preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Duplikat ili prijepis svjedodžbe

 

U tajništvu Škole, u uredovno radno vrijeme za stranke (12.00 – 14.00 sati), podnosi se pisani zahtjev za izdavanje duplikata ili prijepisa svjedodžbe.

Obrazac zahtjeva i uplatnica na iznos od 60,00 kn* preuzimaju se u tajništvu, a mogu se skinuti i putem poveznica Zahtjev i Uplatnica.

*Na temelju Odluke Školskog odbora izrada duplikata i prijepisa svjedodžbi naplaćuje se 60,00 kn.

 

Podnositelj zahtjeva dužan je platiti i upravnu pristojbu u iznosu od 70,00 kn sukladno Tarifnom br. 52. toč.6. Tarife upravnih pristojbi iz Uredbe o tarifi upravnih pristojbi (Narodne novine, br. 8/17.) i članku 9. toč. 21.  Zakona  o upravnim pristojbama (Narodne novine, br. 115/16.)

 

Sukladno Zakonu o općem upravnom postupku ("Narodne novine" br. 47/09) duplikat/prijepis se izdaje najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva.

Duplikat svjedodžbe izdaje se na obrascu koji je istovjetan izvorniku svjedodžbe, dok se prijepis svjedodžbe izdaje na praznom papiru. 

Za svaki razred izdaje se poseban prijepis svjedodžbe.

Duplikat i prijepis svjedodžbe izdaju se sukladno važećem pravilniku o sadržaju i obliku svjedodžbi, kojeg donosi ministar nadležan za poslove obrazovanja.

Osobe koje nisu u mogućnosti osobno zatražiti ili doći po duplikat/prijepis svjedodžbe trebaju osobi koja će zatražiti i podići duplikat/prijepis dati ovjerenu punomoć.

 

Škola ne izdaje duplikate potvrda i svjedodžbi o državnoj maturi, za iste se treba obratiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

 

**Mole se stranke da, zbog traženja podataka u školskoj arhivi (e-Matica obuhvaća samo podatke od 2008. godine), neodgodivih poslova koji iskrsnu vezano za učenike ili nastavnike, godišnjih odmora i mogućeg većeg broja ranije zaprimljenih zahtjeva, ne odgađaju do zadnjeg trena predaju zahtjeva za duplikat/prijepis svjedodžbe. Hvala Vam na razumijevanju.**


Izdavanje potvrda o redovitom statusu učenika

 

U tajništvu škole, svakim radnim danom u uredovno radno vrijeme za stranke (12.00 – 14.00 sati), izdaju se potvrde o statusu redovitog učenika.

 

**Mole se stranke da, zbog traženja podataka u školskoj arhivi (e-Matica obuhvaća samo podatke od 2008. godine), neodgodivih poslova koji iskrsnu vezano za učenike ili nastavnike, godišnjih odmora  i mogućeg većeg broja ranije zaprimljenih zahtjeva, ne odgađaju do zadnjeg trena predaju zahtjeva za  izdavanje potvrda o statusu redovitog učenika.

Hvala Vam na razumijevanju.**

 


Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Učenice 2. a razreda opće gimnazije Marija Pongračić i Ivona Benko izradile su za obilježavanje Dana frankofonije tematski pano u predvorju škole koji je privukao brojne poglede.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju