preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

5. savjetnički posjet

Autor: Sandra Bošnjak, Željka Orban, 17. 12. 2019. 14:06

U ponedjeljak, 16. prosinca održan je 5. savjetnički posjet u sklopu eksperimentalne provedbe programa “Škola za život”. Nakon pozdravnog govora ravnatelja, prof. Ivana Roštaša, voditeljice edukacije, Snježana Krištofik Juranić i Ana Lopac Groš, održale su radionice s temama Suradničko planiranje, Profesionalni razvoj i Pogled unatrag za korak unaprijed.  

 [više]

Posjet Zdenka Nađa učenicima 1.ekonomije

Autor: Sanja Mrzljak Jovanić, 10. 6. 2019. 18:42

                U četvrtak, 6.lipnja 2019.g., u sklopu provedbe eksperimentalnog  programa Škole za život i teme putopisa, profesorica Sanja Mrzljak Jovanić uputila je poziv „slatinskom“ avanturistu iz Donje Pištane, Zdenku Nađu, da učenicima 1.ekonomije ispriča iz prve ruke što znači putovati, bilježiti tijek priprema, opisivati put, krajeve, doživljaje i ljude koje upoznaje, kao i o osjećajima i razmišljanjima koja su ga pratila tijekom tromjesečnog putovanja diljem Amerike na triciklu prigodna imena Zmaj od Češke.  Zdenko je prošle godine proputovao Ameriku te je učenicima približio što sve obuhvaća jedan putopis.

 [više]

Biciklima na hodočašće

Autor: Mirta Drokan, 15. 5. 2019. 16:17

Učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina, u subotu 11. svibnja 2019. g., sudjelovali su na hodočašću srednjoškolaca u Voćin. Na hodočašće smo išli biciklima po vrlo zahtjevnoj i brdovitoj stazi, dugoj 50 km. Vremenski uvjeti bili su povoljni za vožnju biciklima i zajedničko druženje. Učenici su po povratku u Slatinu izrazili zadovoljstvo i oduševljenje ovakvim događajem, koji smo organizirali u suradnji sa Župom sv. Josipa.

 [više]

„Škola za život“ - treći savjetnički posjet

Autor: Sandra Bošnjak, 28. 3. 2019. 19:55

U utorak, 26. ožujka 2019. godine članovi radnih skupina predmetnih kurikuluma,Snježana Krištofik-Juranić, Željka Dijanić, Dubravka Turčinović i Tomislav Štefančić, u sklopu provedbe eksperimentalnog programa „Škola za život“ održali su savjetnički posjet. Tema edukacije bila je Vrednovanje, a sudjelovali su svi nastavnici uključeni u eksperimentalni program „Škola za život“.

 [više]

Hrvatska gorska služba spašavanja i preventivno predavanje „Sigurni u prirodi“

Autor: Sanja Mrzljak Jovanić, 14. 3. 2019. 20:52

Srednja škola Marka Marulića u Slatini ugostila je 22.veljače 2019.g. i 8. ožujka 2019.g. Hrvatsku gorsku službu spašavanja koji su učenike upoznali s radom HGSS-a kao i s onim što sve treba poduzeti prije određenih aktivnosti u prirodi.

 [više]

NOVI TABLETI ZA NASTAVNIKE

Autor: Darko Špoljarić, 17. 1. 2019. 16:01

U duhu promjena koje je donio eksperimentalni program Škola za život u kojemu su nastavnici nakon online edukacija započeli s korištenjem digitalnih alata, nabavljeni su i tableti koje je ravnatelj uručio nastavnicima na početku drugog polugodišta.

 [više]

Važna obavijest

Autor: Sandra Bošnjak, 3. 12. 2018. 17:47

Poštovane učenice i učenici uključeni u projekt "Škola za život",

zbog sigurnosti i zaštite učenika ukinuta je mogućnost primanja SMS poruka na svim SIM karticama podijeljenima u projektu Škola za život.
SMS porukama se provjeravala dostupnost besplatnog Internet prometa, a ovo je lista alternativnih načina provjere prometa po teleoperaterima:

 [više]

Regionalni stručni skup o predmetnim kurikulumima u Osijeku

Autor: Sandra Bošnjak, 19. 11. 2018. 21:22

U subotu, 17. studenog 2018. godine, održao se četvrti Regionalni stručni skup o predmetnim kurikulumima u Osijeku. Domaćini skupa bili su Osnovna škola Franje Krežme i Filozofski fakultet Osijek, a na skupu su sudjelovali i naši nastavnici koji su uključeni u eksperimentalni program Škola za život.

 [više]

Hodanjem do zdravlja Škola za život

Autor: Mirta Drokan, 13. 11. 2018. 11:49

Učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina, od 22. rujna 2018., svake subote sudjeluju u aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ koja se provodi u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. Nositelji provedbe Nacionalnog programa su Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a provoditelji na području Virovitičko-podravske županije su Zavod za javno zdravstvo „Sv. Rok“.

 [više]

Roditeljski sastanak za prve razrede

Autor: Darko Špoljarić, 15. 9. 2018. 12:19

Srednja škola Marka Marulića Slatina jedna je od 26 srednjih škola u Republici Hrvatksoj koja je odabrana za provođenje eksperimentalnog kurikuluma 'Škola za život'. Što to točno znači, na koji način će se odvijati te kako će se to odraziti na nastavu, učenike, nastavnike, ali i roditelje, predočile su okupljenim roditeljima na zajedničkom roditeljskom sastanku predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 [više]

EKSPERIMENTALNI PROGRAM „ŠKOLA ZA ŽIVOT“ OD JESENI U SREDNJOJ ŠKOLI MARKA MARULIĆA SLATINA

Autor: Darko Špoljarić, 25. 4. 2018. 21:51

Od rujna 2018. godine u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina započinje provedba eksperimentalnog programa „Škola za život“ u svim prvim razredima koji će biti upisani. U programu sudjeluje 46 osnovnih i 26 srednjih škola, a uz Srednju školu Marka Marulića Slatina, koja je jedina srednja škola u Virovitičko-podravskoj županiji koja se uključila, sudjeluju i dvije osnovne škole: OŠ Eugena Kumičića Slatina i OŠ Suhopolje.

 [više]

ZAPOČELA EKSPERIMENTALNA PROVEDBA KURIKULARNE REFORME

Autor: Darko Špoljarić, 18. 4. 2018. 19:11

Jučer je u Zagrebu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan prvi edukativni skup za ravnatelje 72 škole koje su odabrane za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme Škola za život. Na skupu je sudjelovao i ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina, Darko Špoljarić, a Srednja škola Marka Marulića Slatina je jedina srednja škola na području županije koja je ušla u eksperimentalnu provedbu programa.

 [više]

Srednja škola Marka Marulića Slatina provodit će eksperimentalni program 'Škola za život'!

Autor: Darko Špoljarić, 26. 3. 2018. 11:37

Srednja škola Marka Marulića Slatina odabrana je među 26 srednjih škola u Republici Hrvatskoj za provedbu eksperimentalnog programa 'Škola za život'.
Eksperimentalni program provodit će se u 1. razredima srednje škole u općeobrazovnim predmetima, a u njemu će, osim učenika i nastavnika, sudjelovati i roditelji.

 [više]

Javni poziv školama za eksperimentalni program „Škola za život“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 2. 2018. 22:01

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva osnovnih i srednjih škola za izvođenje eksperimentalnoga programa „Škola za život“. Predmet i cilj poziva je odabir do 80 škola koje će se u školskoj godini 2018./2019. uključiti u eksperimentalno provođenje programa.

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju