preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

Dragi učenici, poštovani profesori i djelatnici Srednje škole Marka Marulića Slatina,

Kako ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti obilježiti Dan škole kao proteklih godina, ovim putem Vam želim čestitati Dan škole.
Hvala Vam svima na doprinosu i svemu što činite u svome radu da naša škola bude prepoznatljiva i izvan granica naše županije.
Koristim ovu prigodu da još jednom čestitam i pohvalim sve učenike i mentore koji su sudjelovali na natjecanjima.
Posebne čestitke upućujem prvoplasiranima i visoko rangiranima od županijske do državne razine.
Više o rezultatima natjecanja i aktivnostima škole u proteklih godinu dana možete vidjeti u prezentaciji objavljenoj na web stranici škole.
Sa željom da idući Dan škole obilježimo zajedno.
Sretan Vam Dan škole.

Ivan Roštaš, ravnatelj

(prezentacija je dostupna klikom na sliku)


 

Dan škole u doba korone

 

Ove je godine tradicionalno obilježavanje Dana škole bilo prilagođeno novim uvjetima.

Prigodni program osmislile su profesorice: Sara Mojzeš, Kornelija Krpačić, Dijana Fotez, Mirta Drokan i Valerija Ivanac-Jelenčić. Glavni sudionici različitih aktivnosti bili su učenici koji su se prijavili za sudjelovanje u školskom projektu Imam talent. Uistinu su nas razveselili svojim talentima: glazbom, plesom, poezijom i likovnim radovima. Budući da planirane programe nije bilo moguće provesti uživo, sve su aktivnosti snimljene.

Ovo je bila prilika da se iskušaju i neke nove forme tako da su pod mentorstvom Valerije Ivanac-Jelenčić, i uz suradnju autorica, izrađene dvije digitalne zbirke poezije u koje su uvrštene izabrane pjesme naših mladih pjesnikinja Barbare Jukić i Ivone Lukić.

 


Neke njihove pjesme mogu se i poslušati. Pjesme su čitali: Valentino Đumlija, Lorena Bocor, Petra Piskać, Anamaria Jokić, Lana Kovačević i Matej Tokić.

Ivona Lukić Zaboravljam
(Valentino Đumlija)

Barbara Jukić Gdje snovi idu umrijeti
(Lorena Bocor)

Ivona Lukić Kraj
(Petra Piskać)

Barbara Jukić Jutro prije nastave
(Matej Tokić)

Ivona Lukić Kamo ste pošli snovi
(Anamaria Jokić)

Barbara Jukić Motivacija
(Lana Kovačević)

Pod mentorstvom Dijane Fotez Ivona Lukić prevela je dio svojih pjesama na francuski jezik. Kako Ivonine pjesme zvuče na francuskom, također se može čuti u audiozapisu. Pjesme su interpretirali: Antonija Šimić, Lorabel Milivojević, Antonia Đokić, Adam Ivanković, Vlatka Pačarić i Sonja Prebeg.

LE HASARD - PAS POSSIBLE
(Pjesmu čita učenik Adam Ivanković)

MOI
(Pjesmu čita učenica Sonja Prebeg)

....
(Pjesmu čita učenica Antonija Šimić)
 

L' AMOUR EST DANS CELUI QUI AIME (Pjesmu čita učenica Lorabel Milivojević)

SI JE DÉCLARE L' AMOUR
(Pjesmu čita učenica Antonia Đokić)

À CAUSE D'ELLE
(Pjesmu čita učenica Vlatka Pačarić)

Pod mentorstvom Sare Mojzeš nastale su audiosnimke glazbenih izvedbi naših glazbenih talenata. Haydnovu sonatu Scherzo svirao je Ian Karol Vrbaslija, Anamaria Jokić izvodi skladbu Mattina, a Patricija Veriga i Lana Tušek izvele su Beethovenovu Odu radosti te skladbu Kao košuta.


 

Mirta Drokan uvježbala je sa skupinom učenica plesnu koreografiju. Na glazbu Stromae-Alors on danse zaplesale su sljedeće učenice: Lana Tušek, Barbara Jukić, Valentina Beneš, Dijana Detelić, Helena Gerenčir, Iva Tkalec, Terezija Som i Nives Halužan.
 


Kornelija Krpačić bila je zadužena za postavljanje izložbe likovnih radova. Svoje su slike i crteže predstavili: Barbara Jukić, Barbara Schweigert, Dino Majstorović, Gabriela Kovačević, Lana Kovačević, Veronika Jagarinec, Lorena Boronjek, Izabela Štimac, Ivona Benko i Fran Bišćan.


Svima koji su sudjelovali u programu čestitke na uspješnim nastupima, a Barbari, Ivoni i Matei posebna zahvala za uložen trud u postavljanju izložbe.

Sara Mojzeš, Kornelija Krpačić, Dijana Fotez, Mirta Drokan i Valerija Ivanac-Jelenčić

 


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju