preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Školska zaduga” SLATINA “ sudjelovala je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga VPŽ

Autor: Sandra Bošnjak, 25. 5. 2022. 12:54

Naša školska zadruga u petak, 20.05.2022. godine sudjelovala je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga VPŽ. Domaćin smotre bila je Industrijsko-obrtnička škola Slatina. Svoje radove prezentiralo  je 14 učeničkih zadruga.

 [više]

Školska zadruga „SLATINA“ na 7. obrtničko - gospodarskom sajmu u Slatini

Autor: Sandra Bošnjak, 13. 5. 2022. 20:10

U nedjelju, 8. svibnja 2022. održan je 7. obrtničko - gospodarski sajam u Slatini,čiji su organizatori  Hrvatska obrtnička komora - Udruženje obrtnika Slatina, Grad Slatina i Turistička zajednica Grada Slatine. Uz brojne izlagače na sajmu se predstavila i naša školska zadruga. Pod vodstvom profesora: Sanje Špoljarić, Jasne Asić i Željke Venus, proizvode naše zadruge I prezentacije zanimanja naše škole: Agroturistički tehničar, Tehničar za elektroniku, Opća gimnazija I Ekonomist  prezentirali su učenici: Marta Loparac, Leona Kordi, Anja Semak I Lana Keler. Posjetiteljima su uručeni promidžbeni materijali te su mogli vidjeti i ppt prezentacije na izložbenom prostoru.

 [više]

Izrada loga projekta školske zadruge SLATINA „Čips od jabuke – zdrava grickalica za naše učenike“

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 11. 2021. 11:17

Projekt „Čips od jabuke – zdrava grickalica za naše učenike“ provoditi će voditelji sekcija naše školske zadruge sa učenicima, članovima njihovih sekcija tijekom školske godine 2021./2022.
Cilj projekta je izrada „zdravog“ proizvoda. Stvaranje vlastitog proizvoda od prirodnih sirovina slatinskog kraja.

 [više]

Školska zadruga SLATINA sudjelovala na online Županijskoj smotri učeničkih zadruga Virovitičko – podravske županije 2021. godine

Autor: Sandra Bošnjak, 2. 6. 2021. 10:10

Zbog epidemioloških mjera ovogodišnja Županijska smotra učeničkih zadruga Virovitičko – podravske županije 2021. održala se 28.05. - 29.05.2021. godine. Škola domaćin smotre bila je OŠ "Davorin Trstenjak" Čađavica. Na ovogodišnjoj smotri našoj zadruzi pripalo je 5. mjesto a prvo je osvojila UZ MALI MIKEŠI, COOR Virovitica, kojoj upućujemo čestitke.

 [više]

Za Dan škole školska zadruga „SLATINA“ predstavlja novi proizvod – LED logo Frajla Antoš

Autor: Sandra Bošnjak, 20. 4. 2021. 20:05

Kako bi što svečanije obilježili Dan škole naša školska zadruga izradila je LED logo Frajle Antoš. S obzirom da radimo na promociji i razvoju naših Pralina Frajla Antoš tako smo i ove godine unaprijedili vizualni identitet pralina i njihovog logotipa kako bi bili u korak s vremenom u kojemu se nalazimo, a istovremeno prikazali tradiciju kroz lik frajle Antoš koja je postala zaštitno lice školske zadruge Slatina.

 [više]

Sretan Uskrs!

Autor: Sandra Bošnjak, 2. 4. 2021. 19:50

 [više]

Školska zadruga SLATINA sudjelovala na 32. Državnoj smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 3. 2021. 20:22

Prema odluci Agencije za odgoj i obrazovanje a zbog epidemije bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, 32. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske, održana je od 26. – 30. listopada 2020. godine u virtualnom obliku.
Prema dogovorenim kriterijima svih županijskih Podružnica HUUZ-a, te s obzirom na dosadašnja postignuća, naša učenička zadruga izabrana je za sudionika ovogodišnje Smotre.

 [više]

Sretan Božić i nova godina!

Autor: Sandra Bošnjak, 21. 12. 2020. 11:55

 [više]

Održana 6. godišnja Skupština školske zadruge "SLATINA"

Autor: Sandra Bošnjak, 18. 10. 2020. 14:35

U petak. 16. listopada 2020. godine održana je 6. redovna godišnja Skupština školske zadruge „SLATINA“. Godišnja skupština održana je video vezom na Microsoft Teamsu, prema preporuci HZJZ - a zbog pandemije bolesti COVID – 19. Ravnatelj Ivan Roštaš otvorio je skupštinu i pozdravio prisutne, višu stručnu savjetnicu savjetodavne službe VPŽ Tihanu Bišćan, te nazočne  roditelje, učenike i profesore.

 [više]

Školska zadruga SLATINA priprema se za sudjelovanje na 32. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Autor: Sandra Bošnjak, 7. 10. 2020. 11:17

Prema odluci Agencije za odgoj i obrazovanje a zbog epidemije bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, 32. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske, održat će se od 26. – 30. listopada u virtualnom obliku.
Prema dogovorenim kriterijima svih županijskih Podružnica HUUZ-a, te s obzirom na dosadašnja postignuća, naša učenička zadruga izabrana je za sudionika ovogodišnje Smotre.

 [više]

Tutorijal za crtanje Frajle Antoš

Autor: Sandra Bošnjak, 24. 2. 2020. 18:47

 

Profesorica Sanja Špoljarić izradila je ovaj video tutorijal za članove sekcije Ekologija Školske zadruge Slatina.

 [više]

Školska zadruga „SLATINA“ na otvorenju Poduzetničkog inkubatora Slatina

Autor: Željka Venus, 17. 12. 2019. 18:23

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, otvorila je Poduzetnički inkubator Slatina, u četvrtak 19. prosinca 2019. godine. Svečanosti otvorenja, uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović,  nazočili su i: virovitičko-podravski župan Igor Andrović, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, savjetnik predsjednice RH za branitelje Ante Deur, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric , ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Ivan Roštaš i mnogi drugi…

 [više]

Na Državnoj smotri učeničkih zadruga Praline Frajle Antoš izabrane za Najproizvod

Autor: Željka Venus, 16. 10. 2019. 17:44

31. Smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske održana je  u Vinkovcima od 08. do 11. listopada 2019. godine. Manifestacija je to koja predstavlja festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva učenika, a svoje proizvode su predstavile najbolje učeničke zadruge iz Hrvatske te gosti  iz inozemstva. Na Smotri su se  predstavile  103 zadruge iz Hrvatske i inozemstva.

 [više]

Školska zadruga „SLATINA“ na 6. slatinskom obrtničkom sajmu

Autor: Željka Venus, 11. 6. 2019. 21:41

U nedjelju, 09. lipnja 2019. u parku kod Industrijsko-obrtničke škole održan je 6. slatinski obrtnički sajam. Organizator sajma  je Udruženje obrtnika Slatina uz pokroviteljstvo Grada Slatine, Hrvatske obrtničke komore i Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. Uz brojne izlagače na sajmu se predstavila i naša školska zadruga. Pod vodstvom profesora: Jasne Asić, Dubravke Ištvanfi, Marine Ivoš, Sanje Špoljarić i Željke Venus, proizvode naše zadruge prezentirali su učenici: Ana Šantalab, Karlo Vida, Anamarija Matić i Danijel Bošnjak. Sudjelovali smo u fondu nagradnih igara sa Poklon kutijom pralina Frajla Antoš.

 [više]

Školska zadruga „Slatina“ sudjelovala na Proljetnom sajmu

Autor: Željka Venus, 22. 5. 2019. 16:52

U nedjelju 19. 05.2019.  u parku kod Industrijsko - obrtničke škole Slatina održan je Proljetni sajam : sajam cvijeća, slastica i cvjetni korzo na temu  pčela. Za sajam slastica i cvijeća naša zadruga pripremila je praline sa medom a  cvijeće učenici poljoprivredne struke. Učenici : Marija Carmela Dakić, Karlo Vida, Ana Šantalab, Melita Nikolaus, Larisa Gvojić i Emanuel Marić    uspješno su predstavili rad naše zadruge i škole. Učenici su bili u pratnji profesora: Jasne Asić, Marine Ivoš, Sanje Špoljarić i Željke Venus.

 [više]

Školska zadruga”Slatina” pobjednica županijske smotre učeničkih zadruga

Autor: Željka Venus, 15. 5. 2019. 15:51

U petak 10. svibnja 2019. na središnjeg gradskom trgu u Orahovici održana je Županijska smotra učeničkih zadruga VPŽ. Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica bila je domaćin ovogodišnje smotre. Školskoj zadruzi „Slatina“ pripalo je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola te će svoje proizvode predstaviti na Državnoj smotri.

 [više]

U sklopu projekta STILL članovi naše školske zadruge sudjelovali u Poduzetničkom kampu

Autor: Željka Venus, 21. 4. 2018. 20:13

U sklopu projekta  STILL , 16. i 17. travnja 2018. godine organiziran je Poduzetnički kamp u Edukativnom centru – Hostelu „Dravska priča , u N. Dubravi.
Projekt je apliciran u programu INTERREG V-A CROATIA(1601) CO-OPERATION PROGRAMME- 2014-2020. COMPONENT: 4.1.2.- OPERATION IN PRESCHOOL, PRIMARY AND SECONDARY EDUCATION
Nositelj projekta je OŠ E. Kumičića, partner u Mađarskoj je OŠ Sebastijan Tinody Lantos iz Sigetvara, a partner u Hrvatskoj Srednja škola Marka Marulića Slatina.

 [više]

Radni sastanak i radionica u sklopu projekta STILL

Autor: Sanja Špoljarić, 29. 3. 2018. 19:58

U ponedjeljak, 26. ožujka 2018. u Osnovnoj školi Eugena Kumičića održan je radni sastanak i radionica izrade kurikuluma o poduzetništvu i obrtništvu u sklopu projekta STILL u okviru INERREG V-A. Sastanku su nazočili predstavnici svih triju partnera projekta, već spomenuta OŠ E. Kumičića, OŠ iz Sigetvara i Srednja škola Marka Marulića Slatina koju su predstavljale profesorice Željka Venus i Sanja Špoljarić.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju