preskoči na sadržaj

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Dan škole - prezentacija školskog projekta “450 godina bitke kod Sigeta”

Autor: Sandra Bošnjak, 29. 4. 2017.

Povodom obilježavanja Dana škole, u holu škole, održana je prezentacija školskog projekta "450 godina bitke kod Sigeta“. Glazbeni gost bilo je Gradsko pjevačko društvo Zrinski Slatina koje je izvelo pod ravnanjem prof. Antonija Brzice pjesmu iz opere Nikola Šubić Zrinski U boj, u boj.

Juraj Sertić, učenik 2. razreda ekonomije, pročitao je pjesmu Antuna Schwarza Zrinska poputnica.

Učenici 2. b razreda opće gimnazije započeli su projekt u rujnu 2016. godine sa svojim mentorom, školskim knjižničarem, Damirom Balkovićem.

Učenici su proučavali Sigetsku bitku s četiri aspekta: povijesnog, glazbenog, književnog i informacijskog. U projektu su još sudjelovali profesorica povijesti Mirjana Drenski, profesor umjetnosti Robert Nikčevski i profesor hrvatskog jezika i književnosti Danijel Vilček.
 

Prezentaciju projekta pogledajte u videu.

 

Ostale fotografije pogledajte u albumu Dan škole - prezentacija školskog projekta “450 godina bitke kod Sigeta”.
Škola za život
Kalendar za 2020./2021.

Raspored zvona


Pano tjedna

Tko je bio sv. Nikola i koje su zanimljivosti vezane uz njegov život istražili su članovi školske sekcije Etnologija koja djeluje u sklopu Školske zadruge Slatina i njihova voditeljica Marina Ivoš,prof. Ovom temom bavili su se Lana Šimić 1.te , Viktorija Velić 2.te, Borna Bula 2.te i Antonija Gegić 4.att. Svojim radovima uredili su pano u školi. Detaljnije informacije o svetom Nikoli možete pronaći u virtualnoj učionici Školska zadruga Slatina – sekcija Etnologija koja se nalazi na Loomenu.

Instagram
 

Školska zadruga "SLATINA"

Škola na društvenim mrežamaŠ K O L S K I V R T


Školska zadruga

Pronađite nas i na:


Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Marka Marulića Slatina / Trg Ruđera Boškovića 16, HR-33520 Slatina / www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr / ured@ss-mmarulica-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju