preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Novosti

Srednja škola Marka Marulića Slatina uvodi sustav e-učenja za glazbenu poduku

Autor: Darko Špoljarić, 30. 12. 2019. 19:03

Nakon gotovo dvije godine rada izrađen je i predstavljen sustav za e-učenje glazbe (e-learning). Nastao je u sklopu projekta „Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti“, financiranom iz Europskog socijalnog fonda. To je prvi takav napredni sustav e-učenja u regiji u kojemu je pet online tečajeva s po 30 nastavnih jedinica (modula) za prvu godinu učenja pjevanja, gitare, bubnjeva, bas gitare i glasovira, a potpuno je izrađen u Hrvatskoj.

 [više]

Školski bend se priprema za nastup

Autor: Darko Špoljarić, 12. 11. 2019. 15:33

Nakon izvrsnog nastupa za Dan škole i napornog rada u rješavanju zadataka na online platformi školski bend pronašao je vremena da pripremi novi nastup povodom nadolazećeg Valentinova.

 [više]

Učenici aktivni u online učenju glazbe u okviru projekta Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti

Autor: Darko Špoljarić, 10. 9. 2019. 13:10

Učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina na tjednoj razini marljivo izvršavaju svoje zadaće.

 [više]

Dan škole obilježen nastupom školskog benda

Autor: Darko Špoljarić, 19. 5. 2019. 22:41

U sklopu obilježavanja Dana škole, poseban obol svečanosti dali su učenici školskog benda koji još uvijek traži ime. Pod mentorstvom profesora Darka Špoljarića uvježbali su popularnu skladbu Mi plešemo i razveselili prisutne nastavnike, učenike i goste. Članovi benda, Damjan Relić, Karlo Veriga, Karlo Križek i Jelena Borovčak su puno vježbali, a najbolja nagrada za trud im je bio ogromni pljesak publike i najbolji poticaj za planiranje sljedećeg nastupa.

 [više]

Preuzimanje opreme iz projekta Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti

Autor: Darko Špoljarić, 22. 12. 2018. 21:15

U srednju školu Marka Marulića Slatina stigla je oprema iz projekta Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti. 

 [više]

Edukacija nastavnika uključenih u projekt Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti

Autor: Darko Špoljarić, 25. 1. 2018. 22:47

25. siječnja 2018. godine u prostorima CARneta održane su dvije radionice za nastavnike uključene u projekt Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti čiji je nositelj Glazbena škola Ladislav Račić iz Zagreba, a partner je Srednja škola Marka Marulića Slatina.

 [više]

Svečano uručivanje ugovora: "Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja" i „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijalnoj razini"

Autor: Darko Špoljarić, 30. 11. 2017. 19:33

Dobitnici bespovratnih sredstava u sklopu poziva „Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja", usmjerenoga na unaprjeđenje različitih vrsta pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola, primili su u četvrtak 21 ugovor za toliko projekata ukupne vrijednosti od 26 milijuna i 775 tisuća kuna.  

 [više]

 Raspored zvona


 

Word of the week

 

Quote of the week

 
Pano tjedna


Na satu Latinskog jezika učenici 2.a i 2.b razreda opće gimnazije dobili su zadatak da pročitaju tekst Smrt ispod Vezuva i onda ga slikovno prikažu. Na ovaj način ostvarena je međupredmetna korelacija između Latinskog jezika, Povijesti, Geografije i Likovne umjetnosti. Aktivnost je osmislio profesor Zorislav Jelenčić.

 

Instagram
Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠkolska zadruga

Pronađite nas i na:


Š K O L S K I V R T


CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju