preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

 

Srednja škola Marka Marulića Slatina partner je Glazbenoj školi Ladislav Račić u projektu „Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti“ u Pozivu Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja. Ciljne skupine su nastavnici i učenici u obje škole (GŠ i SŠMMS). Dugoročni učinci projekta su u osnaživanju kompetencija nastavnika za primjenu digitalne i medijske pismenosti, a učenici će steći vještinu i naviku upotrebe e-learninga te naučiti upotrebljavati različite softvere za oblikovanje medijskih poruka. Vrijednost je projekta 1.491.257,84 kn. Dobivena sredstva upotrijebi će se za edukacije nastavnika, stručno mentoriranje i nabavu opreme za potrebne za projektne aktivnosti u SŠMMS. U razdoblju od 30.11.2017. do 30.11.2019. 16 nastavnika educirat će se za kreiranje i upotrebu e-learning online sustava, 11 nastavnika educirat će se za produkciju, postprodukciju i digitalnu distribuciju AV sadržaja, a 20 učenika u on line e-learning sustavu učit će sviranja klavijatura, bas gitare, gitare, bubnjeva te za pjevanje.


 

Srednja škola Marka Marulića Slatina partnerski sudjeluje u projektu „Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti“. Za provedbu projektnih aktivnosti iz doznačenih sredstava nabavili smo: glazbene instrumente (gitara, bas gitara, bubnjevi, synthesizer, piano), opremu za obradu i distribuciju zvuka i svjetla (mikseta, tuner, mikrofoni, stalci, zvučnici, ručni snimač, HD kamera, rasvjeta, stroboskop), računalnu opremu (5 tableta i laptop) te 15 klupa i 40 stolica za školske hodnike.

U projektnim aktivnostima sudjelovao je 31 učenik i 7 nastavnika naše škole (šest nastavnika uključenih u edukacije i koordinatorica školskih projekata). Voditeljica aktivnosti s učenicima od siječnja do travnja bila je prof. Sara Mojzeš, a od travnja do studenoga voditelj je prof. Darko Špoljarić. U provedbi  projekta učenici su učili svirati gitaru, bas gitaru, bubnjeve ili klavijature te pjevati koristeći sustav e-learninga od 30 modula uz online mentorsku podršku tijekom deset mjeseci. U predviđenim projektnim aktivnostima, kombinirali su glazbu i audiovizualne (AV) sadržaje, svoje su vježbe snimali mobitelom i kamerom i učitavali snimke na edukacijsku platformu. Proizvedeni medijski AV sadržaj montiran je besplatnim programima, a pri objavljivanju su primijenjene osnovne zakonitosti distribuiranja. Sudjelovanjem u projektnim aktivnostima  učenici su  povećali svoju digitalnu i medijsku pismenost te su se od konzumenata digitalnih informacija unaprijedili u digitalno i medijski pismene kreatore. Učenici su se prema osobnim afinitetima opredijelili za pojedine aktivnosti, formirali su pet „bendova“ i suradnički svladavali postavljene zadatke.

Učenici koji su sudjelovali u edukacijama:

1.Damjan Relić 3a
2.Mateo Šerer 2el
3.Lucija Lencić 4ek
4.Ines Kovačec 4ek
5.Magdalena Panić 4ek
6.Nika Bubaš 4ek
7.Tamara Zdelar 2.b
8.Ines Pucić 2.b
9.Patrik Hrgetić 2.a
10.Anamarija Bilavčić 2.b
11.Karlo Križek 1.a
12.Diana Škrobić 4.el
13.Karlo Veriga 4.el
14.Antonio Jokić 4.el
15.David Škrnički 4.el
16.Niko Rastija 2a

17.Matej Barišić 3.el
18.Kristijan Filić 3.el
19.Nenad Gvojić 3.el
20.Dominik Klen 3.el
21.Antonio Moslavac 3.el
22. Dino Primorac 3b
23. Domagoj Stubičar 2a
24. Lorena Hodak 3b
25. Dina Kovač 3b
26. Dino Majstorović 2b
27. Teo Orlić 2a
28. Luka Ivanac 2a
29. Jelena Borovčak 4a
30. Petra Martić 3b
31. Dominik Kizivat 2b

 

 

Rezultate svojeg rada pokazao nam je školski bend Kotlovnica na nastupu za Dan škole.

 

Nastavnici: Sanja Mrzljak Jovanić, Dijana Fotez, Sara Mojzeš, Sanja Špoljarić, Kata Vidaković, Damir Balković, Tomislav Filković i Darko Špoljarić  sudjelovali su na dvije dvodnevne radionice koje je organizirao i proveo CARNET u Zagrebu. Usvajanjem novih spoznaja o produkciji, post-produkciji te digitalnoj distribuciji AV materijala povećali su svoje kompetencije za provedbu izvannastavnih aktivnosti u kojima se učenici digitalno i medijski opismenjuju.

 

Ostale fotografije pogledajte u albumu Projekt „Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti“


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju