preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Praktična nastava u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina

Učenici poljoprivredne struke krenuli su i ovoga proljeća na praktičnu nastavu. Praktična nastava se odvija na školskom dobru, u školskom plasteniku i u poljoprivrednim tvrtkama. U plasteniku učenici uzgajaju sadnice povrća, ljekovito bilje, ukrasno bilje i jagode.

          

Školsko dobro obuhvaća oranice na kojima se nalazi bio-povrtnjak i površine za ratarske kulture. Naša škola posjeduje strojeve i alate za obradu tla s kojima rade naši učenici.

 

Sjeme povrtnih kultura i uzgojene sadnice učenici sade u bio-povrtnjak i iste njeguju tijekom vegetacijske godine. U jesen plodove povrtnica učenici spremaju u obliku zimnice. Zimnicu koriste učenici agroturistiučkog smjera za provođenje praktične nastave kuharstva.


Vrijedni slatinski učenici

Vrijedni slatinski učenici ovih dana u malom školskom plasteniku ubiru prve plodove

Vrijedni učenici poljoprivredne i agroturističke struke Srednje škole Marka Marulića u Slatini pod vodstvom svojih profesora, u sklopu praktične nastave, ovih dana u malom školskom plasteniku ubiru prve plodove. Proizvedeni špinat i mladi luk na štandu prodaju građanima po simboličnim cijenama. Imaju tako Slatinčani priliku kupiti svježe kvalitetno povrće iz ekološkog uzgoja, a novac od prodaje uložit će škola u nabavu opreme i daljnju proizvodnju.


Uz povrće, učenici u plasteniku proizvode presadnice i cvijeće. A na školskoj oranici i u malom voćnjaku na ukupnoj površini od 2,2 hektara, učenici stječu praktičnu naobrazbu u proizvodnji ratarskih kultura, povrća i voća koje, također u sezoni, nude kupcima na svojim štandovima.


Ovih su dana najviše zaposleni u voćnjaku.
- Ovdje se odvija praktična nastava u kojoj naši učenici rado sudjeluju. Formirali smo sami mali voćnjak i ogradili ga te zasadili razne voćne sadnice – kaže nastavnik Ladislav Tot pod čijim su stručnim vodstvom učenici sadili voćke te dodaje kako se naročito vodi briga o zaštiti na radu učenika tijekom praktične nastave.


Nažalost, dio zasađenih voćki, unatoč ogradi, „preko noći“ jednostavno – nestane, pa treba zasaditi nove. (www.icv.hr)


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju