preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Dan otvorenih vrata - školska zadruga "SLATINA" i školska knjižnica

Autor: Sandra Bošnjak, 8. 6. 2021. 17:44

Kako zbog trenutačne situacije nismo u mogućnosti održati Dan otvorenih vrata, prisjetimo se u videozapisu kako je to izgledalo 24. svibnja 2019. godine kada smo predstavili sva zanimanja u školskom holu, školsku zadrugu "SLATINA" i školsku knjižnicu.

 [više]

Virtualan Dan otvorenih vrata - predstavljanje agrotehničara

Autor: Sandra Bošnjak, 8. 6. 2021. 17:12

Kako zbog trenutačne situacije nismo u mogućnosti održati Dan otvorenih vrata, prisjetimo se u videozapisu kako je to izgledalo 24. svibnja 2019. godine, a u prezentaciji su prikazane sve osnovne informacije vezane za obrazovni program Poljoprivreda, prehrana i veterina: agrotehničar.

 [više]

Virtualan Dan otvorenih vrata - predstavljanje tehničara za elektroniku

Autor: Sandra Bošnjak, 7. 6. 2021. 10:52

Kako zbog trenutačne situacije nismo u mogućnosti održati Dan otvorenih vrata, prisjetimo se u videozapisu kako je to izgledalo 24. svibnja 2019. godine, a u prezentaciji su prikazane sve osnovne informacije vezane za obrazovni program Elektrotehnika:tehničar za elektroniku.

 [više]

Virtualan Dan otvorenih vrata - predstavljanje ekonomije

Autor: Sandra Bošnjak, 2. 6. 2021. 09:45

Kako zbog trenutačne situacije nismo u mogućnosti održati Dan otvorenih vrata, prisjetimo se u videozapisu kako je to izgledalo 24. svibnja 2019. godine, a u prezentaciji su prikazane sve osnovne informacije vezane za obrazovni program Ekonomija:ekonomist.

 

 [više]

Virtualan Dan otvorenih vrata - predstavljanje gimnazije

Autor: Sandra Bošnjak, 31. 5. 2021. 18:07

Kako zbog trenutačne situacije nismo u mogućnosti održati Dan otvorenih vrata, prisjetimo se u videozapisu kako je to izgledalo 24. svibnja 2019. godine, a u prezentaciji su prikazane sve osnovne informacije vezane za obrazovni program Gimnazija: opća gimnazija.

 [više]

Dan otvorenih vrata Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sandra Bošnjak, 24. 5. 2018. 00:05

 [više]

Dan otvorenih vrata 2017. - tjelesna i zdravstvena kultura

Autor: Sandra Bošnjak, 23. 5. 2018. 21:29

Profesori tjelesne i zdravstvene kulture, Mirta Drokan, Nikolina Tamaš i Vladimir Borbaš, prisutnim učenicima i nastavnicima predstavili su nastavni predmet te postignuća učenika na sportskim natjecanjima. Učenici su mogli pogledati izložbu osvojenih pehara.

 [više]

Dan otvorenih vrata 2017. - hrvatski jezik

Autor: Sandra Bošnjak, 23. 5. 2018. 20:56

Stručni aktiv Hrvatski jezik, likovna i glazbena umjetnost prisutnim učenicima i nastavnicima predstavili su nastavne predmete. 
Profesorice hrvatskog jezika Valerija Ivanac Jelenčić, Željka Orban i Sanja Mrzljak Jovanić prezentirali su i postignuća učenika na natjecanjima.  Jurica Ljubas, učenik 3. razreda opće gimnazije, izveo je monolog Sandale prema tekstu Bekima Sejranovića.

 [više]

Dan otvorenih vrata 2017. - poljoprivreda, prehrana i veterina

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 5. 2018. 20:03

Stručni aktiv Poljoprivrede prisutnim učenicima i nastavnicima pripremio je predstavljanje programa Poljoprivreda, prehrana i veterina za zanimanje agroturistički tehničar i poljoprivredni tehničar, opći (agrotehničar).

 [više]

Dan otvorenih vrata 2017. - ekonomija

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 5. 2018. 11:03

Učenici i profesori Željko Milnović i Ivana Švamberger prisutnim učenicima i nastavnicima predstavili su program Ekonomija i trgovina - ekonomist, uspjehe učenika na županijskim i državnim natjecanjima te aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici zanimanja ekonomist.

 [više]

Dan otvorenih vrata 2017. - povijest, geografija, latinski jezik, logika, politika i gospodarstvo

Autor: Sandra Bošnjak, 21. 5. 2018. 20:39

Stručni aktiv Povijest, geografija, sociologija, politika i gospodarstvo, vjeronauk, psihologija za dan otvorenih vrata prisutnim učenicima i nastavnicima pripremio je kratko prezentiranje nastavnih predmeta.

 [više]

Dan otvorenih vrata 2017. - francuski jezik

Autor: Dijana Fotez, 20. 5. 2018. 12:27

Povodom obilježavanja Dana otvorenih vrata održana je radionica o važnosti učenja francuskog jezika. Učenici su se upoznali s bogatom francuskom gastronomijom te izradili tematske plakate. Također, skrenuli su pozornost na okruženost francuskim jezikom u svakodnevici odjenuvši majice s francuskim natpisima, a sve to se odvijalo uz zvuke popularnih francuskih pjesama.

 [više]

Dan otvorenih vrata 2017. - matematika i informatika

Autor: Sandra Bošnjak, 20. 5. 2018. 11:58

Stručni aktiv Matematike i Informatike prisutnim učenicima i nastavnicima pripremio je predstavljanje projekata u kojima je škola sudjelovala.
Profesori matematike Željka Korlević, Kata Vidaković i Josip Mikolašević te profesori informatike Ksenija Rastija i Sandra Bošnjak sudjelovali su u projektima Zajedno kroz prirodoslovlje i STEM za SVaKoG.

 [više]

Dan otvorenih vrata 2017. - fizika i elektrotehnika

Autor: Sandra Bošnjak, 12. 5. 2018. 12:26

Stručni aktiv fizike i elektrotehnike prisutnim učenicima i nastavnicima pripremio je zanimljive radionice.
Profesori fizike Dubravka Ištvanfi i Dragan Klement demonstrirali su zanimljive pokuse iz mehanike fluida. Učenici naše škole mjerili su tlak: hidraulički, atmosferski i hidrostatski te su primjenili Bernullijeve jednadžbe pomoću podtlaka i strujanje fluida.
Na radionici elektrotehnike profesori Siniša Grahonja, Miodrag Stojanović i Tomislav Filković pristunima predstavili su učeničke radove, Arduino sklopove, upravljanje robotima te visoko naponski Teslin transformator.
Svi multimedijalni elementi te obrađeni video zapisi rezultat su rada učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu Informatike u školskoj 2017./2018. godini.

 [više]

Dan otvorenih vrata 2017. - kemija i biologija

Autor: Ana Krpačić, Sandra Bošnjak, Dragana Medved, 30. 4. 2018. 16:18

Dragi budući učenici,

kako nam se bliži novi Dan otvorenih vrata za Vas smo pripremili kratak prikaz zanimljivih aktivnosti iz prošlogodišnjeg Dana otvorenih vrata.
Kako bi se upoznali s našom školom i prije dolaska, svaki tjedan objavit ćemo jedno predstavljanje naših stručnih aktiva. Ovaj tjedan započinjemo sa stručnim aktivnom Kemije i biologije.
Svi multimedijalni elementi te obrađeni video zapisi rezultat su rada učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu Informatike u školskoj 2017./2018. godini.
Nadamo se da ćete uživati i dobro nam došli!

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju