preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

Naše školske reportere čini 15 učenika koji su uključeni u projekt InMedias ReStart (gimnazija, ekonomija, elektrotehnika i agroturistički tehničar).

Uloga reportera je da prate sva događanja u školi i izvan škole posebice ako sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima - terenske nastave, školski volonteri, rad školske zadruge, obilježavanje važnih datuma i sl.

Svi učenici redovito prikupljaju fotografije i video zapise koje zatim dostavljaju učenicima 2. razreda elektrotehničar. Prikupljene fotografije i videozapise  obrađuju u odabranim programima, a konačne uratke objavljuju na službenoj web stranici škole i društvenim mrežama: facebook stranici, instagramu i na službenom YouTube kanalu škole.


 

Natječaj HAK-a - "10 zlatnih pravila sigurnosti u prometu"

Autor: Sandra Bošnjak, 12. 6. 2019. 18:52

Hrvatski autoklub raspisao je natječaj za izradu video spotova na temu „10 Zlatnih pravila u prometu“ kojim je želio promicati sigurnost u prometu. Na natječaj prijavili su se i učenici naše škole koji pohađaju fakultativni predmet Infomatika u multimediji i dizajnu. Učenici su osmislili scenarije za spot na temu pravila Veži se!, Poštuj ograničenje brzine, Dok voziš ne koristi se mobitelom i Ako piješ ne vozi!. Kako u grupi postoje mladi vozači, svoje znanje i vještine upravljanja automobilom snimili su slijedeći maštovito osmišljene scenarije.

 [više]

Školska zadruga „SLATINA“ na 6. slatinskom obrtničkom sajmu

Autor: Željka Venus, 11. 6. 2019. 21:41

U nedjelju, 09. lipnja 2019. u parku kod Industrijsko-obrtničke škole održan je 6. slatinski obrtnički sajam. Organizator sajma  je Udruženje obrtnika Slatina uz pokroviteljstvo Grada Slatine, Hrvatske obrtničke komore i Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. Uz brojne izlagače na sajmu se predstavila i naša školska zadruga. Pod vodstvom profesora: Jasne Asić, Dubravke Ištvanfi, Marine Ivoš, Sanje Špoljarić i Željke Venus, proizvode naše zadruge prezentirali su učenici: Ana Šantalab, Karlo Vida, Anamarija Matić i Danijel Bošnjak. Sudjelovali smo u fondu nagradnih igara sa Poklon kutijom pralina Frajla Antoš.

 [više]

Zahvalnica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva

Autor: Silvija Štimac, Marina Ivoš, 27. 5. 2019. 17:54

Kao nagradu za sudjelovanje u manifestaciji Hrvatska volontira, naša je škola primila zahvalnicu Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.

 [više]

Volonterski klub sudjelovao u manifestaciji Hrvatska volontira 2019

Autor: Silvija Štimac, Marina Ivoš, 27. 5. 2019. 17:38

Ne trebaš hodati po vodi, ne moraš biti bolji od drugih,
nemaš ništa više od onog što svi ostali imaju,
ali ono što čini razliku djela su kojima kod drugih
ostavljaš svoj trag! Svoj otisak heart

 [više]

Školska zadruga „Slatina“ sudjelovala na Proljetnom sajmu

Autor: Željka Venus, 22. 5. 2019. 16:52

U nedjelju 19. 05.2019.  u parku kod Industrijsko - obrtničke škole Slatina održan je Proljetni sajam : sajam cvijeća, slastica i cvjetni korzo na temu  pčela. Za sajam slastica i cvijeća naša zadruga pripremila je praline sa medom a  cvijeće učenici poljoprivredne struke. Učenici : Marija Carmela Dakić, Karlo Vida, Ana Šantalab, Melita Nikolaus, Larisa Gvojić i Emanuel Marić    uspješno su predstavili rad naše zadruge i škole. Učenici su bili u pratnji profesora: Jasne Asić, Marine Ivoš, Sanje Špoljarić i Željke Venus.

 [više]

Dan škole 2019.

Autor: Sandra Bošnjak, 19. 5. 2019. 19:34

Dan Srednje škole Marka Marulića Slatina obilježen je nizom svečanih, ali i zabavnih aktivnosti. Za početak, 29. travnja organizirano je dobrovoljno darivanje krvi za građane, učenike i djelatnike škole na koje se odazvao velik broj učenika naše škole te im ovim putem zahvaljujemo.

 [više]

Slatinčani na 7. Simuliranoj sjednici Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

Autor: Zorislav Jelenčić, Sandra Bošnjak, 19. 5. 2019. 13:45

U ponedjeljak, 13. svibnja u održana je 7. simulirana sjednica Hrvatskog sabora za učenike srednjih škola koju je organizirala saborska Služba za građane u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u sklopu provedbe Građanskog odgoja i obrazovanja. Učenici-zastupnici iz 23 srednje škole iz cijele Hrvatske upoznali su se s radom klubova zastupnika, saborskih odbora te zakonodavnom procedurom, a imali su prigodu čuti i kako Hrvatski sabor izvješćuje javnost o svom radu.

 [više]

4 ekonomije/agroturistički tehničar prvaci škole u malom nogometu

Autor: Vladimir Borbaš, 8. 5. 2019. 19:01

U srednjoj školi Marka Marulića Slatina, od 29.04. do 03.05.2019., u sklopu obilježavanja dana škole održano je školsko prvenstvo u malom nogometu. Prvenstvo je organizirano suradnjom Vijeća učenika i njihovog predsjednika Juraja Sertića i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture, a mjesto radnje, u nedostatku dvorane, je bilo školsko betonsko igralište.

 [više]

Pečuh – prijestolnica Hrvata u Mađarskoj

Autor: Matija Gosler, 8. 5. 2019. 18:48

Prvi razredi opće gimnazije u sklopu eksperimentalnog programa „Škola za život“ te kurikula geografije, povijesti i engleskog jezika posjetili su 30. travnja 2019. godine Pečuh – prijestolnicu Hrvata u Mađarskoj.
Središnji događaj aktivnosti učenika bio je obilazak špilje Barlange u naselju Abaliget na obroncima Mencek gorja sjeverno od Pečuha. Špilja se nalazi u sklopu Muzeja šišmiša koji i danas obitvaju u špilji. Uz špiljske ukrase učenici su prošli 650 m prostora uređenog za turistički obilazak od ukupno 1 700 metara dužine špilje.

 [više]

Akcija darivanja krvi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Balković, 1. 5. 2019. 11:51

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slatina održana je 29. travnja 2019. u našoj školi akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju je provela Transfuzijska jedinica KBC-a Osijek. Krv je dao 21 darivatelj, a među njima 14 naših učenika i dvije profesorice. Desetero učenika krv je darivalo prvi puta.

 [više]

Filmske projekcije za srednjoškolce

Autor: Valerija Ivanac Jelenčić, Željka Orban, 14. 4. 2019. 12:31

Dani medijske pismenosti (od 8. do 12. travnja) obilježeni su u Srednjoj školi Marka Marulića različitim aktivnostima. Između ostaloga, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem za naše je učenike organizirano gledanje  domaćih kratkometražnih filmova.  U pratnji nastavnica Hrvatskoga jezika –  Željke Orban, Sanje Mrzljak Jovanić i Valerije Ivanac-Jelenčić –  učenici prvih i drugih razreda gimnazije i ekonomije gledali su u slatinskom Kinu odabrane kratkometražne filmove.

 [više]

Čak deset slatinskih projekata na Županijskoj smotri iz građanskog odgoja

Autor: Zorislav Jelenčić, 12. 4. 2019. 22:56

U petak, 5. travnja 2019. U Virovitici se održala osma Smotra  projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Virovitičko-podravske županije. Na smotri se predstavilo dvanaest projekata od kojih čak deset iz Slatine, jedan iz Virovitice te jedan iz Špišić Bukovice. Uz određene dorade prosudbeno i županijsko povjerenstvo je sve projekte predložilo za sudjelovanje na državnoj smotri. Svi učenici i mentori dobili su kao poklon publikacije iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.

 [više]

Dani medijske pismenosti

Autor: Marina Ivoš, Sandra Bošnjak, 12. 4. 2019. 22:44

Dani medijske pismenosti obilježavaju se od 8. do 12. travnja 2019. godine. Interes za ovu temu pokazali su i učenici naše škole. Tako su učenici 1. razreda eksperimentalnog programa "Škola za život" (1.att i 1.el) i učenici 2. razreda zanimanja Elektrotehničar i Agroturistički tehnicaj izradili anketu sa svojim profesoricama Sandrom Bošnjak i Marinom Ivoš.

 [više]

Članovi Volonterskog kluba " Carpe Diem" održali su radionicu

Autor: Silvija Štimac, Marina Ivoš, 12. 4. 2019. 22:33

Ususret Uskrsu, članovi Volonterskog kluba " Carpe Diem" održali su  radionicu u prostoru škole. Radionica je održana 11.travnja 2019.godine u suradnji s Udrugom Jaglac iz Orahovice. Volonterski klub i Udruga Jaglac partneri su na zajedničkom projektu "Šalji dalje". Kreativnu radionicu salvetnom tehnikom vodile su Lidija Petrović, Silvija Štimac, prof. i Marina Ivoš, prof.

 [više]

Volonteri naše škole na radionicama u sklopu Volonterskog kampa

Autor: Silvija Štimac, Marina Ivoš, 28. 3. 2019. 19:33

U ponedjeljak, 25.ožujka skupina volontera školskog volonterskog kluba ''Carpe Diem'' uputila se u Novu Jošavu, mjesto kraj Orahovice koje je odnedavno dom volontera Virovitičko – podravske županije. Cilj naše ekspedicije bio je sudjelovanje na kreativnim radionicama održanih u sklopu Volonterskog kampa.

 [više]

Hrvatska gorska služba spašavanja i preventivno predavanje „Sigurni u prirodi“

Autor: Sanja Mrzljak Jovanić, 14. 3. 2019. 20:52

Srednja škola Marka Marulića u Slatini ugostila je 22.veljače 2019.g. i 8. ožujka 2019.g. Hrvatsku gorsku službu spašavanja koji su učenike upoznali s radom HGSS-a kao i s onim što sve treba poduzeti prije određenih aktivnosti u prirodi.

 [više]

Održana treća radionica iz digitalne pismenosti za učenike „Sigurnost na internetu i digitalna prava“

Autor: Željko Milnović, 18. 2. 2019. 22:15

PROJEKT „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.

Održana treća radionica iz digitalne pismenosti za učenike „Sigurnost na internetu i digitalna prava“

U ponedjeljak, 18. veljače 2019. održana je treća radionica iz digitalne pismenosti pod nazivom „Sigurnost na internetu i digitalna prava“. Na radionici je sudjelovalo 20 učenika iz drugih razreda ekonomije i gimnazije.
Sljedeća radionica odnosno prva radionica iz financijske pismenosti najavljena je za ponedjeljak, 25. veljače 2019.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2019.

Autor: Ksenija Rastija, Sandra Bošnjak, 15. 2. 2019. 20:45

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca obilježava se u svijetu Dan sigurnijeg interneta. Ove godine Dan sigurnijeg interneta obilježen je 5. veljače s temom Zajedno za bolji Internet“. Kako bi svi učenici prvih razreda bili uključeni u obilježavanje sigurnijeg interneta i educirani o sigurnosti na internetu tijekom protekla dva tjedna na nastavi informatike i računalstva provedene su  radionice s  učenicima koje su provele profesorice informatike Ksenija Rastija i Sandra Bošnjak.

 [više]

Održana druga radionica iz digitalne pismenosti za učenike „Izrada multimedijskih sadržaja“

Autor: Željko Milnović, 15. 2. 2019. 20:27

PROJEKT „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.

U četvrtak, 14. veljače 2019. održana je druga radionica iz digitalne pismenosti pod nazivom „Izrada multimedijskih sadržaja 2“.
Na radionici je sudjelovalo 20 učenika iz drugih razreda ekonomije i gimnazije. Slijedeća radionica najavljena je za ponedjeljak, 18. veljače 2019.

 [više]

Hodanjem do zdravlja Škola za život

Autor: Mirta Drokan, 13. 11. 2018. 11:49

Učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina, od 22. rujna 2018., svake subote sudjeluju u aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ koja se provodi u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. Nositelji provedbe Nacionalnog programa su Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a provoditelji na području Virovitičko-podravske županije su Zavod za javno zdravstvo „Sv. Rok“.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju