preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

 

Sažetak projekta „Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti“

 

Projektom „Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti“ osposobit će se  nastavnici za provedbu izvannastavnih aktivnosti u kojima će se učenicima povećati digitalna i medijska pismenost. Učenici će steći vještinu i naviku upotrebe e-learninga koji je postao dominantan oblik poučavanja u cjeloživotnom učenju te naučiti upotrebljavati različite softvere za oblikovanje medijskih poruka. U predviđenim projektnim aktivnostima, kombinirat će glazbu i audiovizualne sadržaje uz vodstvo glazbenog stručnjaka. Polaznike će se poticati da nauče svirati gitaru, bas gitaru, bubnjeve ili klavijature te pjevati koristeći online sustav e-learninga od 30 modula i online mentorsku podršku tijekom godine dana. Dodatna je vrijednost projekta da će učenici proizvoditi medijske AV sadržaje koristeći mobitele za snimanje, besplatne programe za montažu te primjenjivati osnovne zakonitosti distribuiranja svojih sadržaja na adekvatnim platformama.  Sudjelovanjem u projektnim aktivnostima  povećat će se njihova digitalnu i medijsku pismenost te ih od konzumenata ili nevještih stvaratelja digitalnih informacija pretvoriti u suverene digitalno i medijski pismene kreatore.


Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Učenice 2. a razreda opće gimnazije Marija Pongračić i Ivona Benko izradile su za obilježavanje Dana frankofonije tematski pano u predvorju škole koji je privukao brojne poglede.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju