preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA 2021 na nastavi Informatike, Računalstva i Programiranja

Autor: Sandra Bošnjak, 8. 11. 2021. 18:08

Od 9. do 24. listopada 2021. održan je, po deveti put, Europski tjedan programiranja. Glavna zamisao koja stoji iza ovog projekta je učiniti programiranje vidljivijim, pokazati mladima, odraslima i starijim osobama kako pomoću koda pretvoriti ideje u stvarnost, demistificirati vještine kodiranja i okupiti motivirane ljude za učenje

 [više]

EU Code Week 2021 - učenici pohađali tečaj umjetne inteligencije

Autor: Sandra Bošnjak, 8. 11. 2021. 16:18

0d 18. do 22. listopada 2021. u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina obilježavan je Europski tjedan programiranja. EU Code Week društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

 [više]

Europski tjedan kodiranja na nastavi informatike i računalstva

Autor: Sandra Bošnjak, 28. 10. 2020. 17:10

Učenici  naše škole od 1. do 3. razreda opće gimnazije te 1. i 2. razred ekonomije i tehničar za elektroniku obilježili su Europski tjedan kodiranja na nastavi Informatike i računalstva od 19. do 23. listopada 2020. Radionice kodiranja u Scratchu i Pythonu primjenom robotike s micro:bitom, mBotom i micro:Maqueen robotom pripremile su i vodile pofesorica informatike  Ksenije Rastije i profesorica računalstva Sandra Bošnjak.

 [više]

„ARDUINO KROZ IGRU“ U OKVIRU EUROPSKOG TJEDNA KODIRANJA

Autor: Sandra Bošnjak, 24. 10. 2020. 22:16

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina učenici 3. razreda elektrotehnike obilježili Europski tjedan programiranja. Cilj ove aktivnosti je promovirati i približiti programiranje i digitalnu pismenost te privući što veći broj sudionika.
Obilježavanju Europskog tjedna programiranja priključili su se i aktivno sudjelovali učenici Mateo Šerer, Luka Predrevac i Josip Maroš pod vodstvom profesora Darka Špoljarića. Aktivnost pod nazivom 'Arduino kroz igru' provedena je 22. listopada 2020. godine, a cilj joj je bio pokazati kako platforma Arduino na zabavan način povezuje elektroniku, programiranje i digitalnu pismenost.

 [više]

Sat kodiranja može biti zabavan

Autor: Sandra Bošnjak, 11. 12. 2018. 17:02

Tijekom prošlog tjedna u našoj školi obilježili smo Sat kodiranja (Hour of code). U obilježavanju globalnog projekta na satu predmeta Računalstvo sudjelovali su učenici zanimanja elektrotehničar s profesoricom Sandrom Bošnjak.

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju