preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

 

Sažetak projekta „Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti“

 

Projektom „Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti“ osposobit će se  nastavnici za provedbu izvannastavnih aktivnosti u kojima će se učenicima povećati digitalna i medijska pismenost. Učenici će steći vještinu i naviku upotrebe e-learninga koji je postao dominantan oblik poučavanja u cjeloživotnom učenju te naučiti upotrebljavati različite softvere za oblikovanje medijskih poruka. U predviđenim projektnim aktivnostima, kombinirat će glazbu i audiovizualne sadržaje uz vodstvo glazbenog stručnjaka. Polaznike će se poticati da nauče svirati gitaru, bas gitaru, bubnjeve ili klavijature te pjevati koristeći online sustav e-learninga od 30 modula i online mentorsku podršku tijekom godine dana. Dodatna je vrijednost projekta da će učenici proizvoditi medijske AV sadržaje koristeći mobitele za snimanje, besplatne programe za montažu te primjenjivati osnovne zakonitosti distribuiranja svojih sadržaja na adekvatnim platformama.  Sudjelovanjem u projektnim aktivnostima  povećat će se njihova digitalnu i medijsku pismenost te ih od konzumenata ili nevještih stvaratelja digitalnih informacija pretvoriti u suverene digitalno i medijski pismene kreatore.


Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju