RADIONICA - MAKROBIOTIČKA PREHRANA
Autor: Sandra Bošnjak, 27. 12. 2021.
Učenici 4. razreda agroturističkog usmjerenja na Praktičnoj nastavi iz poljoprivrede su uz pomoć prof.G.Tomšić nakiljali pšenicu u cilju dobivanja hranjivih i energetski bogatih pšeeničnih klica.
Poluproizvod “pšenične klice“ na Praktičnoj nastavi iz ugostiteljstva iskoristIli su za prigotovljavanje jela koje nakon božićnih blagdana i „teške“ hrane može pomoći pri detoksikacijji i oporavku organizma.
Recepturu za mabrobiotički salatu sa pšeničnim klicama su uz pomoć prof, Brigite Jurlina osmislili i prema vlastitim idejama i skolonostima za određene vrste povrća i prigotovili.
Prof. Brigita Jurlina
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje glasi: „Investiraj u naš planet“. Učenici naše škole na panou su zorno prikazali posljedice utjecaja čovjeka na naš planet te predložili konkretne aktivnosti koje možemo i trebamo poduzeti. Materijale za pano prikupili su učenici: Tereza Đorđević (2.a) , Anamaria Jokić (3.a), Valentino Đumlija (3.a), Ines Schweigert (4.b) dok su u izradi panoa sudjelovale učenice: Lana Kovačević (3.a), Gabriela Kovačević (3.a), Ines Schweigert (4.b) i Izabela Štimac (4.b). Mentor učenicima je profesorica Dragana Medved.