preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Održane radionice

Radionica iz kemije Obojeni pokusi

Autor: Ana Krpačić, 3. 5. 2012. 15:06

Jedna od radionica koje smo održali u povodu Dana škole nosila je naziv „Obojeni pokusi“, S velikim zanimanjem, brojnim pitanjima, ali i dobrim zapažanjima i zaključcima učenici su odradili tu radionicu iz kemije. Pokuse sam morala odabrati prema opremljenosti praktikuma kemije, uz korištenje tvari iz svakodnevnog života. Učenici su radili u grupama, a dobili su pisani naputak za rad te potreban pribor i kemikalije. Pokusi su bili jednostavni i izvodili su ih učenici prvih, drugih i trećih razreda gimnazije.

 [više]

Od gibanja do magneta - izvješće sa radionice za dan škole 2012. godine

Autor: Dragan Klement, Sandra Bošnjak, 24. 4. 2012. 22:55

Za Dan škole 20. travnja 2012. godine održana je i radionica iz fizike pod nazivom „Od gibanja do magneta“. Na radionici je bilo nazočno dvadeset učenika iz prvih, drugih i trećih razreda. Radionicu je vodio profesor Dragan Klement uz svesrdnu pomoć studenata fizike i informatike iz Osijeka, koji su na praksi u našoj školi, Sabine Belošević i Maria Jerbića.

 [više]

Drugačiji Dan škole: Tortilje, engleski čaj, vedska matematika i bećarac

Autor: Zorislav Jelenčić, 23. 4. 2012. 11:23

Nizom raznovrsnih radionica u petak 20. travnja obilježen je Dan Srednje škole Marka Marulića Slatina. Novina ovogodišnjeg Dana je aktivno sudjelovanje svih profesora i učenika. Nazivi i voditelji radionica objavljeni su dvadesetak dana prije na web-stranici škole, učenici su se prijavljivali elektronskim putem ovisno o svojim afinitetima, tako da su na radionicama sudjelovali učenici različitih usmjerenja i uzrasta. Sve su radionice trajale 90 minuta. Navodimo što se radilo na nekima od njih.

 [više]

Od glagoljice i bećarca do recikliranja papira i pametne ploče

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 4. 2012. 22:35

U petak, 20. travnja, obilježili smo ovogodišnji Dan škole. Za razliku od ranijih godina, u tom obilježavanju aktivno su sudjelovali svi učenici i profesori. Istovremeno su održane 24 različite radionice. Nastavnici su odabrali sadržaje radionica i ponudili ih učenicima na izbor.

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju