preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Nastava  > Aktivnosti  > Pano tjedna
Pano tjedna

Kako bi obilježili važne datume tijekom školske godine, vrijedni učenici i nastavnici naše škole izrađuju prigodne panoe.


Školska godina 2017./2018.

Obljetnice rođenja Vesne Parun i Charlesa Bodelairea

Autor: Sandra Bošnjak, 7. 4. 2022. 11:18

U ovom tjednu obilježavamo 201. rođendan francuskog pjesnika Charlesa Bodelairea i 100. rođendan naše pjesnikinje Vesne Parun.
Vesna Parun rođena je na otoku Zlarinu 10. travnja 1922. godine. Pisanjem se bavila od najranije dobi, a svoju je prvu pjesmu objavila sa samo deset godina. Tijekom života objavila je više od 60 knjiga, od čega su najpoznatije zbirke poezije Zore i vihori te Crna maslina. Pisala je pjesme, drame, prozu, dječju poeziju, a osim pisanja, bavila se prevoditeljstvom slovenskih, bugarskih i francuskih djela. Za svoj je rad osvojila brojne nagrade, među kojima se najviše ističu Nagrada Matice hrvatske za zbirku Crna maslina objavljenu 1955. godine te Nagrada Vladimir Nazor za životno djelo 1982. godine. Vesna Parun umrla je u Stubičkim Toplicama 25. listopada 2010. godine.

 [više]

Pano tjedna - Europski i Svjetski tjedan novca

Autor: Sandra Bošnjak, 24. 3. 2022. 16:30

Povodom obilježavanja Europskog i Svjetskog tjedna novca učenici 4. razreda Ekonomske škole, uz pomoć mentorice prof. Marine Grgić, napravili su edukativni pano pod nazivom "Svjetske valute".
Ove godine odlučili su istražiti neke od manje poznatih valuta.

 [više]

Božićna Matematika na školskom panou

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 12. 2020. 11:42

Nastavnice Matematike Kata Vidaković i Tea Šafar osmislile su i izradile interaktivni božićni pano. Postavile su tri matematička zadatka s potrebnim materijalima za odgovore. Zadaci s temama: Pascalov trokut za binomne koeficijente, binomni poučak te osnovni račun potencija uklopljeni su u stilizirana božićna drvca i postavljena na pano. Učenica Kornelija Grgić iz 3.razreda ekonomskih tehničara vrlo je brzo riješila treći zadatak a prva dva zadatak riješili su učenici 4.b gimnazije: Patricija Veriga, Lucija Podolski, Iva Tkalec, Terezija Som, Dino Primorac, Nikola Zorko i Domagoj Hegedušić. Učenici su izjavili da zadaci nisu bili teški i da im se sviđa kreativni način na koji su prezentirani.

 [više]

Pano tjedna - Međunarodni dan djeteta

Autor: Sandra Bošnjak, 25. 11. 2020. 21:04

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenog, jer je na taj datum 1989. godine potpisana Konvencija o pravima djeteta, među kojima su i pravo na mišljenje i izražavanje, sudjelovanje u donošenju odluka koje se tiču djece te pravo na zaštitu od nasilja i zlostavljanja.
Učenici 2. razreda tehničar za elektroniku  s razrednicom Dubravkom Ištvanfi na Satu razrednika obilježili su Međunarodni dan djeteta. Na satu su raspravljali o odnosu prava i odgovornosti, a primjere kako se prava vežu uz odgovornosti istaknuli su na panou.
Važno je znati što su to prava, što su ljudska prava, a što dječja prava i da se ona vežu uz odgovornosti odnosno obveze i dužnosti.

 [više]

Pano tjedna - „Sretan Božić”

Autor: Željka Orban, 22. 12. 2019. 17:42

U predbožićnom tjednu učenici prvih razreda opće gimnazije na satu Hrvatskoga jezika s profesoricom Željkom Orban usvojili su odgojno-obrazovne ishode iz područja hrvatskoga jezika i komunikacije, tj. opisivali su genetsku pripadnost hrvatskoga jezika indoeuropskoj jezičnoj zajednici. Po broju govornika, to je najrasprostranjenija jezična zajednica na svijetu danas. Obuhvaća  jezike koji se govore u najvećem dijelu Europe, ali i u mnogim drugim dijelovima svijeta.

 [više]

Pano tjedna - Da se ne zaboravi

Autor: Zorislav Jelenčić, 11. 12. 2019. 18:34

Pano s fotografijama i dojmovima s terenske nastave u Vukovaru izradili su učenici 4. razreda opće gimnazije Jelena Borovčak, Una Maravić, Tin Baćani, Arijan Memedi, Luka Škiljić pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića.

 [više]

Pano tjedna - posjet Zajednici Cenacolo i Dječjem domu Zagreb

Autor: Sandra Bošnjak, 4. 11. 2019. 20:30

Školski pano s  fotografijama i dojmovima učenika o posjetu Zajednici Cenacolo i Dječjem domu Zagreb izradili su učenici Gerenčir Helena, Kurtović Nikka, Podolski Lucija, Som Terezij,a Tkalec Iva i Veriga Patricija pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića.

 [više]

Pano tjedna - Mjesec francuskih filmova

Autor: Sandra Bošnjak, 10. 10. 2019. 19:15

Učenici izborne nastave Francuskog jezika naše škole obilježili su i ove godine Mjesec francuskih filmova. Učenici  su svoje francuske dijaloge i skrivena značenja filma izrečena hrvatskim jezikom izložili na prigodnome panou. Estetski vrlo dojmljiv pano posvećen Mjesecu francuskih filmova  izradili su učenici 4.a razreda opće gimnazije.

 [više]

Pano tjedna - Dan Europskih jezika 2019.

Autor: Sandra Bošnjak, 29. 9. 2019. 15:50

Pod mentorstvom profesorica stranih jezika učenice Dora Kokorić, Tea Mališ i Stela Janković uredile su prigodni pano kako bi dodatnim sadržajem podsjetile na ovaj datum.

 [više]

Pano tjedna - Biskupijski kamp za mlade

Autor: Sandra Bošnjak, 26. 9. 2019. 15:18

Učenice 3.razreda gimnazije naše škole, Nives Halužan i Lana Tušek sudjelovale su u ovogodišnjem programu kampa koji se održao na temu 'Učitelju, gdje stanuješ' (Iv 1, 38), izravno se tako nadovezujući na duhovni program ovogodišnjem križnog puta za mlade. Učenice su, u želji da podijele i svjedoče o svojim duhovnim iskustvima u kampu, izradile pano na kojemu možete saznati iz prve ruke o programu kampa, ali i osobne doživljaje kao poticaj za sudjelovanje sljedeće godine.

 

 [više]

Pano tjedna - WELTUMWELTTAG

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 6. 2019. 21:22

Povodom obilježavanja Svjetski dan zaštite okoliša, učenici 3.a, 3. b i 4.b razreda opće gimnazije pod vodstvom profesorica Njemačkog jezika, Željke Balković i Dijane Fotez, izradili su pano "WELTUMWELTTAG".

 [više]

Pano tjedna - Gospodarstvo i valute svijeta

Autor: Sandra Bošnjak, 16. 4. 2019. 12:40

Na vrlo kreativan i zanimljiv način, učenici 4 razreda Ekonomske škole, uz mentorica prof.Marinu Grgic, izradili su pano na temu "Gospodarstvo i valute svijeta".
Cilj istoga je upoznati načine poslovanja u drugim državama, običaje i valute kojima se koriste.

 [više]

Pano tjedna - Mjesec frankofonije

Autor: Dijana Fotez, 2. 4. 2019. 17:50

Kako bi ostao trag o Mjesecu frankofonije i u našoj školi, učenica Antea Rap (4.b opće gimnazije) u suradnji s  učenicama iz 3.a razreda opće gimnazije  izradila je za ovu prigodu tematski pano u predvorju škole  koji je privukao brojne poglede.

 [više]

Pano tjedna - "Svjetske valute"

Autor: Sandra Bošnjak, 28. 3. 2019. 20:31

Povodom obilježavanja Europskog tjedna novca, učenici 4. razreda Ekonomske škole pod vodstvom mentorice profesorice Marine Grgić izradili su pano "Svjetske valute".

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju