preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 > Projekti  > eTwinning
 

Međunarodni eTwinning projekt Baš je IN biti GREEN

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 6. 2022. 14:36

U školskoj godini 2021./22. učenici trećeg razreda ekonomije i prof. Željko Milnović uključili su se u međunarodni eTwinning projekti Baš je IN biti GREEN.  Projektne aktivnosti namijenjene su upoznavanju i sudjelovanju učenika srednjih škola i viših razreda osnovnih škola u aktivnostima vezanim uz ciljeve održivog razvoja osobito u djelovanju u području klime, spoznaje važnosti modela Reduce – Reuse- Recycle (R-R-R) kao i održive (zelene) potrošnje.

 [više]

eTwinning projekt - Europska knjiga ljubavi (European Love Poetry)

Autor: Sandra Bošnjak, 19. 4. 2022. 21:19

Učenici Srednje škole Marka Marulića sudjelovali su u kratkotrajnom jednomjesečnom projektu Europska knjiga ljubavi (European Love Poetry). U navedeni je projekt učenike uključila predmetna nastavnica hrvatskog jezika Marina Ivoš.
Uz ostale aktivnosti (prezentacija, logo projekta, Kutija ljubavne poezije, međusobna ljubavna pjesma, evaluacija i sl.), glavna aktivnost se održala 14. veljače, kao javno događanje putem Zooma, na kojem su učenici čitali poeziju na nacionalnom jeziku. U projekt osim predstavnika iz Hrvatske bili su uključeni predstavnici škola iz Grčke, Turske, Srbije, Poljske i Španjolske.

 [više]

E Twininng projekt Let's build the 2050 EUtopian City

Autor: Sandra Bošnjak, 13. 4. 2022. 16:45

Učenici naše škole: Lovro Prugovečki, Adrijan Rakitovac, Mateo Perković, David Katalinić, Noa Nemet, Matija Krmpotić i Bore Benjamin Lazić iz 1. tehničara za elektroniku, Dominik Gaća i Roko Milković iz 2.a opće gimnazije te Stjepan Groznica i Mateo Šerer iz 4. elektrotehničari, sudionici su u međunarodnom projektu:

Let's build the 2050 EUtopian smart City (Izgradimo Pametni grad 2050 EUtopian).

 [više]

E Twininng projekt Let's build the 2050 EUtopian City

Autor: Sandra Bošnjak, 27. 1. 2022. 12:08

Početkom siječnja, učenici naše škole: Lovro Prugovečki, Adrijan Rakitovac, Mateo Perković, David Katalinić, Noa Nemet, Matija Krmpotić i Bore Benjamin Lazić iz 1. tehničara za elektroniku, Dominik Gaća i Roko Milković iz 2.a opće gimnazije te Stjepan Groznica i Mateo Šerer iz 4. elektrotehničari, pridružili su se međunarodnom projektu:

Let's build the 2050 EUtopian smart City (Izgradimo Pametni grad 2050 EUtopian).

 [više]

Prve aktivnosti u eTwinning projektu o medijskoj pismenosti

Autor: Sandra Bošnjak, 27. 12. 2021. 20:26

eTwinning projekt pod nazivom „Don't be a faker, be a fact checker“ kojega su osmislili učenici fakultativne nastave Engleski jezik u medijima s profesoricom Sanjom Špoljarić uspješno je započeo s prvim aktivnostima. Službeni početak projekta označio je video poziv kojemu je nazočio 61 sudionik iz Moldavije, Turske i Hrvatske, od kojih su većina bili učenici srednjih škola.

 [više]

eTwinning događaj - Međunarodni dan volontiranja

Autor: Sandra Bošnjak, 14. 12. 2021. 19:35

Volontiranje je uzajamni proces davanja i primanja
Nikada ne sumnjaj da mala grupa ljudi može promijeniti svijet, uistinu to je jedino što ga je ikada i mijenjalo“

Margaret Mead

 [više]

eTwinning projekt Primjena različitih tehnika učenja - pobjednički logo

Autor: Sandra Bošnjak, 2. 12. 2021. 18:57

Pobjednički logo za eTwinning projekt Primjena različitih tehnika učenja izradio je Borna Bula, učenik 3. razreda tehničar za elektroniku pod mentorstvom profesorice Marine Ivoš i pedagoginje Antonije Blaženović.
Učenici i predmetne nastavnice uključili su se u ovaj projekt početkom školske godine.

 [više]

U prosincu kreće prvi eTwinning projekt naše škole!

Autor: Sandra Bošnjak, 2. 12. 2021. 18:42

Nastavnici Srednje škole Marka Marulića Slatina sve su aktivniji u svome radu na eTwinningu i sve više prepoznaju prednosti koje ova platforma za suradnju nastavnika i učenika nudi. Nakon nekoliko uspješnih projekata u kojima su nastavnici bili samo sudionici, osmišljen je prvi projekt čiji je nositelj naša škola.

 [više]

Merhaba, Turkey! Olá, Portugal! Bok, Croatia! Can you hear us?

Autor: Sandra Bošnjak, 23. 11. 2021. 21:32

Učenici fakultativne nastave Engleski jezik u medijima družili su se sa svojim vršnjacima iz Turske i Portugala u okviru eTwinning projekta „Europeana in my classroom“. Zajednički jezik na kojemu se odvijala komunikacija bio je engleski pa je ovo bila odlična prilika učenicima da usavršavaju svoje vještine govorenja i slušanja.

 [više]

eTwinning aktivnost u sklopu projekta Primjena različitih tehnika učenja

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 11. 2021. 11:09


U sklopu eTwinning projekta Primjena različitih tehnika učenja jedna od aktivnosti je i obilježavanje Međunarodnog dana izumitelja. Doprinos u obilježavanju Međunarodnog dana izumitelja dali su i učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina sa svojim predmetnim nastavnicama izradom digitalnog plakata o Nikoli Tesli.

 [više]

„Mjesec hrvatske knjige“ - eTwinning aktivnost u sklopu nastave Hrvatskog jezika

Autor: Sandra Bošnjak, 22. 11. 2021. 11:07

Na platformi eTwinning organiziran je zajednički događaj obilježavanja „Mjesec hrvatske knjige“ kroz različite aktivnosti: književni kvizovi, izrada digitalnih i/ili interaktivnih plakata za književna djela, razgovori s piscima/prevoditeljima, snimanje podcasta, izrada plakata i slično. Ovaj događaj organizirala je Neda Mađarac , nastavnica Industrijsko - obrtničke škole Slatina. U realizaciji samog događaja sudjelovali su i učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina.

 [više]

eTwinning projekt Primjena različitih tehnika učenja – obilježavanje Međunarodnog dana dječjih prava

Autor: Sandra Bošnjak, 20. 11. 2021. 11:30

Deklaraciju o pravima djeteta usvojila je 1959. godine Generalna skupština UN-a, a trideset godina kasnije usvojena je i Konvencija o pravima djeteta čija je potpisnica i Republika Hrvatska. Konvencija o pravima djeteta međunarodni je dokument kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu.

 [više]

eTwinning projekt koji promovira Europeanu

Autor: Sandra Bošnjak, 15. 11. 2021. 11:39

Srednja škola Marka Marulića Slatina sudjeluje u međunarodnom projektu na eTwinningu pod nazivom „Europeana in my classroom“ kojemu je cilj promoviranje platforme Europeana. Europeana je osmišljena kao mjesto za razmjenu različitih resursa europske baštine (slike, video resursi, tekstovi, zvučni zapisi) kako bi ju svatko mogao koristiti tijekom učenja, rada ili zabave.

 [više]

eTwinning projekt „Baš je IN biti GREEN“

Autor: Sandra Bošnjak, 29. 10. 2021. 11:00

U listopadu se naša škola se uključila u eTwinning projekt pod nazivom " Baš je IN biti GREEN“ u kojemu osim škola iz Hrvatske sudjeluju i škole iz još 3 zemlje članice eTwininning i eTwinning Plus programa (Slovenija, Turska i Srbija).
Školu kao i učenike trećeg razreda ekonomije u projekt je uključio prof. Željko Milnović koji je ujedno i njihov mentor.
Učenici koji sudjeluju u projektu su: Nikola Brnada, Matej Božurić, Ivano Kumrić, Nikolina Molnar, Dean Rašetić i Lucija Katalinić.

 [više]

Aktivni u projektima na eTwinningu!

Autor: Sandra Bošnjak, 18. 10. 2021. 17:36

U rujnu se naša škola se uključila u eTwinning projekt pod nazivom "Trace of the Past - Pride of the Future" u kojemu osim škola iz Hrvatske sudjeluju i škole iz još 15 zemalja članica eTwininning i eTwinning Plus programa.

 [više]

Predstavljanje projektne aktivnosti u okviru eTwinning projekta Primjena različitih tehnika učenja

Autor: Sandra Bošnjak, 6. 10. 2021. 18:41

Na samome početku školske 2021./2022. godine učenici naše škole uključili su se u eTwinning projekt Primjena različitih tehnika učenja sa predmetnom nastavnicom Marinom Ivoš i pedagoginjom Antonijom Blaženović.

 [više]

eTWINNING PROJEKT „VIRTUALNI SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI“

Autor: Sandra Bošnjak, 3. 6. 2021. 19:14

ZAVRŠEN eTWINNING PROJEKT „VIRTUALNI SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI“

Naša škola sudjelovala je u eTwinning projektu „VIRTUALNI SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI“ koji je završen 30.04.2021. Tog dana u 14.30 se održalo završno događanje u okviru natjecateljskog dijela projekta Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki.
Sudionike su pozdravili ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, g. Vladimir Štefanec i pedagoginja Prve ekonomske škole Zagreb, gđa. Tatjana Antić – Kivađ.

 [više]

Dan Europe i Dan eTwinninga obilježen je webinarom škola naše županije

Autor: Sandra Bošnjak, 13. 5. 2021. 09:31

Dan Europe i Dan eTwinninga obilježava se 9. svibnja u godini. Tim povodom škole s područja Virovitičko-podravske županije, koje nose oznaku eTwinning škole, održale su virtualno druženje s ciljem promocije eTwinninga ostalim nastavnicima na području naše županije. Ovo ugodno druženje organizirala je i vodila  profesorica Lareta Žubrinić, ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, a našu školu predstavila je profesorica Ksenija Rastija.

 [više]

Predstavljanje Srednje škole Marka Marulića kao eTwinning škole

Autor: Sandra Bošnjak, 2. 4. 2021. 13:43

Srednja škola Marka Marulića Slatina, postala je eTwinning škola 2020. godine. Oznaka eTwinning škole dobivena je vrijednim radom i zalaganjem profesorice Željke Korlević i sudjelovanjem u raznim događanjima nastavnika: Ksenije Rastije, Dubravke Ištvanfi, Kate Vidaković, Sanje Špoljarić, Ivane Švamberger i Darka Špoljarića tijekom nekoliko godina.

 [više]

Predstavljanje projektnih aktivnosti u okviru eTwinning platforme Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željka Korlević, 4. 2. 2020. 18:14

U četvrtak, 17. siječnja 2020. u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina održano je Nastavničko vijeće u sklopu kojeg su bili predstavljeni projekti u kojima sudjeluje Škola, a koji su financirani kroz Erasmus+ program za 2019. godinu, te projektne aktivnosti u okviru eTwinning platforme, u kojima sudjeluje naša škola.

Održana je i kratka radionica tijekom koje su nastavnici pozvani da se pridruže eTwinning zajednici, te prezentirana prijava za eTwinning školu.

 [više]

Medjunarodni eTwinning projekt PiIsTravellingEurope

Autor: Željka Korlević, 30. 11. 2019. 12:17

Tijekom školske 2018./2019. godine učenici tadašnjih 1. A i 1.B gimnazije, pod vodstvom profesorice Željke Korlević,  bili su uključeni u medjunarodni eTwinning projekt PiIsTravellingEurope. U projektu je sudjelovalo 26 škola iz 13 zemalja.

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju