preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Slatinski amaterski filmski festival

Slatinski amaterski filmski festival utemeljen je školske godine 2010./11. po Odluci o osnivanju donesenoj 28. veljače 2011. godine na sjednici Nastavničkog vijeća Srednje škole Marka Marulića Slatina.
Ideja je nastala na početku školske godine kad su se učenici željni promjena, novih izvannastanih aktivnosti, ali i mjesta na kojima će moći pokazati svoje interese i realizirati vlastite zamisli, u suradnji s profesorima počeli preispitivati svoje potrebe i želje kojima bi osigurali sebi i drugima bolje uvijete u sredini gdje provode većinu svoga dana. Nakon niza ideja i ostvarenih aktivnosti krenula je i zamisao o projiciranju filmova unutar školske ustanove, jer su današnji mladi veliki ljubitelji filmske kulture i takvog oblika zabave i edukacije. Širenjem te osnovne ideje zapravo se došlo do zaključka da su mladi željni kulturnih događanja koji će biti održana na zanimljiv i njima blizak način. Mnogi učenici amaterski se tijekom svoga slobodnog vremena bave filmom. Snimanje filmova, ali i poznavanje prave vrijednosti filmskog stvaralaštva nekim učenicima nije strano i u tome vide kvalitetno provođenje svog slobodnog vremena.
S ciljem da još više populariziramo film, mladima pokažemo i drugu stranu filmskog stvaralaštva, podignemo kulturnu obrazovanost mladih i obogatimo kulturni život grada i županije u kojoj živimo, krenuli smo s prvim školskim festivalom amaterskog filma na ovom području i šire.
Ovom kulturnom manifestacijom želimo prikazati i poduprijeti sve zainteresirane da pokažu svoja znanja i vještine u poznavanju i izradi filma, učenike i građane učiniti bogatijima za još jedno kulturno iskustvo, ali i kroz projekciju tematski određenih filmova ukazati na socijalnu problematiku, odnos čovjeka prema prirodi, potrebi zaštite okoliša, problematiku ljudskog zdravlja i drugo. (izvedeno iz čl. 4. Festivalskih pravila)
Slatinski amaterski filmski festival sa svojom prvom (školskom) godinom djelovanja 2010./11. u prostorima srednje škole Marka Marulića Slatina započinje i promoviranje još veće angražiranosti mladih i, u nadi da će film postati sastavni dio kulture našega grada, očekujemo da će ovakva događanja postati tradicijom našega društva.

Na stranici www.slaff.org saznajte sve informacije o SLAFFu; što je SLAFF, kada i gdje se održava i kako vi možete postati dio SLAFF-a.


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju