preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Korisni hiperlinkovi

LEKTIRA NA INTERNETU

Na stranici http://dzs.ffzg.hr možete naći zbirku knjiga na hrvatskome jeziku dostupnih on-line. To vam može pomoći ukoliko traženu lektiru ne nađete u knjižnici.

E-LEKTIRE
Na inicijativu i uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, a u realizaciji "Bulaja naklade" i CARNeta, na adresi http://lektire.skole.hr su dostupna cjelovita djela hrvatskih i stranih autora s popisa obvezne školske lektire i šire. Pristup sadržajima je besplatan, a dostupni su učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima uz korištenje elektroničkog identiteta AAI@EduHr. Sva djela mogu se za privatnu uporabu ispisati i čitati i na papiru. Na portalu je trenutno dostupno oko 200 knjiga.

PITAJTE KNJIŽNIČARA
Pišeš zadaću, lektiru, seminar ili te jednostavno nešto zanima, a nemaš koga pitati, pošalji mail knjižničaru balkovidamir3@gmail.com i ubrzo ćeš dobiti odgovor ili će te on uputiti gdje možeš sam naći informaciju.


PITAJTE KNJIŽNIČARE
Očajan/na si, nitko ne zna odgovor na tvoje pitanje. Tvoj knjižničar ne zna ili ti ne odgovara na mail, knjiga koja ti treba je posuđena, tražilice na netu izbacuju „0 odgovora“… Ne preostaje ti ništa drugo, nego postaviti pitanje na internetskoj stranici http://www.knjiznica.hr/pitajte-knjiznicare/ gdje 22 knjižničara spremno čeka tvoje pitanje.


Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Institut Ruđera Boškovića - knjižnica
 


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju