preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

ZAŠTO SE UPISATI U SREDNJU ŠKOLU MARKA MARULIĆA?

Srednja škola Marka Marulića Slatina jedina je srednjoškolska ustanova na slatinskom području sa četverogodišnjim programima. Osim opće gimnazije, u ovoj ustanovi školuju se budući ekonomisti, elektrotehničari, poljoprivredni tehničari i agroturistički tehničari.
Najbolja preporuka da se školujete u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina jesu uspjesi koje naši učenici postižu na županijskim natjecanjima, a posebno želimo napomenuti da imamo i državne prvake. Ove godine na državnim natjecanjima nastupili su naši učenici iz matematike, njemačkog jezika, poljoprivredne struke, agroturističke sturke, demokratskog građanstva, eko kviza “Lijepa naša”,Globe programa i na državnoj smotri LiDraNo. Naši sportaši među najboljima su u državi, posebno visoke plasmane ostvaruju atletičari.
Većina učenika Srednje škole Marka Marulića Slatina koji su pokazali zanimanje za studiranje, uspjeli su upisati željene fakultete i mnogi od njih danas su naši visokoobrazovani građani.
Udruženje “Ruska kuća za međunarodnu znanstvenu i tehnološku suradnju” dodijelila je Srednjoj školi Marka Marulića Slatina diplomu s medaljom za ukupan nastup na sajmu Agro Arca 2012.

Srednja škola
Marka Marulića
Slatina
vaša je najbolja ulaznica za budućnost!

Brošuru Idemo u srednju! možete pročitati klikom na sliku ispod.

 


 

Na temelju članka 22. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“ broj: 87/2008., 86/2009., 92/2010., 105/2010. – ispr., 90/2011., 16/2012., 86/2012., 94/2013., 152/2014., 7/2017., 68/2018., 98/2019. i 64/2020.), Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole („Narodne novine“ broj: 49/15, 47/17. i 39/22.), Odluke o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. („Narodne novine“ broj: 57/2022) i članka 163. i 164. Statuta Srednje škole Marka Marulića Slatina, Srednja škola Marka Marulića Slatina, objavljuje

N A T J E Č A J
ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA
ZA 2022./2023. ŠKOLSKU GODINU

Detaljne informacije možete preuzeti na poveznici Natječaj za upis.

PLAN UPISA ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.

Područje rada Program / zanimanje Trajanje Broj razr. odjela Učenika
OPĆA GIMNAZIJA opća gimnazija 4 2 40 (2x20)
EKONOMIJA ekonomist 4 1 20
ELEKTROTEHNIKA tehničar za elektroniku 4 1 20
POLJOPRIVREDA,
PREHRANA I VETERINA
agroturistički tehničar 4 1 20

 

 


Broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok
Područje rada Program / zanimanje Trajanje Učenika
       

 

U nastavku ukratko pogledajte predstavljanje svakog programa za Dan škole.

Predstavljanje programa GIMNAZIJA: opća gimnazija

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - opća gimnazija.

 

Predstavljanje programa EKONOMIJA I TRGOVINA: ekonomist

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - ekonomija.

 

Predstavljanje programa ELEKTROTEHNIKA: elektrotehničar opći

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - elektrotehnika.

 

Predstavljanje programa POLJOPRIVREDA: poljoprivredni tehničar opći i MEĐUSTRUKOVNI PROGRAM: agroturistički tehničar

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - PTO i ATT.
Predstavljanje Poljoprivredne i agrturističke škole pogledajte u prezentaciji.

 

Predstavljanje školske zadruge "SLATINA"

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - Školska zadruga SLATINA.

 

Predstavljanje školskog sportskog društva Marul

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole -ŠSD Marul.

 

Našem su se pozivu odazvali osmaši iz osnovnih škola s područja bivše slatinske općine. Prema njihovim komentarima možemo reći da smo dobro prezentirali našu školu i sve što ona nudi svojim učenicima. Istinski su se potrudili i sadašnji učenici i svi profesori  da na što bolji način predstave svoje zanimanje odnosno struku.

Svečana je sjednica Nastavničkog vijeća s kulturno-zabavnim programom započela u 12,00 sati intoniranjem državne himne koju je izveo učenik Fran Mojzeš. Nakon minute šutnje voditeljica programa, Helena Kraljik, pozvala je ravnatelja koji je pozdravio nazočne učenike, djelatnike i goste. Uslijedila je prezentacija o radu u tekućoj školskoj godini i rezultatima koje smo do sada postigli.

Kulturno-zabavni program pripremili su profesori Valerija Ivanac-Jelenčić, Sanja Špoljarić i Dario Vrbaslija.

Prvi dio programa bio je posvećen obljetnicama velikih svjetskih književnika Williama Shakespearea, Miguela de Cervantesa i Marka Marulića, 400. godišnjici smrti Shakespearea i Cervantesa te 515. obljetnici izlaska Marulićeve Judite. Prezentaciju pogledajte na poveznici Predstava.

U predstavi su sudjelovali sljedeći učenici: Tomislav Jaković (Marulić), Josip Som (Cervantes), Juraj Sertić (Shakespeare), Martina Jukić (Judita), Jurica Ljubas (Don Quijote), Borna Ćurić (Sancho Panza), Matej Peršić (Romeo), Katja Živković (Julija); Helena Kraljik, Marina Relatić i Ana Žagar imale su ulogu naratorica. Čestitke svim glumcima na velikom trudu, hrabrosti te izvrsnoj izvedbi!

U glazbenom dijelu programa nastupile su naše učenice članice KUD-a Dika.

Posjetitelji su izvođače nagradili dugotrajnim pljeskom.


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju