preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

Izvješće s Četvrte županijske Smotre projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja - Virovitičko-podravska županija

Srednja škola Marka Marulića Slatina bila je 31. ožujka 2015. domaćin četvrte županijske Smotre projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.
Smotru je pred četrdesetak učitelja i profesora otvorila Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije.
Na smotri su predstavljena tri projekta koje je stručno povjerenstvo predložilo za sudjelovanje na državnoj smotri.

Predstavljeni projekti:


Osnovna škola - razredna nastava
 

Projekt:
Kovačnica sreće
Voditeljica: Vera Menčik, učiteljica
Škola: Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina
Učenici:

 • David Cota, 3.a razred
 • Gala Brunović, 3.a razred
 • Lana Kovačević, 3.a razred
 • Marin Nikić, 3.a razred


Srednja škola

Projekt:
Draškovićevo blago
Voditelj: Matija Gosler, prof.
Škola: Srednja škola Marka Marulića Slatina
Učenici:

 • Fran Mojzeš, 2.a gimnazije
 • Juraj Rastija, 2.b gimnazije
 • Katja Živković, 2.a gimnazije
 • Marina Relatić, 3.b gimnazije


Projekt:
MultiMarul
Voditelj: Dario Vrbaslija, mag. theol.
Škola: Srednja škola Marka Marulića Slatina
Učenici:

 • Jelena Plačković , 3.a gimnazije
 • Lucija Kovačec, 2.a gimnazije
 • Mislav Zrinščak, 3.b gimnazije
 • Sara Cibok, 3.a gimnazije


Županijsko povjerenstvo:

 • Zorislav Jelenčić, prof. - voditelj Županijskog stručnog vijeća za GOO VPŽ - predsjednik
 • Darko Špoljarić, prof. - ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina - član
 • Mirjana Drenski, prof. - Srednja škola Marka Marulića Slatina - članica
 • Silvija Štimac, prof. - Srednja škola Marka Marulića Slatina – članica
 • Sanja Špoljarić, prof. - Srednja škola Marka Marulića Slatina – članica


Nakon smotre učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina su demonstrirali suđenje kojim su ove godine sudjelovali na Državnoj smotri simuliranih suđenja u Zagrebu.


Zorislav Jelenčić, profesor savjetnik voditelj Županijskog stručnog vijeća za Građanski odgoj i obrazovanja Virovitičko-podravske županije

Ostale fotografije pogledajte u  albumu Četvrta županijska Smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja - Virovitičko-podravska županija.

 

 

Tri slatinska projekta na Državnoj smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Na Državnoj smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja, održanoj u subotu, 23. svibnja 2015. godine u Zagrebu sudjelovale su tri ekipe iz Slatine: dvije iz Srednje škole Marka Marulića te jedna iz Osnovne škole Eugena Kumičića. Na smotri je sudjelovalo 65 projekata iz cijele Hrvatske.

Prisutne su na otvaranju smotre pozdravili predstavnici sve tri vlasti: zakonodavne – Ružica Šimunović, izvršne – Ines Loknar i sudbene – Marin Mrčela koji je istaknuo da su ovakvi projekti dobar način borbe protiv korupcije kao najgore bolesti hrvatskog društva.
U kategoriji srednjih škola od 13 projekata dva su iz Srednje škole Marka Marulića Slatina: projekt Draškovićevo blago predstavili su učenici Fran Mojzeš, Juraj Rastija, Katja Živković i Marina Relatić, kojima je mentor profesor Matija Gosler, dok su projekt MultiMarul mentora profesora Darija Vrbaslije prezentirali učenici Jelena Plačković, Lucija Kovačec, Mislav Zrinščak i Sara Cibok.

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina pod vodstvom učiteljice Vere Menčik predstavili su projektom Kovačnica sreće učenici 3.a razreda David Cota, Gala Brunović, Lana Kovačević i Marin Nikić.

 

Kritički osvrt sudionice smotre:

Pomalo sam razočarano slušala govore prilikom samog otvaranje smotre. Bilo je ovdje mnogo hvalospjeva koji su posve na mjestu: velik broj projekata je sudjelovao, mladi počinju biti aktivniji, razvijaju socijalne vještine i stječu građanska iskustva… Ali većina projekata će ovdje stati, na državnoj smotri. Čemu sav taj trud, ako do realizacije na kraju ni ne dođe? Uvijek se govori o izvedivosti nečega. Uvijek je argument novac. Mladi su puni ideja baš zato što ne gledaju sve iz kuta profita, već zato što im je do nečega stalo. Kako onda da taj entuzijazam održimo kada odrastemo, da kao što je rečeno tijekom govora, sudjelujemo u borbi protiv korupcije, kada smo već ovdje zaustavljeni? Držim fige tomu da se što više projekata ostvari. Smotra je inače bila lijepo iskustvo sama po sebi, makar je kiša lijevala kao iz kabla pa smo pokisnuli bezbroj puta. Upoznali smo neka nova mjesta, nove ljude te naučili nešto za cijeli život.


Najava:

U ponedjeljak 25. svibnja u 12 sati održava se 3. SIMULIRANA SJEDNICA HRVATSKOGA SABORA ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA. Na sjednici će pod vodstvom prof. Zorislava Jelenčića sudjelovati i četiri učenika Srednje škole Marka Marulića Slatina: Alen Mikec, Doris Benko, Senna Šimek i Tea Meašić.
Prijenos sjednice može se pratiti izravno putem Saborske televizije (MAX TV 713) i na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora http://itv.sabor.hr./video/


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju