preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Dan škole 2011.

S obzirom da je Dan Srednje škole Marka Marulića Slatina, 22. travnja, ove godine u vrijeme proljetnih praznika i na Veliki petak, povjerenstvo za obilježavanje odlučilo je obilježiti ga tjedan dana ranije.

U sklopu sportskih natjecanja nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture Mirta Drokan, Vladimir Borbaš i Nikolina Benčina organizirali su nogometnu utakmicu između predstavnika učenika školskih smjena, a održano je i natjecanje u skoku u vis.
Zanimljivu radionicu pod nazivom „Vino“ u školskoj knjižnici pripremili su knjižničar Damir Balković, vjeroučitelj Dario Vrbaslija, i profesorice Jasna Asić i Ankica Borovčak, a u učionici kemije zanimljive pokuse izveli su učenici gimnazije pod budnim nadzorom prof. Ane Krpačić. Darko Špoljarić pipremio je izložbu informatičke opreme, a Vijeće učenika organiziralo je koncert za mlade. Premda je planirano da se taj koncert (kao prošle godine) održi na školskom igralištu, zbog prohladnog i kišovitog vremena održan je u predvorju škole.
Na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća, pred nastavnicima, učenicima i gostima, nastupili su učenici koji su predstavljali školu na ovogodišnjim susretima LiDraNo. Boris Bićanić pročitao je svoj literarni rad „Proces preobrazbe“, Mirna Ostrošić nastupila je s monodramom prema romanu Branke Primorac „Divlje godine“ i Toni Bosak sa stilskim varijantama pjesme „More“ Josipa Pupačića. Tekstove i učenike pripremila je prof. Dinka Filipović. Četrnaest učenika izvelo je recital „Sedmero židovske djece“, koji je na tekst Caryla Churchilla pripremio prof. Zorislav Jelenčić. Poslije nastupa školskih tamburaša i iluzionista Leona Žilavog, ravnatelj Petar Žarković govorio je o aktivnostima u školi, među kojima je istaknuo nedavno održani Slatinski amaterski filmski festival i IPA projekt edukacije nastavnika za e-poučavanje.
Ravnatelj se posebno osvrnuo na provedena natjecanja učenika i njihove nastupe na državnim natjecanjima i smotrama. Učenica 1. razreda gimnazije Ana Peterfaj osvojila je treće mjesto na državnom natjecanju iz matematike, a na državnim natjecanjima i smotrama nastupe su još izborili matematičari Danijel Rončević, Ana-Marija Rukavina i Tajana Novak, školska ekogrupa na ekokvizu „Lijepa naša“, Boris Bićanić i Toni Bosak na smotri LiDraNo, Josip Baro na natjecanju učenika poljoprivredne struke, članice ŠŠD „Marul“ na natjecanju u krosu, ekipa škole na smotri Globe programa i Mihovil Gazda iz engleskoga jezika.
Sjednica Nastavničkog vijeća u povodu Dana škole bila je i prigoda za oproštaj s Ljiljanom Zorko, koja je nakon gotovo 45 godina rada na računovodstvenim poslovima u školi otišla u zasluženu mirovinu.

Ostale fotografije dostupne su u našoj fotogaleriji.


Događanja za Dan škole

Dan škole - Izložba informatičke opreme

Autor: Darko Špoljarić, 17. 4. 2011. 19:58


Izložba informatičke opreme – Darko Špoljarić i učenici

 [više]

Dan škole u znaku državnih uspjeha učenika

Autor: Damir Balković, Petar Žarković, 16. 4. 2011. 12:35

S obzirom da je Dan Srednje škole Marka Marulića Slatina, 22. travnja, ove godine u vrijeme proljetnih praznika i na Veliki petak, povjerenstvo za obilježavanje odlučilo je obilježiti ga tjedan dana ranije.

 [više]

Dan škole - Zanimljiva kemija

Autor: Petar Žarković, 16. 4. 2011. 12:12


Zanimljivi pokusi iz kemije – Ana Krpačić i učenici

 [više]

Dan škole - Radionica "Vino" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Balković, Dario Vrbaslija, Jasna Asić, Ankica Borovčak, 16. 4. 2011. 10:51


Radionica „Vino“ – Damir Balković, Dario Vrbaslija, Jasna Asić, Ankica Borovčak i učenici

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju