preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Nastavak školovanja nakon završene trogodišnje škole

Nastavak školovanja nakon završene trogodišnje škole

 

 

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi od 18. srpnja 2012.(Narodne novine, br.86/12), pravo na nastavak obrazovanja ima:

  1. Učenik koji je stekao nižu stručnu spremu ima pravo steći srednju školsku ili stručnu spremu nastavljanjem obrazovanja ili polaganjem ispita.
  2. Učenik iz stavka 1. ovoga članka, kao i učenik koji je završio obrazovni program u trajanju od tri godine, može u roku od godine dana od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika.
  3. Ostvarivanje prava iz stavka 1. i 2. ovoga članka uvjetuje se polaganjem razlikovnih odnosno dopunskih ispita, a način i rokove polaganja ispita utvrđuje nastavničko vijeće.


Učenik koji je stekao prvu kvalifikaciju 2018./2019. školske godine a želi nastaviti obrazovanje dužan je za nastavak školovanja podnijeti pisanu zamolbu, odnosno zahtjev, najkasnije do 5. srpnja 2019. godine. Zamolba se podnosi u tajništvo Škole. Pisana zamolba treba sadržavati naziv i trajanje programa koji je polaznik prethodno završio, datum završetka, te program koji želi upisati. Zahtjevu je potrebno priložiti preslike razrednih svjedodžbi i svjedodžbe o završnom ispitu.
Upisani učenici, kao redoviti učenici, dužni su položiti razlikovne odnosno dopunske ispite do roka utvrđenog odlukom Nastavničkog vijeća. kako bi se mogli uključiti u redovnu nastavu i obaveze redovnog učenika u sljedećoj školskoj godini. Način i rokove polaganja ispita utvrđuje Nastavničko vijeće u skladu sa statutom škole.
Srednja škola Marka Marulića Slatina nudi mogućnost nastavka obrazovanja u četverogodišnjim programima za zanimanja elektrotehničar, agrotehničar, agroturistički tehničar i ekonomist.


Prijavnica i zapisnik o polaganju razlikovnog/dopunskog ispita

Upisnica u srednju školu
Priloženi dokumenti:
Upisnica u srednju skolu.pdf


Nastavak obrazovanja za 2017/2018

Programi obrazovanja za stjecanje više razine kvalifikacije

Srednja škola Marka Marulića Slatina, sukladno članku 4. stavku 1. Pravilnika o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije ("Narodne novine" br. 8/16), objavljuje programe obrazovanja za koje će organizirati nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije u školskoj godini 2016./2017.

PROGRAMI OBRAZOVANJA ZA STJECANJE VIŠE RAZINE KVALIFIKACIJE:

    EKONOMIST
    ELEKTROTEHNIČAR
    AGROTURISTIČKI TEHNIČAR
    POLJOPRIVREDNI TEHNIČAR OPĆI


 


Pravilnik i odluke

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Pravilnik o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije ("Narodne novine" br. 8/16). Pravilnik je stupio na snagu 31. siječnja 2016., a možete ga pogledati na poveznici Pravilnik.

Odluka Nastavničkog vijeća o povjerenstvima za provedbu razlikovnih i dopunskih ispita za nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije u škol.god.2015./2016.  dostupna je na poveznici Odluka - povjerenstva. Odluka o dopuni Odluke o povjerenstvima dostupna je na poveznici Odluka - dopuna povjerenstva.

Odluka Nastavničkog vijeća o rokovima i uvjetima polaganja razlikovnih i dopunskih ispita za nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije u škol.god.2016./2017.  dostupna je na poveznici Odluka - rokovi.


Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Učenice 2. a razreda opće gimnazije Marija Pongračić i Ivona Benko izradile su za obilježavanje Dana frankofonije tematski pano u predvorju škole koji je privukao brojne poglede.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju