preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Duplikat ili prijepis svjedodžbe

 

U tajništvu Škole, u uredovno radno vrijeme za stranke (12.00 – 14.00 sati), podnosi se pisani zahtjev za izdavanje duplikata ili prijepisa svjedodžbe.

Obrazac zahtjeva i uplatnica na iznos od 60,00 kn* preuzimaju se u tajništvu, a mogu se skinuti i putem poveznica Zahtjev i Uplatnica.

*Na temelju Odluke Školskog odbora izrada duplikata i prijepisa svjedodžbi naplaćuje se 60,00 kn.

 

Sukladno Zakonu o općem upravnom postupku ("Narodne novine" br. 47/09) duplikat/prijepis se izdaje najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva.

Duplikat svjedodžbe izdaje se na obrascu koji je istovjetan izvorniku svjedodžbe, dok se prijepis svjedodžbe izdaje na praznom papiru. 

Za svaki razred izdaje se poseban prijepis svjedodžbe.

Duplikat i prijepis svjedodžbe izdaju se sukladno važećem Pravilnika o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravma u školskim ustanovama (NN 47/2017.) , kojeg donosi ministar nadležan za poslove obrazovanja.

Stupanjem na snagu Pravilnika o pedgoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravma u školskim ustanovama (NN 47/2017.) dana 1. rujna 2017. godine duplikat svjedodžbe moguće je izdati samo podnositeljima zahtjeva koji su školovanje započeli u škol. godini 2017/2018. pa nadalje.

Podnositeljima zahtjeva koji su školovanje završili ranijih godina do školske godine 2016./2017.,  bilo kod jednog od pravnih prednika Srednje škole Marka Marulića Slatina ili u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina moguće je izdavanje samo prijepisa svjedodžbe.

 

Osobe koje nisu u mogućnosti osobno zatražiti ili doći po duplikat/prijepis svjedodžbe trebaju osobi koja će zatražiti i podići duplikat/prijepis dati ovjerenu punomoć.

 

Škola ne izdaje duplikate potvrda i svjedodžbi o državnoj maturi, za iste se treba obratiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

 

**Mole se stranke da, zbog traženja podataka u školskoj arhivi (e-Matica obuhvaća samo podatke od 2008. godine), neodgodivih poslova koji iskrsnu vezano za učenike ili nastavnike, godišnjih odmora i mogućeg većeg broja ranije zaprimljenih zahtjeva, ne odgađaju do zadnjeg trena predaju zahtjeva za duplikat/prijepis svjedodžbe. Hvala Vam na razumijevanju.**


Izdavanje potvrda o redovitom statusu učenika

 

U tajništvu škole, svakim radnim danom u uredovno radno vrijeme za stranke (12.00 – 14.00 sati), izdaju se potvrde o statusu redovitog učenika.

 

**Mole se stranke da, zbog traženja podataka u školskoj arhivi (e-Matica obuhvaća samo podatke od 2008. godine), neodgodivih poslova koji iskrsnu vezano za učenike ili nastavnike, godišnjih odmora  i mogućeg većeg broja ranije zaprimljenih zahtjeva, ne odgađaju do zadnjeg trena predaju zahtjeva za  izdavanje potvrda o statusu redovitog učenika.

Hvala Vam na razumijevanju.**

 


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju