preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Nastava  > Natjecanja
Školska godina 2017./2018.

Rješenje o imenovanju Županijskih stručnih povjerenstva za provedbu natjecanja i smotri učenika srednjih škola


Školska godina 2016./2017.

Rješenje o imenovanju Županijskih stručnih povjerenstva za provedbu natjecanja i smotri učenika srednjih škola


2012./2013.

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je upute za natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola te vremenik školskih, županijskih i državnih natjecanja i smotri u 2013. godini. U ovoj godini bit će održano 31 natjecanje i smotra. Posebne upute za svako natjecanje i smotru objavljene su na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje u Katalogu natjecanja i smotri.

Od 2013. godine uvode se neke novine u sustav natjecanja i smotri te se zbog racionalizacije sredstava iz državnog proračuna ukidaju, odnosno, Agencija za odgoj i obrazovanje neće provoditi neke smotre odnosno natjecanja. U 2013. godini ukidaju se Ekološki kviz Lijepa naša i Smotra i natjecanja učeničkih domova Domijada. Smotra Dani kruha i Smotra učeničkih zadruga održavat će se samo na školskoj i županijskoj razini u onim županijama koje pokažu interes za održavanje spomenutih smotri. Agencija za odgoj i obrazovanje i dalje će stručno poduprijeti održavanje tih smotri.
Od iduće školske godine Agencija za odgoj i obrazovanje samostalno će organizirati reviju filmskog i videostvaralaštva djece. Na tom natjecanju, koje se od iduće školske godine zove Smotra hrvatskog školskog filma, sudjelovat će filmske družine iz osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, a s obzirom na to sa Smotre LiDraNo izuzet će se kategorija videofilmskih radova. U Katalog natjecanja i smotri od iduće školske godine uvodi se novo natjecanje Opisujmo sustave na kojem će moći sudjelovati učenici srednjih škola.
Novina je da će od iduće školske godine na natjecanjima i smotrama moći sudjelovati učenici 7. i 8. razreda osnovne škole i učenici srednjih škola, a učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola u kategorijama, odnosno natjecanjima i smotrama u kojima su sudjelovali u 2012. godini. Učenike za natjecanja i smotre, koje moraju proizlaziti iz redovitog školskog programa i izvannastavnog rada koji se provodi tijekom školske godine i sastavni su dio godišnjega plana i programa rada škole, mogu pripremati i pratiti isključivo mentori zaposleni u odgojno-obrazovni ustanovi (osnovnoj školi, srednjoj školi ili učeničkom domu).
Na poveznicama dostupni su:

 


2010./2011.

Srednja škola Marka Marulića Slatina organizira školska natjecanja i sudjeluje na županijskim i regionalnim, ponekad i državnim natjecanjima iz svih nastavnih predmeta. Vremenik natjecanja i smotri za 2011. dostupan je ovdje.

 


2009./2010.

Srednja škola Marka Marulića Slatina organizira školska natjecanja i sudjeluje na županijskim i regionalnim, ponekad i državnim natjecanjima iz svih nastavnih predmeta, kao i na natjecanju „Mladi poduzetnik“ te na susretima LiDraNo. Kao i ranijih godina, učenici Srednje škole Marka Marulića i ove godine na tim natjecanjima postižu više nego zapažene rezultate. Slatinski gimnazijalci zauzeli su prva mjesta iz matematike u kategoriji prvih, drugih i trećih razreda, prva mjesta iz kemije u kategoriji svih razreda, prvo mjesto iz povijesti za prve razrede te prvo mjesto u dramsko-scenskom izrazu na susretu LiDraNo. Neka natjecanja su završena, ali nismo osvojili prva mjesta, dok su neka u tijeku i čekamo isto tako dobre rezultate kao iz navedenih predmeta. Učenici škole ranijih su godina iz nekih predmeta bili i državni prvaci.
 

 


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju