preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Najčitači

Najčitatelji u rujnu

Autor: Sandra Bošnjak, 3. 10. 2021. 20:13

Dragi korisnici!

Prošao nam je rujan. Sretan sam što je dosta učenika posjetilo našu knjižnicu i posudilo knjige u njoj. Posebno bih istaknuo NAJ ČITATELJICU za rujan Lorenu Zeks iz IV. B gimnazije.
Najtraženija knjiga bila je Orwellova "Životinjska farma".
IV. B gimnazije, zahvaljujući ženskom dijelu razreda, ponio je titulu razreda s najviše pročitanih knjiga. (Momci, krenite s čitanjem!)

 [više]

Najčitatelji u ožujku

Autor: Sandra Bošnjak, 7. 4. 2021. 21:03

U ožujku su najčitateljice bile Lana Kovačević iz 1. A gimnazije i Tea Malbašić iz 2. A gimnazije koje su posudile po četiri knjige.
Najtraženija knjiga bila je Selingerov Lovac u žitu.
Najviše knjiga su posudili učenici 1. A gimnazije.
Čestitke najčitateljicama i učenicima 1. A gimnazije.
Učenici završnih razreda se još uvijek mogu javiti ako trebaju neku stručnu literaturu za svoj završni rad.
Srdačno vas sve pozdravljam i očekujem u prostorima naše knjižnice.

Vaš knjižničar Damir

 [više]

Najčitatelji u siječnju i veljači

Autor: Sandra Bošnjak, 1. 3. 2021. 17:22

Tijekom siječnja i veljače knjižničar je bilježio sve vaše dolaske i posudbe knjiga iz naše knjižnice. Broj posudbi je manji, ali to je zato jer su u siječnju bili praznici, a i nastava je bila on line pa niste dolazili posuđivati knjige.
Najviše knjiga su posudili učenice IV. B gimnazije i IV. agrotehničara što se moglo i očekivati jer brzo će državna matura i valja do tada pročitati sva zadana djela.
Naj čitatelj je bio Luka Šabić iz II. A gimnazije, a najtraženije djelo "Gospoda Glembajevi" Miroslava Krleže.
Svakako moram pohvaliti i našu spremačicu gospođu Zoricu Galiot koja je u ovih dva mjeseca posudila devet knjiga. Čestitam!
Očekujem vas sve u knjižnici jer ova je godina proglašena Godinom čitanja pa vam predlažem: "Čitajte što više."

Vaš knjižničar

 [više]

Najčitatelji u prosincu

Autor: Sandra Bošnjak, 13. 1. 2021. 12:51

Dragi korisnici!

Tijekom prosinca, ili bolje rečeno tijekom pola mjeseca prosinca, najčitateljica u našoj školskoj knjižnici bila je Terezija Som iz IV. B gimnazije, a oni su i razredni odjel koji je posudio najviše knjiga. Najtraženija knjiga bila je "Majka Courage i njezina djeca" Bertolta Brechta.
Ovaj ću puta pohvaliti i kolegicu prof. Marinu Grgić koja je posudila najviše knjiga u "kategoriji" profesora.
Znam da se nalazimo u prilično teškom vremenu, ali i ono nosi svakodnevne obveze i poslove. Prvo je polugodište iza nas. Pred nama su novi zadatci i izazovi. Pozivam vas sve da mi se javite i da kažete koje knjige trebate i što biste željeli čitati. Posebno se to odnosi na učenike završnih razreda koji trebaju pisati svoj završni rad. Ako trebate nešto od stručne literature, javite se slobodno.
Srdačno vas sve pozdravljam i očekujem vaše upite i zahtjeve. Ostanite zdravi i mirni.

Vaš knjižničar Damir

 [više]

Najčitatelji u studenom

Autor: Sandra Bošnjak, 3. 12. 2020. 22:17

Prema statističkim podatcima koje imam, prošli je mjesec najtraženija knjiga bila Camusov "Stranac", a naj čitateljice su Nives Halužan iz IV. A gimnazije i Barbara Schweigert iz I. B gimnazije. Najviše knjiga su posudili učenici i učenice iz IV. B gimnazije kojima od srca čestitam.
Pozivam vas da dođete u knjižnicu i posudite knjigu koju biste rado pročitali, bila to lektira ili neka knjiga koja će vas opustiti ili iz koje ćete nešto novo naučiti. Pretražite naš katalog i vidjet ćete da ćete naći nešto i za svoju dušu.
Ostanite zdravi!

Vaš knjižničar

 [više]

Najčitatelji u listopadu

Autor: Sandra Bošnjak, 6. 11. 2020. 20:40

Listopad - Međunarodni mjesec školskih knjižnica je prošao. Nismo uspjeli realizirati sve aktivnosti koje smo planirali zbog situacije koja je zadesila svijet. No, ne smijemo zaboraviti da Mjesec hrvatske knjige traje i da je njegova tema "Razlistaj se!" Predlažem vam da pročitate neku knjigu ili samo pjesmu u kojoj se govori o lišću, drveću, šumi, o našoj majci Zemlji. Možda imate spisateljskih sposobnosti? Napišite nešto i donesite u knjižnicu pa ćemo najbolje radove objaviti, a možda i nagraditi. Potrudite se! Čekam vaše radove.

 [više]

Najčitatelji u rujnu

Autor: Sandra Bošnjak, 2. 10. 2020. 10:10

Dragi korisnici!

Rujan je već iza nas. Očekivao sam da ćete početkom školske godine biti puno aktivniji i više dolaziti u knjižnicu posuđivati knjige. Ali, još uvijek stignete jer školska je godina tek počela.
Ne bih sada mogao istaknuti najčitatelja jer takvoga ovaj mjesec nije niti bilo. Nitko nije posudio više od dvije knjige.
Najtraženija knjiga bila je Orwellova „Životinjska farma“.

 [više]

Najčitači u veljači

Autor: Sandra Bošnjak, 2. 3. 2020. 15:22

Veljača je doista brzo prošla, ali to nije zasmetalo učenicima IV. ekonomije da budu razred koji je posudio najviše knjiga. Uvjerljivo su zauzeli prvo mjesto.
Najčitateljica je također iz IV. ekonomije, a to je Ana Mađarević.
Najtraženija knjiga bila je Dundo Maroje, Marina Držića.

Cijenjeni korisnici, iskreno vjerujem da ćete i u narednim mjesecima biti redoviti posjetitelji svoje knjižnice. Radujem se svakom susretu s vama i pozivam vas na suradnju jer vaše ideje bi bile vrlo korisne.

Vaš knjižničar

 [više]

Najčitači u siječnju

Autor: Damir Balković, 3. 2. 2020. 22:02

Učenici III. B opće gimnazije su  i u siječnju posudili najviše knjiga u školskoj knjižnici. Na tome im iskreno čestitam i želim da i dalje to budu. Čestitke upućujem i dečkima iz III. agrotehničara koji su zauzeli drugo mjesto i posudili svaki od njih po tri knjige. Bravo!
Helena Šomođi iz I. ekonomije bila je najčitateljica i posudila je najviše knjiga, a najtraženija knjiga bio je Prijan Lovro Augusta Šenoe.
Cijenjeni korisnici, dođite i izaberite nešto za čitanje koje će vas oplemeniti.

Vaš knjižničar

 [više]

Najčitači u studenom i prosincu

Autor: Damir Balković, 6. 1. 2020. 12:27

III. B gimnazije je i u ovom razdoblju posudio najviše knjiga.
Najčitateljica je Jelena Borovčak iz IV. A gimnazije, a najtraženija knjiga je bila Novela od Stanca, Marina Držića.

Cijenjeni korisnici iskreno vjerujem da ćete u ovoj novoj godini biti češći posjetitelji svoje školske knjižnice koja vam nudi velik broj lektirnih, stručnih i beletrističkih naslova. Posebno pozivam učenike četvrtih razreda da literaturu za svoje stručne radove potraže i u našoj knjižnici te da posude i pročitaju obvezna djela za državnu maturu.
Neka vam je svima sretna i uspješna 2020. godina!

Vaš knjižničar

 [više]

Najčitači u listopadu

Autor: Damir Balković, 4. 11. 2019. 19:41

Mjesec listopad je poseban jer je to Međunarodni mjesec školskih knjižnica, a u njemu počinjemo obilježavati Mjesec hrvatske knjige.
Vjerovao sam kako će naši učenici u listopadu dolaziti više i češća u knjižnicu, ali sam se prevario.
Međutim, ipak su tri učenice bile najrevnije i najviše su čitale i posuđivale knjige. To su Helena Gerenčir, Lucija Podolski i Patricija Veriga, sve tri iz III. B gimnazije. Njihov je razred bio i najbolji u posuđivanju knjiga.
Najtraženija knjiga bila je Zločin i kazna  Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.
Dragi korisnici, očekujem vas i u studenome. Dođite i izaberite nešto iz fonda naše knjižnice.

Vaš knjižničar

 [više]

Najčitači u rujnu

Autor: Damir Balković, 1. 10. 2019. 18:32

Još je jedna školska godina pred nama. Novi zadatci, nove obveze, novi izazovi. U svemu tome nemojte zaboraviti knjigu i svoju školsku knjižnicu. Ona vam nudi veliki izbor lektirnih naslova, ali i knjiga za slobodno čitanje, ono što volite. Vjerujem da će svatko naći nešto za sebe. Dođite i provjerite koje vam sve naslove nudimo.
Vaš je knjižničar tijekom rujna bilježio sve vaše posudbe i dolaske u knjižnicu. Hvala razrednicima prvih razreda što su ih doveli u knjižnicu kako bi se mogli upoznati s njenim radom i primiti svoje članske iskaznice.

Najviše je knjiga u rujnu posudila Terezija Som iz III. B gimnazije.

III. ekonomije je bio najaktivniji u posuđivanju, ali su za samo jednu knjigu više posudili od III. B gimnazije.
Najtraženija knjiga bila je Zločin i kazna, F. M. Dostojevskog.
Očekuje vas i u narednim mjesecima. Radujem se suradnji i susretu s vama.

Vaš knjižničar

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju