preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Kutak za projektni trenutak

Edukacije iz digitalne pismenosti

Autor: Kata Vidaković, 12. 11. 2019. 10:45

Edukacija – Korištenje otvorenog digitalnog repozitorija za financijsku i digitalnu pismenost za ravnatelje i nastavnike srednjih škola Virovitičko-podravske županije (kojima je osnivač VPŽ) u provedbi projekta „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“ održana je 12. studenoga 2019. u Strukovnoj školi Virovitica.

 [više]

TERENSKA NASTAVA U LJUBLJANI

Autor: Željko Milnović, 7. 11. 2019. 13:45

Od 05 - 06. studenog 2019. održana je zadnja projektna aktivnost - izvanučionička (terenska) nastava u Ljubljani u sklopu projekta „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.
Cilj posjeta je bio nagrada učenicima za redovitost pohađanja edukacija financijska i digitalna pismenost na radionicama u školi kao i upoznavanje s načinima kako naši
susjedi razvijaju svoju financijsku pismenost.

Na izvanučioničkoj (terenskoj) nastavi u Ljubljani bili su učenici i profesori srednjih škola Virovitičko-podravske županije koji sudjeluju u ovom projektu ( 160 učenika i 16 profesora ). Iz naše škole u izvanučioničkoj nastavi  bili su profesori Željko Milnović i Zorislav Jelenčić te učenici trećih razreda ekonomije i gimnazije.

 [više]

PROJEKT „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“

Autor: Željko Milnović, 14. 5. 2019. 19:29

U petak, 10. svibnja 2019. održana je radionica iz financijske i digitalne pismenosti – tema: „Uporaba mobilne i web aplikacije za financijsku pismenost“ u sklopu projekta 'Naučimo upravljati novcem da bismo lakše upravljali budućnošću'.
Na radionici je sudjelovalo 20 učenika iz drugih razreda ekonomije i gimnazije.
Radionicu je održao predstavnik Plave tvornice iz Virovitice Matej Sudar.

 [više]

STUDIJSKO PUTOVANJE U PRAG

Autor: Željko Milnović, 28. 4. 2019. 11:17

Od 15 - 17. travnja 2019. održana je projektna aktivnost studijskog putovanja u Češku u sklopu projekta „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.
Krajnji cilj putovanja bio je Prag i posjet srednjoj školi  - Akademie řemesel Praha - Střední škola technická koja je predstavila način na koji se provodi financijsko obrazovanje u obrazovnom sustavu Republike Češke.

 [više]

POSJET FINANCIJSKIM INSTITUCIJAMA U ZAGREBU

Autor: Željko Milnović, 25. 3. 2019. 09:49

U sklopu projekta “Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“ održana je 22.03.2019. g. projektna aktivnost terenske nastave učenika u Zagreb.
U terenskoj nastavi bili su učenici i nastavnici koji su sudjelovali na edukacijama ( siječanj – ožujak ) u ovom projektu .
Iz naše škole na terenskoj nastavi sudjelovalo je 20 učenika  ( 2a, 2b, 2ek.) uz pratnju prof. Ž.Milnović.
Učenici su posjetili Hrvatsku narodnu banku i Zagrebačku burzu.

 [više]

Edukacije iz digitalne i financijske pismenosti za učenike

Autor: Kata Vidaković, 11. 3. 2019. 17:34

 Edukacije iz digitalne i financijske pismenosti  predviđene za učenike srednjih škola Virovitičko-podravske županije (kojima je osnivač VPŽ) u okviru projekta:  „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“ održane su u Srednjoj školi Marka Marulića slatina od 7.veljače do 8.ožujka 2019.

 [više]

PROJEKT „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.

Autor: Željko Milnović, 8. 3. 2019. 14:38

Održana četvrta - zadnja radionica iz digitalne pismenosti za učenike „Izrada online kvizova, križaljki, anketa i provjera znanja“

U petak, 08. ožujka 2019. održana je četvrta radionica iz digitalne pismenosti – tema: „Izrada on line kvizova, križaljki, anketa i provjera znanja“. Na radionici je sudjelovalo 20 učenika iz drugih razreda ekonomije i gimnazije.

 [više]

Održana druga radionica iz financijske pismenosti za učenike „Financijske institucije i financijski proizvodi“

Autor: Željko Milnović, 4. 3. 2019. 17:17

PROJEKT  „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.

U ponedjeljak, 04. ožujka  2019. održana je druga  radionica iz financijske  pismenosti na kojoj su obrađene dvije teme:   „Financijske institucije i financijski proizvodi“. Na radionici je sudjelovalo 20 učenika iz drugih razreda ekonomije i gimnazije.
Slijedeća radionica odnosno  zadnja radionica iz digitalne pismenosti a ujedno i zadnja radionica za učenike u sklopu ovog projekta najavljena je za petak, 08. ožujka 2019.

 [više]

PROJEKT „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću

Autor: Željko Milnović, 26. 2. 2019. 20:38

Održana prva radionica iz financijske pismenosti za učenike „Sigurnost na internetu i digitalna prava“

U ponedjeljak, 25. veljače 2019. održana je prva radionica iz financijske pismenosti na kojoj su obrađene dvije teme: „Novac“ i „Zaštita potrošača“. Na radionici je sudjelovalo 20 učenika iz drugih razreda ekonomije i gimnazije. Slijedeća radionica odnosno druga radionica iz financijske pismenosti najavljena je za ponedjeljak, 4. ožujka 2019.

 [više]

Održana treća radionica iz digitalne pismenosti za učenike „Sigurnost na internetu i digitalna prava“

Autor: Željko Milnović, 18. 2. 2019. 22:15

PROJEKT „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.

Održana treća radionica iz digitalne pismenosti za učenike „Sigurnost na internetu i digitalna prava“

U ponedjeljak, 18. veljače 2019. održana je treća radionica iz digitalne pismenosti pod nazivom „Sigurnost na internetu i digitalna prava“. Na radionici je sudjelovalo 20 učenika iz drugih razreda ekonomije i gimnazije.
Sljedeća radionica odnosno prva radionica iz financijske pismenosti najavljena je za ponedjeljak, 25. veljače 2019.

 [više]

Održana druga radionica iz digitalne pismenosti za učenike „Izrada multimedijskih sadržaja“

Autor: Željko Milnović, 15. 2. 2019. 20:27

PROJEKT „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.

U četvrtak, 14. veljače 2019. održana je druga radionica iz digitalne pismenosti pod nazivom „Izrada multimedijskih sadržaja 2“.
Na radionici je sudjelovalo 20 učenika iz drugih razreda ekonomije i gimnazije. Slijedeća radionica najavljena je za ponedjeljak, 18. veljače 2019.

 [više]

PROJEKT „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“

Autor: Željko Milnović, 10. 2. 2019. 14:28

Održana prva radionica iz digitalne pismenosti za učenike „Izrada multimedijskih sadržaja“

Naša škola, uz srednje škole naše županije, uključena je u projekt „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.
Strukovna škola Virovitica prijavitelj je projekta, ukupna vrijednost projekta iznosi 1.412.696,22 kn, a trajanje projekta je 24 mjeseca, počevši od 30. studenoga 2017. godine.

 [više]

Edukacije iz digitalne pismenosti

Autor: Kata Vidaković, 4. 2. 2019. 17:31

 Edukacije iz digitalne pismenosti predviđene za ravnatelje i nastavnike srednjih škola Virovitičko-podravske županije (kojima je osnivač VPŽ) u okviru projekta „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“ održane su u Strukovnoj školi Virovitica:

7. siječnja 2019. god. - Izrada online kvizova, križaljki, anketa i provjera znanja

8. siječnja 2019. - Virtualne učionice i društvene mreže kao pomoć u nastavnome procesu

9. siječnja 2019. god. - Projektno učenje u digitalnom okruženju

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju