preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Na Državnoj smotri učeničkih zadruga Praline Frajle Antoš izabrane za Najproizvod

 

 

31. Smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske održana je  u Vinkovcima od 08. do 11. listopada 2019. godine. Manifestacija je to koja predstavlja festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva učenika, a svoje proizvode su predstavile najbolje učeničke zadruge iz Hrvatske te gosti  iz inozemstva. Na Smotri su se  predstavile  103 zadruge iz Hrvatske i inozemstva.

Ovogodišnja smotra održana je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i škola domaćina Smotre – OŠ Matija Gubec iz Jarmine i Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci.

Rad naše zadruge izvrsno su predstavile učenice Antonija Gegić i Marija Carmela Dakić. Mentor učenicama  bila je profesorica Željka Venus. Praline Frajla Antoš izabrane su za Najproizvod na Smotri i zainteresirale su brojne posjetitelje koji su ih kušali uz pohvale. Naše učenice predstavile su  Široke rezance s medvjeđim lukom Papuk, koji su zainteresirali brojne posjetitelje. Izvele su i praktičan prikaz njihove izrade.

 

 

Učenici su Široke rezance s medvjeđim lukom Papuk radili sa profesoricom Brigitom Jurlinom. Kako bi naše praline bile gotov proizvod vrijedno su radile i profesorice Jasna Asić, Sandra Bošnjak i Sanja Špoljarić.

Učenička zadruga je mjesto na kojemu se čuvaju bogatstvo i ljepota tradicije, ali i zajednica u kojoj se usvajaju nove ideje, razvija stvaralaštvo, zajedništvo i suradničko učenje te sklapaju nova poznanstva.

 


Priznanje Hrvatske udruge poslodavaca

Priznanje Hrvatske udruge poslodavaca školskom timu „ Poduzetnici budućnosti“ na osvojenoj nagradi

 

U srijedu, 7. studenog 2018. godine našu školu posjetili su predstavnici HUP-a, pravna savjetnica gospođa Vedrana Gado i član Izvršnog odbora HUP-a Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede, ujedno vlasnik i direktor Protect Pharme gospodin Mladen Falamić. Prigodnim riječima obratili su se  ravnatelju Darku Špoljariću, prisutnim učenicima i nastavnicima, kao i članovima školske zadruge „SLATINA“.

Gospođa Gado pozdravila je sve prisutne u ime Hrvatske udruge poslodavaca i izrazila zadovoljstvo našom prijavom na nagradni natječaj HUP-a pod nazivom „ Poduzetnici budućnosti“, a posebice ostvarenim uspjehom. Hrvatska udruga poslodavaca natječaj je provodila u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u trajanju od 15. ožujka do 15. svibnja ove godine. Od 175 prijavljenih projekata naš projekt „Proizvodnja i promocija pralina Frajla Antoš“ uvršten je među top 10 odabranih projekata. Nositelj poduzetničkog projekta Srednje škole Marka Marulića iz Slatine bila je prof. mentor Željka Venus. Gospodin Falamić upoznao nas je sa svojim poduzetničkim aktivnostima u svojoj tvrtci, potaknuo nas na nove poduzetničke ideje i izrazio mogućnost nastavka suradnje sa našom školom.

Nakon prigodnog predstavljanja gospodin Falamić je uručio nagradu i priznanje mentorici prof. Željki Venus, kao i učenicima Meliti Nikolaus, Emanuelu Mariću, Mariji Carmeli Dakić,  Antoniu Dujaku i Larisi Gvojić, te se posebno zahvalio ravnatelju Darku Špoljariću. Profesorica Venus zahvalila se na kraju prigodne svečanosti predstavnicima HUP-a i sa zadovoljstvom najavila buduću suradnju.

   

 


Na sajmu AgroArca nagrađena školska zadruga SLATINA


Na 8. međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AgroArca održanom u Trilju školskoj zadruzi SLATINA dodijeljena je srebrena plaketa za DOMAĆI SOPJANSKI SAPUN.
Čestitam članovima zadruge!


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju