travnja 2021.) videokonferencijskim putem održana je 8. simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. Na sjednici je sudjelovao 151 učenik-zastupnik iz cijele Hrvatske, a među njima i učenice naše škole Marija Bljakaj, Elena Bićanić i Lea Mustafi kao zastupnice te Karla-Marija Mojzeš kao izvjestiteljica. Njihov mentor je profesor Zorislav Jelenčić.

 [više]

Slatinčani šesti put na Državnoj smotri simuliranih suđenja

Autor: Sandra Bošnjak, 12. 10. 2020. 20:48

U subotu 3. listopada, održana je 14. Državna smotra simuliranih suđenja iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja  na kojoj je sudjelovalo samo deset ekipa, a jedna od njih bila je i ona iz Srednje škole Marka Marulića Slatina za koju su nastupili: Barbara Jukić, Dina Kovač, Elena Bićanić, Karla-Marija Mojzeš, Lucija Podolski, Marija Bljakaj, Nikka Kurtović, Noa Fazerkaš, Sonja Prebeg, Terezija Som i Vlatka Pačarić, a mentor im je bio profesor Zorislav Jelenčić.

 [više]

Slatinčani na 7. Simuliranoj sjednici Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

Autor: Zorislav Jelenčić, Sandra Bošnjak, 19. 5. 2019. 13:45

U ponedjeljak, 13. svibnja u održana je 7. simulirana sjednica Hrvatskog sabora za učenike srednjih škola koju je organizirala saborska Služba za građane u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u sklopu provedbe Građanskog odgoja i obrazovanja. Učenici-zastupnici iz 23 srednje škole iz cijele Hrvatske upoznali su se s radom klubova zastupnika, saborskih odbora te zakonodavnom procedurom, a imali su prigodu čuti i kako Hrvatski sabor izvješćuje javnost o svom radu.

 [više]

Čak deset slatinskih projekata na Županijskoj smotri iz građanskog odgoja

Autor: Zorislav Jelenčić, 12. 4. 2019. 22:56

U petak, 5. travnja 2019. U Virovitici se održala osma Smotra  projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Virovitičko-podravske županije. Na smotri se predstavilo dvanaest projekata od kojih čak deset iz Slatine, jedan iz Virovitice te jedan iz Špišić Bukovice. Uz određene dorade prosudbeno i županijsko povjerenstvo je sve projekte predložilo za sudjelovanje na državnoj smotri. Svi učenici i mentori dobili su kao poklon publikacije iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.

 [više]

Slatinčani peti put na Državnoj smotri simuliranih suđenja

Autor: Zorislav Jelenčić, 13. 3. 2019. 18:17

U prostorijama Općinskog suda u Novom Zagrebu u subotu, 9. ožujka 2019. godine, održala se 12. Državna smotra simuliranih suđenja iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja  na kojoj je sudjelovalo 24 ekipe iz Belog Manastira, Bjelovara  Buzeta, Dugog Sela, Đurđevca, Koprivnice, Orahovice, Osijeka, Rijeke, Siska, Splita, Šibenika, Trogira, Varaždina i Zagreba te učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina. Pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića za slatinski tim je nastupilo dvanaestero učenika:  Veronika Beneš, Josipa Blašković, Barbara Gabrić, Ema Jajić, Sanja Kelemen, David Kokorić, Leonarda Kokorić, Kristina Mačinković, Irena Marušić, Luka Miličić, Antea Rap i Anamarija Vučković. Pripreme za suđenje trajale su tri mjeseca, a pravnim savjetima i saslušavanjem učenika pomogao je Zoran Šljivac,  sudac Općinskog suda u Slatini.

 [više]

Šesta županijska Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Zorislav Jelenčić, Sandra Bošnjak, 3. 4. 2017. 20:25

Srednja škola Marka Marulića Slatina bila je 31. ožujka 2017. šesti put domaćin Smotre projekata Virovitičko-podravske županije iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Na smotri je u dvije kategorije predstavljeno pet projekata od kojih su povjerenstva (prosudbeno - Dragan Zubak, Martina Miler i Silvija Štimac te županijsko - Darko Špoljarić, Jasminka Viljevac i Zorislav Jelenčić) prva četiri predložila za sudjelovanje na državnoj smotri.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju