preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Nastava  > Aktivnosti  > Pano tjedna
Pano tjedna

Kako bi obilježili važne datume tijekom školske godine, vrijedni učenici i nastavnici naše škole izrađuju prigodne panoe.


Školska godina 2017./2018.

Božićna Matematika na školskom panou

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 12. 2020. 11:42

Nastavnice Matematike Kata Vidaković i Tea Šafar osmislile su i izradile interaktivni božićni pano. Postavile su tri matematička zadatka s potrebnim materijalima za odgovore. Zadaci s temama: Pascalov trokut za binomne koeficijente, binomni poučak te osnovni račun potencija uklopljeni su u stilizirana božićna drvca i postavljena na pano. Učenica Kornelija Grgić iz 3.razreda ekonomskih tehničara vrlo je brzo riješila treći zadatak a prva dva zadatak riješili su učenici 4.b gimnazije: Patricija Veriga, Lucija Podolski, Iva Tkalec, Terezija Som, Dino Primorac, Nikola Zorko i Domagoj Hegedušić. Učenici su izjavili da zadaci nisu bili teški i da im se sviđa kreativni način na koji su prezentirani.

 [više]

Pano tjedna - Međunarodni dan djeteta

Autor: Sandra Bošnjak, 25. 11. 2020. 21:04

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenog, jer je na taj datum 1989. godine potpisana Konvencija o pravima djeteta, među kojima su i pravo na mišljenje i izražavanje, sudjelovanje u donošenju odluka koje se tiču djece te pravo na zaštitu od nasilja i zlostavljanja.
Učenici 2. razreda tehničar za elektroniku  s razrednicom Dubravkom Ištvanfi na Satu razrednika obilježili su Međunarodni dan djeteta. Na satu su raspravljali o odnosu prava i odgovornosti, a primjere kako se prava vežu uz odgovornosti istaknuli su na panou.
Važno je znati što su to prava, što su ljudska prava, a što dječja prava i da se ona vežu uz odgovornosti odnosno obveze i dužnosti.

 [više]

Pano tjedna - „Sretan Božić”

Autor: Željka Orban, 22. 12. 2019. 17:42

U predbožićnom tjednu učenici prvih razreda opće gimnazije na satu Hrvatskoga jezika s profesoricom Željkom Orban usvojili su odgojno-obrazovne ishode iz područja hrvatskoga jezika i komunikacije, tj. opisivali su genetsku pripadnost hrvatskoga jezika indoeuropskoj jezičnoj zajednici. Po broju govornika, to je najrasprostranjenija jezična zajednica na svijetu danas. Obuhvaća  jezike koji se govore u najvećem dijelu Europe, ali i u mnogim drugim dijelovima svijeta.

 [više]

Pano tjedna - Da se ne zaboravi

Autor: Zorislav Jelenčić, 11. 12. 2019. 18:34

Pano s fotografijama i dojmovima s terenske nastave u Vukovaru izradili su učenici 4. razreda opće gimnazije Jelena Borovčak, Una Maravić, Tin Baćani, Arijan Memedi, Luka Škiljić pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića.

 [više]

Pano tjedna - posjet Zajednici Cenacolo i Dječjem domu Zagreb

Autor: Sandra Bošnjak, 4. 11. 2019. 20:30

Školski pano s  fotografijama i dojmovima učenika o posjetu Zajednici Cenacolo i Dječjem domu Zagreb izradili su učenici Gerenčir Helena, Kurtović Nikka, Podolski Lucija, Som Terezij,a Tkalec Iva i Veriga Patricija pod vodstvom profesora Zorislava Jelenčića.

 [više]

Pano tjedna - Mjesec francuskih filmova

Autor: Sandra Bošnjak, 10. 10. 2019. 19:15

Učenici izborne nastave Francuskog jezika naše škole obilježili su i ove godine Mjesec francuskih filmova. Učenici  su svoje francuske dijaloge i skrivena značenja filma izrečena hrvatskim jezikom izložili na prigodnome panou. Estetski vrlo dojmljiv pano posvećen Mjesecu francuskih filmova  izradili su učenici 4.a razreda opće gimnazije.

 [više]

Pano tjedna - Dan Europskih jezika 2019.

Autor: Sandra Bošnjak, 29. 9. 2019. 15:50

Pod mentorstvom profesorica stranih jezika učenice Dora Kokorić, Tea Mališ i Stela Janković uredile su prigodni pano kako bi dodatnim sadržajem podsjetile na ovaj datum.

 [više]

Pano tjedna - Biskupijski kamp za mlade

Autor: Sandra Bošnjak, 26. 9. 2019. 15:18

Učenice 3.razreda gimnazije naše škole, Nives Halužan i Lana Tušek sudjelovale su u ovogodišnjem programu kampa koji se održao na temu 'Učitelju, gdje stanuješ' (Iv 1, 38), izravno se tako nadovezujući na duhovni program ovogodišnjem križnog puta za mlade. Učenice su, u želji da podijele i svjedoče o svojim duhovnim iskustvima u kampu, izradile pano na kojemu možete saznati iz prve ruke o programu kampa, ali i osobne doživljaje kao poticaj za sudjelovanje sljedeće godine.

 

 [više]

Pano tjedna - WELTUMWELTTAG

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 6. 2019. 21:22

Povodom obilježavanja Svjetski dan zaštite okoliša, učenici 3.a, 3. b i 4.b razreda opće gimnazije pod vodstvom profesorica Njemačkog jezika, Željke Balković i Dijane Fotez, izradili su pano "WELTUMWELTTAG".

 [više]

Pano tjedna - Gospodarstvo i valute svijeta

Autor: Sandra Bošnjak, 16. 4. 2019. 12:40

Na vrlo kreativan i zanimljiv način, učenici 4 razreda Ekonomske škole, uz mentorica prof.Marinu Grgic, izradili su pano na temu "Gospodarstvo i valute svijeta".
Cilj istoga je upoznati načine poslovanja u drugim državama, običaje i valute kojima se koriste.

 [više]

Pano tjedna - Mjesec frankofonije

Autor: Dijana Fotez, 2. 4. 2019. 17:50

Kako bi ostao trag o Mjesecu frankofonije i u našoj školi, učenica Antea Rap (4.b opće gimnazije) u suradnji s  učenicama iz 3.a razreda opće gimnazije  izradila je za ovu prigodu tematski pano u predvorju škole  koji je privukao brojne poglede.

 [više]

Pano tjedna - "Svjetske valute"

Autor: Sandra Bošnjak, 28. 3. 2019. 20:31

Povodom obilježavanja Europskog tjedna novca, učenici 4. razreda Ekonomske škole pod vodstvom mentorice profesorice Marine Grgić izradili su pano "Svjetske valute".

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Učenice 2. a razreda opće gimnazije Marija Pongračić i Ivona Benko izradile su za obilježavanje Dana frankofonije tematski pano u predvorju škole koji je privukao brojne poglede.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju