preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine u mjesecu veljači. Tada diljem Europe ali i svijeta, pa tako uključujući i Hrvatsku, se provode razne manifestacije kroz škole i javne prostore s ciljem da se skrene pozornost javnosti na važnost sigurnog korištenja interneta u djece. U tom smislu organiziraju se informativne radionice za djecu i roditelje, osiguravaju se mjesta na javnim prostorima s informacijama o problematici sigurnosti na internetu, u školama se kroz cijeli mjesec potiče na likovne i multimedijske radionice s djecom, čiji se radovi prezentiraju kroz izložbe. Europski centar za sigurniji internet ima naziv Insafe. Na stranici europskog centra nalazi se mreža nacionalnih centra svake države članice Europske unije.

Naša škola se svake godine uključuje u obilježavanje ovog dana kroz različite aktivnosti.


Novosti

Profesorica Ksenija Rastija među 10 najboljih nastavnika za DSI2021

Autor: Sandra Bošnjak, 21. 4. 2021. 20:13

Drugu godinu za redom profesorica Ksenija Rastija nagrađena je od Centar za sigurniji Internet (CSI) i izabrana u 10 najboljih nastavnika koji daju poseban doprinos obilježavanju Dana sigurnijeg interneta i koji ulažu zapaženi trud i rad s mladima kako bi im ukazali na opasnosti na internetu te im učinili internet sigurnim mjestom.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta - DSI2021

Autor: Sandra Bošnjak, 4. 3. 2021. 19:19

Dan sigurnijeg internet (9. veljače 2021.) obilježava se svake godine drugog utorka u veljači. Iako je to samo jedan dan u godini, učenici Opće gimnazije i Strukovne škole obilježili su ga tijekom dva tjedna (od 8. do 19. veljače) na nastavi informatike i računalstva sa svojim profesoricama Ksenijom Rastijom i Sandrom Bošnjak. Aktivnosti i rad s učenicima proveli smo tijekom nastave na daljinu, ali i na nastavi u školi.

 [više]

Profesorica Ksenija Rastija među 10 najboljih nastavnika za DSI2020

Autor: Sandra Bošnjak, 14. 4. 2020. 15:04

Centar za sigurniji Internet (CSI) s partnerima i suradnicima povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 11. veljače 2020. g. organizirao je aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali i roditeljima. Učenici naše škole s nastavnicima već dugi niz godina obilježavaju Dan sigurnijeg interneta, a ove godine,  pod mentorstvom profesorice Ksenije Rastije, aktivnosti su objedinjene i uključene  u  natjecateljsku aktivnost CSI koja je urodila plodom.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sandra Bošnjak, 19. 2. 2020. 20:40

Dan sigurnijeg interneta (11. veljače 2020.) obilježili smo u našoj školi na nastavi informatike  i računalstva tijekom protekla dva tjedna  (od 3. do 14. veljače). Učenici su educirani putem prezentacije i edukacijskih materijala o opasnostima i sigurnosti na internetu, završavali su zadane priče o elektroničkom nasilju, rješavali su kviz, pratili webinar, izrađivali digitalne sadržaje: video animacije, stripove, ankete, kvizove, umna mape, crteže i plakate. Osmislili smo, izradili i popunjavali  anketu o vršnjačkom nasilju na web stranici škole. Proveli smo debatu i raspravljali o sigurnosti na internetu. Učenici su  ostavljali  digitalne poruke i savjete djeci i mladima kako biti siguran na internetu.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2019.

Autor: Ksenija Rastija, Sandra Bošnjak, 15. 2. 2019. 20:45

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca obilježava se u svijetu Dan sigurnijeg interneta. Ove godine Dan sigurnijeg interneta obilježen je 5. veljače s temom Zajedno za bolji Internet“. Kako bi svi učenici prvih razreda bili uključeni u obilježavanje sigurnijeg interneta i educirani o sigurnosti na internetu tijekom protekla dva tjedna na nastavi informatike i računalstva provedene su  radionice s  učenicima koje su provele profesorice informatike Ksenija Rastija i Sandra Bošnjak.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Ksenija Rastija, Sandra Bošnjak, 9. 2. 2018. 12:20

Naša škole se i ove godine uključila u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta koje je održano 6. veljače 2018. godine. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta bila je „Stvaraj poštuj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom!

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Ksenija Rastija, 13. 2. 2017. 19:31

Naša škola se i ove godine pridružila obilježavanju Dana sigurnijeg interneta koji se svake godine obilježava drugoga dana u drugom tjednu drugoga mjeseca u godini diljem svijeta. Dan sigurnijeg interneta se organizira u sklopu projekta „Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place”  udruge Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (csi.hr)  kako bi zaštititi djecu od raznih oblika zlostavljanja putem interneta. 

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju