preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

U nastavku pročitajte sve novosti vezane za projekt In Medias ReStart


 

Predstavljanje rezultata projekta In Medias Restart

Autor: Kata Vidaković, 22. 11. 2019. 17:20

Na konferenciji za novinare održanoj 21.studenoga 2019. u Zagrebu sudjelovala je prof. Kata Vidaković  kao koordinatorica projekata Srednje škole Marka Marulića Slatina. Prisutnim novinarima, voditeljica projekta Irena Šafarik-Župić,  prezentirala je  rezultate provedenih aktivnosti projekta In Medias ReStart – intergrativni pristup poučavanju medijske, digitalne, čitalačke, prirodoslovne, višejezične i multikulturalne pismenosti.  Naša je škola sudjelovala partnerski uz školu nositelja OŠ Matije Gupca iz Zagreba i OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja, drugog partnera.  Projekt je započeo 30. studenoga 2017. i završava se 30. studenoga 2019.

 [više]

Dani pismenosti u Zagrebu

Autor: Kata Vidaković, Sandra Bošnjak, 5. 11. 2019. 21:19

Učenici  i nastavnici naše škole 17. i 18. listopada 2019. godine sudjelovali su na Danima pismenosti  u Zagrebu u OŠ Matije Gupca.  U dvodnevnom programu organizirana su zanimljiva predavanja na teme pismenosti, izvedene su kreativne radionice i debate, organiziran je posjet Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici te su predstavljeni  rezultati projekta In Medias ReStart u kojem smo partner-škola.

 [više]

Nastavnici, Kata Vidaković, Sanja Špoljarić, Darko Špoljarić i Sandra Bošnjak, sudjelovali su na studijskom putovanju u Švedskoj Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kata Vidaković, Sandra Bošnjak, 8. 5. 2019. 19:12

Nastavnici  Srednje škole Marka Marulića Slatina, Kata Vidaković, Sanja Špoljarić, Darko Špoljarić i Sandra Bošnjak, sudjelovali su na studijskom putovanju u Švedskoj. Putovanje je dio aktivnosti u provedbi projekta In Medias ReStart  u kojem naša škola partner. Posjetili smo Stockholm International  School, središnji ured za javne škole grada Stocholma i Veleposlanstvo RH.

 [više]

Početak projektnih aktivnosti s učenicima

Autor: Sandra Bošnjak, 5. 10. 2018. 07:32

Danas 5.listopada 2018. započinju projektne aktivnosti s učenicima SŠMMS u projektu

IN MEDIAS ReStart – Unaprjeđenje pismenosti

Nakon provedenih edukacija na kojima su sudjelovali nastavnici SŠMMS, projektne aktivnosti nastavljaju se radom s učenicima 1. i 2.razreda naše škole. Sve vrste pismenosti koje treba unaprijediti (medijska, digitalna, čitalačka, višejezična, prirodoznanstvena i multikulturalna) svrstane su u sedam projektnih tema. Učenici prema osobnim željama i afinitetima odabiru u čemu žele sudjelovati. Zajedničke radionice s učenicima i sastanci održavat će se jednom mjesečno, a konzultacije oko projektnih tema po potrebi.

 [više]

Početak projektnih aktivnosti s učenicima

Autor: Sandra Bošnjak, 4. 10. 2018. 21:36

Dana 5. listopada 2018. započinju projektne aktivnosti s učenicima SŠMMS u projektu IN MEDIAS ReStart – Unaprjeđenje pismenosti. Nakon provedenih edukacija na kojima su sudjelovali nastavnici SŠMMS, projektne aktivnosti nastavljaju se radom s učenicima 1. i 2.razreda naše škole. Sve vrste pismenosti koje treba unaprijediti (medijska, digitalna, čitalačka, višejezična, prirodoznanstvena i multikulturalna) svrstane su u sedam projektnih tema. Učenici prema osobnim željama i afinitetima odabiru u čemu žele sudjelovati. Zajedničke radionice s učenicima i sastanci održavat će se jednom mjesečno, a konzultacije oko projektnih tema po potrebi.

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju